Denizli Mimarlar Odası Başkanı Alayont ve yönetim kurulu üyeleri Öz ve Çıralı etkinliği Egeyön Haber’e değerlendirdi!

Denizli Mimarlar Odası, Dünya Mimarlık Günü sebebiyle üyeleri ile bir araya geldiği bir kutlama kokteyli düzenledi. Etkinlikte Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont ve Yönetim Kurulu üyeleri Nedim Öz ve Evrim Çıralı Egeyön Haber’e etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Alayont ve yönetim kurulu üyeleri Öz ve Çıralı etkinliği Egeyön Haber’e değerlendirdi!
Yayınlama: 05.10.2021
A+
A-

Denizli Miamrlar Odası, Dünya Mimarlık GÜünü dolayısı ile bir kutlama kokteyli düzenledi. Denizli’de oda üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte Başkan Mehmet Serdar Alayont ve Yönetim Kurulu üyeleri Nedim Öz ve Evrim Çıralı Egeyön Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Başkan Alayont, etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunurken, Yönetim kurulu üyeleri Nedim Öz ve Evrim Çıralı Denizli’de mimarların yaşandığı sorunlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN ALAYONT: GERÇEKTEN GÜZEL BİR KALABALIK VAR

Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alayont, Egeyön Haber’e yaptığı açıklamada, ‘Dünya Mimarlık Günü, Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından her yıl Ekim ayının ilk pazartesi günü kutlanıyor. Bizim Türkiye Mimarlar Odası da bu birliğin bir parçası. Dolayısıyla Tüm Dünya’da ve Türkiye’de Mimarlar Odaları ve tüm bileşenleri bugünü kutluyor. Dünya Mimarlık Günü’nde bu seneki tema ‘Sağlıklı bir dünya için temiz bir çevre’ Uluslararası Mimarlar Birliği konseyi de tüm stratejisini de bu konu üzerine oluşturmuş durumda. Ve etkinliklerimiz bu ay içerisinde yoğunlaşıyor. Biz de basın açıklaması ile üyelerimizle, öğrenci üyelerimizle bir kokteyle bir araya gelmek istedik. Gerçekten güzel bir kalabalık var pandemi koşullarında elimizden geldiğince sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına dikkat etmek istiyoruz ama elimizden geldiğince kutluyoruz bu günü. Katılımcılara çok teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

ALAYONT: BİRİKİMLİ MİMARLAR ŞUBEMİZDE KONUK EDECEĞİZ

Mimarlar Odası olarak eğitim ve etkinliklerine devam edeceklerini söyleyen Başkan Alayont, ‘Bizim en büyük eksikliğimiz özellikle son bir buçuk iki yıldır dönem içi eğitimlerimizdi. Ki bunları da Ağustos ayında akustik eğitimimiz vardı ki bunu gerçekleştirdik. Oldukça zor bir etkinlikti ve uzun bir etkinlikti. Gene mevzuat eğitimimiz vardı. Bunu çevrimiçi gerçekleştirmiştik şimdi yüz yüze gerçekleştiriyoruz. Yeni katılan üyelerimize eğitim verilmeye devam ediyor. Bu eğitimler de devam edecek. Söyleşilerimiz oluyordu. Onlara da yavaş yavaş başlayacağız. Binamızın bodrum katında bir konferans salonumuz aslında bugün bu etkinliği orada yapacaktık ama yetiştiremedik. Bir aya orayı da halletmiş olacağız. Birikimli mimarları şubemizde konuk edeceğiz. Yıl sonuna doğru eğitimlerimizi biraz azaltacağız. Çünkü 2022 Ocak ayında genel kurulumuz olacak. Onun hazırlık süreci olacak. Uzun bir zaman son 15. genel kurulumuzu inşallah ilk defa kendi binamızda gerçekleştireceğiz. Öyle umut ediyoruz.’ dedi.

NEDİM ÖZ: MİMARLIK GÜNÜ VESİLE BİZİM İÇİN

Denizli Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyesi Nedim Öz ise gerçekleştirilen kokteyl ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öz, ‘Mimarlar Günü dolayısıyla bir araya geldik bugün Tabi Mimarlar Günü bir vesile bizim için. Mimarlar Günü ve bunun akabinde Mimarlar haftası olarak çeşitli etkinliklerde bulunmak istiyoruz. Tabi burada amacımızı Mimar meslektaşlarımızın birbirleri etkileşimde bulunup birbiri ile kaynaşması. Sorunlarını sevinçleri üzüntülerini birbirleri ile paylaşması. Amacımız da bunu sağlayabilmekti. Mimarlar Odası’nın da en önemli amaçlarından biri de üyeleri arasındaki etkileşimi ve gelişimi sağlamak diğer bir amaçta topluma Mimarlığın önemini anlatmak. Bununla ilgili ileriki süreçte çalışmalarımız olacak. Bu konuda da eğitim çalışmalarımız devam edecek’ ifadelerini kullandı.

NEDİM ÖZ: MİMARLAR FİYAT DÜZEYİNİN ÇOK ALTINDA FİYATLARA ÇALIŞIYOR

Denizli’de Mimarların yaşadığı sorunlar üzerine de konuşan Öz, ‘Oda çatısı altında da bu sorunla ilgili çalışmalarımız bulunuyor. Özellikle haksız rekabetle ilgili. Türkiye çapında olan bir sorun bu gerçekten. Mimarlar malesef Mimarlar Odası’nın belirlediği fiyat düzeyinin çok altında fiyatlara proje yapmaktalar şu an. Biz bununla mücadele etmeye çalışıyoruz. Ama biz bunu da yaparken, tüm meslektaşlarımızdan da destek istiyoruz. Bu mücadele meslektaşlarımızın desteği çok önemli Çünkü buradaki kayıp hepimizin kaybı. Malesef bir çok sebepten dolayı. Bu düşük ücretler en büyük sorun iken bir diğer sorunda bunun denetiminin de Mimarlar Odası’nda alınmış olması. Bunun denetimi şu an malesef yapılamıyor. Zaten buradan kazanamayınca Mimarlık ofisleri çalıştırdıkları Mimarlara da paralarını veremiyor. Bu sıkıntı durum ile mücadele ederken, meslektaşlarımızdan da destek istiyoruz.’ diye konuştu.

EVRİM ÇIRALI: BİR BUÇUK YILLIK KAPANMADAN SONRA ÇOK ÖZLEMİŞİZ

Denizli Mimarlar Odası Yönetim Kurulu üyelerinden Evrim Çıralı da oda olarak düzenledikleri etkinlikle ilgili Egeyön Haber’e değerlendirmeler bulundu. Çıralı, ‘Pandemi sonrası Mimarlar Odası’nda verdiğimiz ilk Mimarlık haftası etkinliği. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bir buçuk senelik bir kapanmadan sonra hepimiz özlemişiz. Birbirlerimizle sohbet etmeyi, Mimarlık hakkında konuşmayı. Bundan sonra da umut ediyorum bu organizasyonların devamı gelir. Geçen sene yine bu zamanlar binamızın açılışını gerçekleştirmiştik. O zaman da yine ihtişamı bir açılış yapmıştık. Şimdi de kokteylimizde güzel bir kalabalık meslektaşlarımızla birlikte olmak için çok güzel.’ ifadelerini kullandı.

EVRİM ÇIRALI: HER GÜN ÇIĞ GİBİ BÜYÜYECEK BİR KOMİSYON KURDUK

Denizli’de mimarların ekonomik anlamda sorun yaşamasına neden olan sorunların olduğunu vurgulayan Çıralı, yaşanan bu sorun ile ilgili adım attıklarını açıkladı. Evrim Çıralı, ‘ Son dönemde şöyle bir sıkıntı var. Özellikle son 5 yılda fatura denetiminin kalkması ile birlikte proje fiyatlarımızın kırımları umduğumuzdan çok daha fazla oldu. Tabi bu beklediğimizde çok fazla oldu ve saçma bir ortam oluştu. Mimari fiyatlar çok yerlerde. Sadece müteahhitler, mal sahipleri para kazanıyor, bu işten karlı çıkıyor ama yeni mezun arkadaşlarım, yeni ofis açan arkadaşlarım, proje fiyatları yerlerde olduğu için gerçekten o verdiğimizi emek ve sorumluluğa o fiyatlara giremediğimiz için meslekten soğuma aşamasına geldik gerçekten. Biz de bu sorunla ilgili bir komisyon oluşturduk yönetim olarak. Her geçen gün çığ gibi büyüyecek bir komisyon buna inanıyoruz. Sonuna kadar da arkasındayız. Bu konuda da meslektaşlarımızın desteğini bekliyorum’ şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.