Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli Sarayköy’de köylüler JES direnişini sürdürüyor!

Denizli’nin Sarayköy ilçesine daha önce birçok eyleme sahne olan Jeotermal Santral yapımı projesine tepkiler sürüyor. Dün gerçekleştirilen eylemde bölge halkı yapılması planlanan JES projesini bir kez daha protesto etti.

Denizli'nin Sarayköy ilçesine daha

Denizli’de Sarayköy ilçesine yapılması planlanan JES’lere bölge halkı karşı çıkmaya devam ediyor. JES projesini hayata geçirmek isteyen Zorlu Enerji’ye karşı açılan davanın bilirkişi ve keşif müdahil olan Hasköy, Tırkaz, Tekkehamamı mahallelerinde yaşayan Sarayköy halkı direniş gösterdi. Denizli’den bir çok çevrecinin katıldığı gösteriye Büyük Menderes İnsiyatifi, Cumhuriyet Halk Partisi’nden bazı isimler ve Hasköy, Tırkaz ve Tekkehamamı ile bilirkte Sarayköylü vatandaşlarda destek verdi. Vatanndaşlar JES’e karşı yapılan eylemde ‘Sermayenin değil halkın bilirkişisi’, ‘Jes kuyusu değil ölüm kuyusu’, ‘Kanser olmak istemiyoruz’, ‘JES değil aş istiyoruz’, ‘Havama suyuma toprağıma dokunma’ yazılı dövizler dikkat çekti.

‘ONURLU MÜCADELEYİ SÜRDÜRMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR’

Denizli Barosu Çevre Komisyonu adına çalışmalar yürüten avukat Ozan Orpak, sosyal medya hesabından eylem ile ilgili yaptığı paylaşımda, ‘Sarayköy ilçemizde kurularak doğamızı kirleten,topraklarmızı işlenemez hale getiren, havamızı zehirleyen J.E.S’lere karşı yöre halkımızla tek yürek olduk,bu onurlu mücadeleyi sürdürmek boynumuzun borcudur.’ ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde Hasköy, Karakıran, Tırkaz ve Acısu köylerine yakın bölgede yapılmak istenen Jeotermal Enerji Santrali projesine ilişkin 18 Aralık Salı günü Çevre ve Şehircilik il müdürlüğü ve Şirket yetkilileri “Tekkehamam Jeotermal Enerji Santrali ÇED Toplantısı” düzenlenmek istedi. Köylülerin yoğun protestosu ile karşılaşan yetkililer toplantıyı iptal etmek zorunda kalmıştı. Hasköy, Karakıran, Kabaağaç, Tekke ve Tırkaz mahallelerinden gelen köylüler, bölgede yeni bir JES istemediklerini dile getirmişlerdi. Köylülerle birlikte Denizli’den giden çevreci gruplar, Sarayköy Çevre Gönüllüleri ve Denizli Barosu Çevre Komisyonu adına Avukat Ozan Orpak da üreticilere destek verenler arasında yer almıştı.

Haber: Serkan ÖZKURT