Denizli Şehir Hastanesi bitti mi? Son durum ne?

Denizli Şehir Hastanesi bitti mi? Son durum ne?
Yayınlama: 22.12.2022
A+
A-

Hükümetin sağlık alanında yaptığı son derece iddialı yatırımlardan biri olan Denizli Şehir Hastanesi inşaatı sürüyor. Kentin sağlık yükünü önemli ölçüde hafifletmesi beklenen Şehir Hastanesi ne zaman açılacak sorusu en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır.

İzmir Şehir Hastanesi ve Aydın Şehir Hastanesi gibi Denizli Şehir Hastanesi de uzun zamandır gündemdeydi.

Hükümetin en büyük sağlık yatırımlarından biri olarak kabul edilen tesisler arasında yer alan Denizli Şehir Hastanesi‘nin 2021 yılında ihale edildi ve aynı yıl içinde temeli atılarak inşaatına başlandı. Çalışmanın başlamasıyla birlikte gözlerin çevrildiği Denizli Şehir Hastanesi’nin inşaat alanı hummalı bir çalışmaya sahne olmaya başladı.

Denizli Şehir Hastanesi Kim Yapıyor?

2 Temmuz 2021 yılında yapımı ihalesini Ermit Mühendislik ve Özge İnşaat ortaklığı kazandı. İhalenin sonuçlanması ile Denizli Şehir Hastanesi’ni kim yapıyor sorusu da yanıt bulmuş oldu. 1 milyar 200 milyon lira dolayında maliyeti bulunan Hastane, diğer örneklerinin aksine devlet imkanlarıyla yapılmaktadır. Yap işlet devret modelinin uygulanmadığı Denizli Şehir Hastanesi’nin inşaat alanı çalışmaları devam etmektedir.

Denizli Şehir Hastanesi Teknik Özellikleri

Denizli Şehir Hastanesi‘nin bin yataklı olarak planlandı. 645 tek kişilik odaların bulunmasının planlandığı Hastane bünyesinde 340 poliklinik, 240 yatak kapasiteli yoğun bakım üniteleri, 50 yataklı yeni doğan yoğun bakım ünitesi bulunacak. Toplam 1.000 yatak kapasitesi bulunacak olan Hastane kentin sağlık alanındaki yükünü hafifletmiş olacak.

Sağlık hizmetlerine yeni bir soluk getirmesi beklenen Şehir Hastanesi faaliyeti geçtiğinde sahip olacağı teknolojik altyapı sayesinde bölgeye hizmet verebilecek bir kapasiteye ulaşması bekleniyor.

Denizli Şehir Hastanesi Nerede?

Denizli Şehir Hastanesi‘nin binası dışında da kapsamlı düzenlemeler yapılmaktadır. Hastanenin yapıldığı Karahasanlı Mahallesi’nde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bölgenin trafik yükünün artacak olması nedeniyle hastane yanında 945 araç kapasiteli bir de otopark yapılması planlanıyor.

Denizli Şehir Hastanesi Ne Zaman Bitecek?

Denizli Şehir Hastanesinin inşaatı ne zaman bitecek diye merak edenler için 2023 yılının Temmuz ayı işaret edilmektedir. Yüklenici firma ile yapılan sözleşme gereği Şehir Hastanesi inşaatının 29 Temmuz 2023 yılında tamamlanması gerekmektedir.

Denizli haberleri için tıklayın!

Ege haberleri için tıklayın!

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.