Denizli Tavas’ta kuzu 6 bacaklı doğdu!

Denizli’de ilginç hayvan doğumları devam ediyor. Dün yaşanan başsız kuzu doğumunun ardından 6 bacaklı kuzu doğdu.

Denizli Tavas’ta kuzu 6 bacaklı doğdu!
Yayınlama: 25.12.2019
A+
A-

Alınan bilgiye göre, Denizli’nin Tavas ilçesi Ovacık Mahallesi’nde hayvancılıkla uğraşan Zübeyde Canberi’ye ait ahır da geçtiğimiz hafta bir koyun 3 kuzu doğurdu.Doğan 3 kuzulardan 2’si normal 1’i 6 bacaklı doğdu. 6 bacaklı doğan kuzuyu gören Canberi şaşkınlık yaşadı. Daha sonra ahıra veteriner çağırıldı. Veteriner 6 bacaklı doğan kuzuyu inceleyerek, diyafram zarının oluşmadığını belirtti. Kuzu birsüre yaşadıktan sonra öldü.

Çiftçilikle uğraşan Zübeyde Canberi 6 bacaklı kuzusunun doğduğunu söyledi. Canberi, “kuzunun neden 6 bacaklı doğduğunu bilmiyorum ama şüphem tarımda kullanılan ağır ilaçlardan olduğunu düşünüyorum. Kuzuların neden böyle doğduğu için araştırma yapılması taraftarıyım.”dedi.

BAŞSIZ KUZU DOĞMUŞTU

İlginç olay, Tavas ilçesinde sabah saatlerinde yaşandı. İlçede hayvanlık yapan Abdullah T. ait ahırda koyunlardan birisi dördüz doğum yaptı. Koyunlardan 2’si sağlık olduğunu gören Abdullah T. birinin ölü diğer kuzunun ise başının olmadığı ve 3 bacağının olduğunu görünce şaşkınlık yaşadı. Veteriner incelemesinin ardından kuzunun sadece bağırsaklarının olduğunu diğer organlarını olmadığı belirtildi. İlk defa böyle bir şeyin başına geldiğini söyleyen hayvan sahibi kuzulardan ikisinin sağlık olduğunu diğer kuzunun her şeyi olduğunu ve ama ölü olduğunu diğer kuzunun ise sadece gövdesinin olduğunu söyledi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.