Şeyhmus Solgun: “Denizli Tütünün Gözdesi”

Şeyhmus Solgun, Denizli tütünün gözdesi dedi. Türkiye Tütün Üretim ve Pazarlama Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Şeyhmus Solgun Pamukkale Tv’de yayınlanan Ahmet Deda’nın sunumuyla gerçekleşen Analiz programına konuk oldu.Şeyhmuz Solgun tarım ve çiftçinin yanında olduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum dedi.

Şeyhmus Solgun: “Denizli Tütünün Gözdesi”
Yayınlama: 07.12.2016
A+
A-

Türkiye bir tarım şehri diyen Şeyhmus Solgun Türkiye’nin birçok özellikleri var ve tarımın hiçbir ürününde ithalatçı olmamalıdır diyen Solgun Türkiye’de yetişmeyecek ürün yok ve topraklarının özellikleri çok fazla dedi.

Tütün konusuna da değinen Şeyhmus Solgun bu ülkede tütün denince hemen herkesin aklına sigara gelmesin,Denizli birçok ülkeden daha fazla tütün üreten ilimiz, Denizli’nin ekonomisinde başkalemleri içerisinde  yer alan ürün tütündür,tütün sanayinin birçok üretiminde kullanılmaktadır.Denizli’de yapılacak olan çalıştayda sanayide yapılan ürünlerin sergisini yapacağını belirtti.Biz dünyada oryantal tütün lideriyiz.Türkiye’ye neden bu ürünler geliyor?

Neden 528 milyon dolar veriyoruz?Ben türk çiftçisini ABD firması şirketlerine köle olarak kullandırmayacağım.Çok net olarak ben köylülerimizi gezdim hepsi yaşlı, mağdur ,başka yapacak birşeyleri yok elleri çatlamış.Ben bu oryantal tütünün sahibi olacağım,dışardan ülkelerden tütün gelecek bu ülkedeki ürünlerin fiyatı düşecek çok yazık diye belirten Solgun ‘Zehirse de bu ülkenin zehiriyle ölürüm,Amerika’nın zehriyle ölmüyorum’diyerek çıkıştı.Cumhurbaşkanımıza da yanlış bilgiler veriyorlar dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.