Denizli’de 4. Kitap Fuarı açıldı

Denizli’de kitapseverlerin büyük bir heyecanla beklediği Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı törenle açıldı. 350 yazar ile 250 yayınevinin katıldığı fuara tüm hemşehrilerini davet eden Başkan Osman Zolan, “Hedefimiz, başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızı kitapla buluşturmaktır” dedi.

Denizli’de 4. Kitap Fuarı açıldı
Yayınlama: 08.10.2021
A+
A-

Denizli’de geçen yıl koronavirüs tedbirleri nedeniyle ertelenen Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı törenle kapılarını açtı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde (EGS) gerçekleştirilen açılış törenine AK Parti Grup Başkanvekili, Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,  Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, yazarlar, öğrenciler ile davetliler katıldı. Rahatsızlığı nedeniyle açılış törenine katılamayan Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nın onur konuğu Prof. Dr. Önder Göçgün’ün mesajı okundu. Prof. Dr. Göçgün mesajında, fuarın onur konuğu olmasından dolayı büyük bir mutluluk yaşadığını belirtti. Kitap fuarlarının insanların kendisini geliştirme merkezi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Göçgün, fuarın hayırlı olmasını dileyerek emek veren herkese teşekkür etti.

2,5 yıl aradan sonra yeniden

Eylül Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çayır ise, pandemi nedeniyle 2,5 yıl aradan sonra yeniden Denizli’de kitap fuarı düzenlendiği için mutlu olduklarını belirterek, fuarın yapılmasında büyük emeği olan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan da, Denizli Büyükşehir Belediyesi 4. Kitap Fuarı’nın hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederek kitap okuma alışkanlığının kazanılmasının hayatta büyük bir önem taşıdığını belirtti.

“İnsanlarımızın fuara gelmesi bile bir kazançtır”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4’ncüsünü düzenledikleri fuarda Denizli’nin kitapla buluşmasını kolaylaştıracaklarını belirtti. Başkan Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Kitap Fuarı’nı başlatan Belediye Başkanı olarak hedefimiz, başta çocuklarımız olmak üzere insanlarımızı kitapla buluşturmaktır. Yüzlerce, binlerce kitap Denizlimize gelsin, insanlarımız, gençlerimiz, çocuklarımız, fuarımızı gezsin, hangi kitabı istiyorsa ona dokunsun, kitap kokusunu hissetsin ve okusun istiyoruz. İnsanlarımızın fuara gelmesi bile bir kazançtır” dedi. Fuarın onur konuklarını Denizlili yazarlardan seçtiklerini anlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Denizlili yazarlarımızın şehri ile buluşmasını istiyoruz. Bu yılın onur konuğu Prof. Dr. Önder Göçgün hocamız çok kıymetlidir. 71 adet eseri var. Uzun süre üniversitemizde hocalık yapmış ve birçok eserin altına imzasını atmıştır. Şehrimizin değerlerinin unutulmasına müsaade etmeden geleceğe aktarmak adına birçok eser hazırlamış, Büyükşehir Belediyemizin Kültür Yayınları aracılığıyla eserlerinin yayınlanmasını sağlamıştır. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.”

İmza günleri ve söyleşiler

Fuarda tüm pandemi tedbirlerini aldıklarını belirten Başkan Osman Zolan, “Çocuklarımız daha fazla kitaplardan uzak kalsın istemedik. Sanal dünyadan gerçek dünyaya ve kitaplara çok ara vermeden bu fuarı yapmaya karar verdik.  Tüm tedbirlerimizi alıyoruz. İnşallah birçok yazarımız gelecek, imza günleri, söyleşiler olacak. Yüzlerce yayınevimiz var. Fuarımızın başarılı geçmesini temenni ediyorum. Destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Gençlerimize örnek olacağız”

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, fuarın hayırlı olmasını dileyerek, “Gençlerimizin dünya gençleriyle rekabet edebilmesinin önünü açtığı kutlu bir açılışta hamdolsun beraberiz. İnşallah bugün burada gençlerimizle beraber stantları gezeceğiz. Bizi biz yapan değerlerimize ulaşmak ve kendi kabiliyetlerimizi geliştirmek için kitapla buluşacağız. Burada farkındalığı artırmak için gençlerimize örnek olacağız. Bu vesilelerle Denizlimizi kitap fuarıyla buluşturan Osman Zolan Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesen protokol üyeleri stantları gezerek yazarlarla bir süre sohbet etti. Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Uluslar arası Karikatür Yarışması’nda dereceye giren eserlerinin yer aldığı sergi de vatandaşların beğenisine sunuldu. 17 Eylül’e kadar açık kalacak fuar 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.