Denizli’de 6 İlçe Değişim Dedi!

Türkiye, Mart ayının son gününde yerel yöneticilerini belirlemek için sandığa gitti. Türkiye’nin genelinde şaşırtan sonuçları beraberinde getiren bu seçimde Denizli’de de 6 ilçede değişim tercihi ön plana çıktı.

Denizli’de 6 İlçe Değişim Dedi!
Yayınlama: 01.04.2019
A+
A-

31 Mart Yerel Seçimleri tamamlandı. Denizli’de 6 ilçede yaşanan değişim dikkati çekti. Denizli’de iki ittifak, Büyükşehir ve ilçe seçimlerinde karşı karşıya geldi. Cumhur İttifakı’nın Büyükşehir Belediyesi ile birlikte toplamda 15 belediyeye sahip olduğu Denizli’de CHP, 2014 Yerel Seçimlerine nazaran belediye sayısını 2 arttırarak 5’e çıkardı. İYİ Parti’nin aday gösterdiği ilçelerde ise Baklan ve Tavas’ta ciddi yarış dışında kazanamadığı görülüyor.

DENİZLİ’NİN MERKEZ’İNDE DEĞİŞİM VAR!

31 Mart Yerel Seçimlerinde Denizli’de en dikkat çekici sonuç, merkez ilçelerden biri olan Merkezefendi’de yaşanan değişim oldu.Resmi olmayan rakamlara göre, AK Partili mevcut belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu’na karşı CHP’nin adayı Şeniz Doğan yaklaşık 14.000 oy farkı ile Merkezefendi’nin yeni belediye başkanı seçildi. Böylelikle 2014 seçiminde 3’te 3 yapan AK Parti 2019 Yerel Seçimlerinde en önemli ilçelerden birini kaybetmiş oldu.

HONAZ’DA SÜRPRİZ KEPENEK

Millet İttifakı’nın CHPli Honaz Belediye Başkan Adayı Yüksel Kepenek, Cumhur İttifakı’nın Adayı Ak Partili mevcut başkan ve başkan adayı Turgut Devecioğlu’nu 5 oy farkla geçerek, Honaz’ın yeni belediye başkanı oldu. Honaz’da gerçekleşen bu değişim sürpriz olarak yorumlandı.

BEKİLLİ’NİN TERCİHİ CUMHUR İTTİFAKI OLDU

2014 Yerel Seçimlerinde CHP’nin nadir kazandığı belediyelerden biri olan Bekilli, 2019 Yerel Seçimlerinde değişim diyen ilçelerden biri oldu. Türkan Keyik ile seçime girme kararı alan CHP, elinde bulunan mevcut belediyelerden biri olan Bekilli’yi AK Partili Mustafa Çoban’a kaptırmış oldu.

SERİNHİSAR’DA GEMİ GERİ GELDİ!

Cumhur İttifakı’nın Denizli’de en çok tartışılan ilçesi Serinhisar’da beklenen oldu. 2014 Yerel Seçimlerinde AK Part’den yana tercihi kullanan Serinhisar, 2019 Yerel Seçimlerinde eski belediye başkanı CHP’nin adayı Hüseyin Gemi’den yana tercihini kullandı. Leblebi diyarı Serinhisar’daki değişimin en önemli sebeplerinden birinin de aday belirleme sürecinde MHP’den aday gösterilmesi beklenen Halil Öztürk’ün aday gösterilmemesinin ilçenin tercihini CHP’ye döndürmesine neden olarak değerlendiriliyor.

BULDAN’DA İTTİFAK ADAYI KAZANDI

Denizli’de yerel seçim sonuçları en çok merak edilen ilçelerden biri de Buldan oldu. Millet İttifakının, ayrı ayrı seçime girdiği ilçede Cumhur İttifakı adayı Mustafa Şevik, İYİ Parti ve CHP’nin oylarının bölündüğü ilçede başkan seçilmeyi başardı. Mevcut belediye başkanı DP’den aday olan Mustafa Gülbay’da yüzde 22’lik oran ile yarışı 3. bitirdiği görüldü.

ACIPAYAM ‘DEVAM’ DEDİ

Denizli merkez ilçeler dışında en büyük 2. ilçesi olan Acıpayam’da tercih yine AK Parti oldu. AK Parti adayı Hulusi Şevkan, Millet İttifakı adayı Alim Arslan’ın önünde yarışı tamamladı. Yüzde 54,2’lik oy oranı ile yeniden başkan seçilen Şevkan’ın arkasında Arslan yüzde 42,8’lik oy oranı ile takip etti.

ÇARDAK’TA BAŞKAN DEĞİŞTİ PARTİ DEĞİŞMEDİ

Denizli’nin Çardak ilçesinde AK Parti yarışı 1. sırada bitirdi. AK Parti’nin yeniden aday göstermediği mevcut belediye başkan adayı Mahmut Ö Öztürk’ün DP ile yarışa girdiği seçimde AK Parti adayo Hüsnü Yılmaz, yüzde 50,72’lik oy oranı ile yeni belediye başkanı oldu. DP Adayı mevcut belediye başkanı Öztürk ise yüzde 28,5’lik oy oranı yarışı 2. bitirdi.

ÇAL İSTİKRARI AKCAN’DA BULDU

Cumhur İttifakı’nın Denizli’de MHP adayını desteklediği diğer bir ilçe olan Çal’da Fethi Akcan seçimi yeniden kazanan isim oldu. Akcan’ı DSP adayı Hasan Gündüz ve Millet İttifakı adayı Mehmet Öztürk takip etti. Çal’da Millet İttifakı’nın başarısızlığı dikkat çeken önemli bir detay oldu.

PAMUKKALE’DE ÖRKİ ÖNDE BİTİRDİ

Denizli’nin sonucu en çok merak edilen diğer bir merkez ilçesi Pamukkale’de AK Parti’nin adayı Avni Örki ipi göğüsledi. Millet İttifakı CHP Adayı Ahmet Divarcı ile başa baş başlayan mücadelenin sonunda 8 bine yakın fark ile Avni Örki, Pamukkale’de kazanan isim oldu.

TAVAS’TA TATIK ZORLADI İNAMLIK ALDI

AK Parti’nin Denizli’deki kalesi olarak bilinen Tavas’ta İYİ Parti adayı Kadir Tatık’ın performansı dikkat çekti. Gecenin ilerleyen saatlerinde kadar Cumhur İttifakı adayı Hüseyin İnamlık ile Millet İttifakı Adayı Kadir Tatık arasında süren çekişmede kazanan İnamlık oldu.

ÇAMELİ’DE AK PARTİ FARKLA KAZANDI

AK Parti’nin Denizli’deki bir öenmli oy deposu olan Çameli’de Cengiz Arslan yeniden seçimi kazandı. Yüzde 74,34’lük oy oranı ile en yakın rakibi Ender Yılmaz’ın 22,39’luk oy oranına yaklaşık yüzde 52’lik fark ile kazanan Arslan, Çameli’de yeniden başkan oldu.

BOZKURT CHP’DE KALDI

24 Haziran seçimlerinde AK Parti2ye verdiği oy oranı ile dikat çeken Bozkurt’ta belediye yine Birsen Çelik’i aday gösteren CHP’de kaldı. Birsen Çelik’in AK Partili ittifak adayı rakibi Hamdi Cin karşısında yüzde 3’lük bir fark ile önde bitirdiği görüldü.

KALE ‘SAĞINÇ’ DEDİ

Denizli’nin Kale ilçesinde Mehmet Salih Sağınç, yüzde 46’lık oy oranı ile en yakın İYİ Partili rakibi Necati Tahal’ın önünde seçimi tamamlayarak Kale’de yeniden başkan oldu. Görevden İçişleri Bakanlığı tarafından alınan eski Kale belediye başkanı Erkan Hayla ise yarışı 3.sırada tamamladı.

BABADAĞ’DA KAZANAN ALİ ATLI

Denizli’nin değişim yaşayan bir diğer ilçesi de Babadağ oldu. Daha önce AK Parti’de bulunan belediye Ali Atlı’nın yarışı önde tamamlaması ile birlikte Babadağ CHP’ye geçmiş oldu.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.