Denizli’de engelli bireyler balonla bulutların üstüne çıktı

DENİZLİ’DE ENGELLİ BİREYLER İLK KEZ BALONA BİNMENİN HEYECANINI YAŞADI. 16 ENGELLİ BİREY ÖNCE PAMUKKALE TRAVERTENLERİ’Nİ YUKARIDAN İZLEDİ SONRA BULUTLARIN ÜSTÜNE ÇIKTI. ENGELLİLERİN MUTLULUĞU YÜZLERİNDEN OKUNDU.

Denizli’de engelli bireyler balonla bulutların üstüne çıktı
Yayınlama: 01.12.2018
A+
A-

Denizli Pamukkale Belediyesi düzenlediği etkinlikle engelli bireylere ilk kez sıcak hava balonuna binmenin heyecanını yaşattı. 16 engelli birey önce Pamukkale Travertenleri’ni yukarıdan izledi sonra bulutların üstüne çıktı. Engellilerin mutluluğu yüzlerinden okundu.

Pamukkale Belediyesinin 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla düzenlendiği balon turunda 16 engelli birey, ilk kez balona binmenin heyecanını yaşadı. Pamukkale Travertenleri ve Hierapolis Antik Kenti’ni balonla turlayan bireyler, yaklaşık bin 500 metre yükseğe çıkıp önce Pamukkale’yi sonra bulutların üzerini izledi. Heyecanları yüzlerinden okunan engelli bireylerin bazılarI işaret diliyle birbiriyle konuştu bazıları ise bol bol fotoğraf ve video çekti.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak engelliler hakkında duyarlı davranışlarını sürdürdüklerini belirtti. Engellilere güzel bir anı yaşatmak için Pamukkale üzerinde balon turu düzenlediklerini aktaran Başkan Gürlesin, “16 kardeşimizi balona bindirdik. Bulutların üzerinde balon uçuşunu misafirlerimiz çok beğendi. Onların yüzündeki gülümsemeyi görmek bizim için çok önemliydi” dedi.

“Görmememe rağmen çok mutluyum”

İlk kez balona binmenin tarifsiz bir duygu olduğunu belirten görme engelli Salih Cura, “Çok güzel bir duygu, uçuyoruz. İnsan hiç mutlu olmadığı kadar mutlu oluyor. Ben arkadaşlarımla geldim. Görmememe rağmen bulutların üzerinde olmak inanılmaz bir his. Çok güzel Engelliler Günü kutlaması yaptık” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.