Denizli’de FETÖ Temizlendi Mi?

Denizli’de FETÖ Temizlendi Mi?

Denizli’de FETÖ/PYD yapılanmasına karşı yapılan mücadele için kapsamlı rapor 23 Ocak tarihinde Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yayımlanmıştı. Rapora göre 7010 kişi hakkında FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Üyeliği iddiasıyla soruşturma yürütüldüğü bildirilmişti. O günden bu güne operasyonlar devam ediyor.

Peki Denizli’de FETÖ ile mücadele ne durumda? Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in darbe gecesi Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde gördüğü FETÖ mensupları kimler? Başkan Gürlesin’ın 15 Temmuz’dan bir kaç gün önce arabası FETÖ mensubu polisler tarafından neden arandı? FETÖ soruşturması kapsamında aklanan eski Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy görevlerine geri dönecek mi?

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 2 yıl 3 ay geçti. Türkiye’de FETÖ’nün en iyi yapılanmalarından birini kurduğu Denizli’de FETÖ ile mücadele uzun süredir devam ediyor. Hain darbe girişiminin ardından vatandaşlar Demokrasi nöbetleri vatanına sahip çıktı. Darbe girişiminin 2 gün ardından Denizli’de demokrasi nöbetinde Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yaptığı açıklamalar ise hala akıllarda. Başkan Gürlesin o gece;”Bu girişimin ardından asker,polis, iş adamı kim varsa hesabı sorulacak. Bu hesabın sorulmasına biz aracı olacağız. Bu isimleri herkes biliyor. Denizli’de bu darbe girişiminde öne çıkan insanlar var. Bunların yaptığı girişimlerin belgeleri elimizde var. Darbe girişiminin olduğu gece maalesef Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında görüyorum ben bu kişileri.” sözlerinin ardından bu kişiler tespit edildi mi? Bu kişiler hala siyasette ve iş dünyasında aktif rol alıyor mu? FETÖ’nün hedefinde Hüseyin Gürlesin mi var?

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Hüseyin Gürlesin’in bu açıklamalarına gazeteci Engin Ünal ile gerçekleştirdiği röportajda;”Hüseyin Gürlesin Bey kast ettiği isimleri benim odamda gördüyse saat 04:00’ten sonra görmüştür. Çünkü darbe belli bir aşamaya gelmişti. Makam odamın kapısı ardına kadar açıktı. 20-30 kişi girip, bir o kadarı çıkıyordu. Herkes kendini göstermeye, belli bir duruş, yarın söyleyebilecek sözü olabilmesi adına direncin merkezi Delikliçınar Meydanı’na bu alanı organize edilen makam olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasına gelmiş olabilir. O zaman da Hüseyin Gürlesin Bey görmüştür büyük ihtimalle. Yani geldiği saatlerde görmüştür.”dedi.

Emniyetten edinilen bilgiye göre Denizli’de FETÖ ile mücadelenin henüz yüzde 50’si bitti. Geride kalan yüzde 50 için çalışmalar sürüyor. Peki henüz hakkında işlem yapılmayan bu FETÖ mensuplarının siyasete,ekonomiye etkisi ne durumda? Yaklaşan yerel seçimlerde bu isimler aday belirleme konusunda etkili olacak mı? Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in 2 yıl önce yaptığı açıklama sonrasında FETÖCÜLER önümüzdeki yerel seçimler öncesi Gürlesin’in yeniden aday gösterilmesini engellemek için çalışıyorlar mı? MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli; “FETÖ mensublarının aday gösterilmemesi için elimizden gelen çalışmayı yapacağız” açıklamasının ardından diğer partilerde bu hassasiyeti gösterecek mi ?

Denizli’de FETÖ ile mücadele kapsamında önemli görevlerdeki insanlar yargılandı. Bunlardan ikisi Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy bu isimler çıkarıldıkları mahkemelerce suçsuz bulundular. Peki görevleri iade edilecek mi? İbrahim Özsoy’un mahkeme sürecinin ardından sosyal medyadan yaptığı açıklamada;Özsoy paylaşımında, “Güneş balçıkla sıvanmaz ve gerçeklerin geçte olsa ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır. 19 aylık sabırla bekleyişin sonunda gerçek mahkeme kararı ile tescillendi. Şimdi söz tekrar bizde.Kendilerinin Fetöcülüğünü gizlemek için bize iftira atan, yokluğumuzda arkamızdan türlü yalanlarla çamur atmaya çalışan karaktersiz ve şerefsizlerle hesaplaşma zamanı. Biz yargılandık ve aklandık. Şimdi siz Fetöcü değilseniz yargılanmaktan korkmayın. Nasıl olsa aklanırsınız. Fetöcüyseniz ceza kaçınılmaz, bence korkun!” ifadelerine yer verdi. Özsoy’un işaret ettiği kişiler kimler? Gerçek FETÖ mensupları onlar mı?

Yayınlama: 17.10.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.