Denizli’de İngiltere Varyantı mutasyon virüs vakaları tespit edildi

Denizli’de 4 vatandaşta İngiltere varyantlı mutasyon virüs tespit edildi.

Denizli’de İngiltere Varyantı mutasyon virüs vakaları tespit edildi

Türkiye’de şimdiye kadar 33 ilde görülen mutasyonlu korona virüs Aydın ve Afyonkarahisar’ın ardından Denizli’de görüldü. Denizli’de geçen hafta durumundan şüphelenilen 6 kişinin Ankara’ya gönderilen test sonuçları belli oldu. 4’ü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi 2’si Denizli Devlet Hastanesinden gönderilen testlerin 4’ünün pozitif çıktığı öğrenildi.

4 POZİTİF

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, Pamukkale Üniversitesi Hastanesinden gönderilen 4 testin pozitif çıktığını açıkladı. Erbay, testlerin İngiltere varyantı kaynaklı olduğunu söyledi. Aşının önemine dikkat çeken Erbay, “Vatandaşlarımızın dikkatli olsun. Mutasyonlu virüs artık Denizli’de. Herkesin maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeli. Aşının önemi çok büyük. Etkililik oranı yüde 98. Aşıların güvenliği olduğu, bugüne kadar kimsenin ölmediği kanıtlandı. Ayrıca Denizli’de vakaların yüzde 5’e kadar düştü. Dikkatli olalım” dedi.

TÜRKİYE VERİLERİ PAYLAŞILMIŞTI

Bilim Kurulu toplantısı açıklama yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, “Kaynağı belli olmayan çok sayıda mutasyonlu virüs tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de görülmektedir. 3 bin 758 örnekten 416’sının tüm genom sekansı incelendi. 263 İngiltere, 23 Güney Afrika varyantı, 106 adet de kökeni belli olmayan varyant tespit edildi” demişti.

Yayınlama: 15.02.2021
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.