Denizli’de İttifakın Detayları Belli Olmaya Başladı!

MHP ve Ak Parti arasında arasındaki yerel seçim ittifakının formülü ortaya çıktı. 6 il ve 60 ilçede uygulanacak formüle göre, AK Parti, MHP’ye 30 ilde 6 il ile 2014’te sahip olduğu 60’tan fazla ilçeyi vermeyi planlıyor.

Denizli’de İttifakın Detayları Belli Olmaya Başladı!

Hürriyet’te yer alan habere göre, 30 Büyükşehir’de ‘Büyükşehir İttifakı’ yapılacak,  Denizli’nin de aralarında bulunduğu 6 il Ak Parti’ye bırakılacak. Günlerdir konuşulan ve hali hazırda resmi bir açıklama bulunmayan MHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Ebru Leman Kalkan’ın da durumun bu formül ile netleşmesi bekleniyor. İttifak kurulması planlanan iller arasında yer alan Denizli dışında liderlerinin kararına göre ittifak kurulacak illerin sayısı azalıp artabilecek. Bu illerde uygulanacak formül ise, MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde aldığı iller MHP’ye bırakılacak ve bu illerden Ak Parti aday çıkarmayacak. Buna karşılık MHP de ilin diğer ilçelerinde aday çıkarmayacak. Formül, büyükşehir adayı AK Parti’ye bırakılan iller için de aynı şekilde uygulanacak.

ÇAL’DA DURUM NETLEŞTİ

AK Parti ve MHP arasında ittifakta kullanılacak bu formüle göre, 2014 Yerel seçimlerinde kazandığı tek ilçe olan Çal’da AK Parti aday çıkarmayacak. MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk tarafından yeniden aday olduğu açıklanan Fethi Akcan, ittifak adayı olarak seçimlerde yer alması planlanıyor.  MHP’nin Denizli’de adayını açıkladığı ilk ilçe adayı olan Fethi Akcan’ın ittifakta da Denizli’de yeri belli olan ilk isim olacak.

Yayınlama: 08.12.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.