Denizli’de Karayolları İşçileri 3 aydır maaşlarını alamıyor!

Denizli’de Karayolları İşçileri 3 aydır maaşlarını alamıyor!
Yayınlama: 11.05.2020
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nde yer alan Selami Aydın’ın haberine göre, Denizli’de bulunan Karayolları 27’nci Şube Şefliği bünyesinde çalışan görevli bakım ve onarım işçileri üç aydır maaşlarını alamıyor. Taşeron bir firmanın tarafından Karayollarında istihdam edilen işçiler hem firma yetkililerine hem de şefliğin bağlığı olduğu Karayolları 2’nci Bölge Müdürlüğü’ne ulaştıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.

‘YARDIMA MUHTAÇ HALE GELDİK’

Mağdur olan işçiler adına konuşan İşçi temsilcisi olarak belirlenen Hüseyin Yıldan, taşeron firmanın Ankara merkezli bir şirket olduğunu söyleyerek, “Daha önce de maaşlarımızda düzensizlikler olmuştu. Şimdi üç aydır maaş alamıyoruz. Bitik durumdayız. Yardıma muhtaç hale geldik” dedi.

AYDIN VE MUĞLA’DAKİ İŞÇİLERDEKİ DURUM AYNI

Yıldan, Taşeron firma tarafından Karayolları’nda Bakım ve Onarım bölümünde çalışan işçilerin büyük bölümünün asgari ücret aldığını söyledi. İşçi temsilcisi Yıldan’ın Selami Aydın’a ifadeleri ise şu şekilde,

  • En son Ocak ayının maaşını alabildik. Şirket yetkilileri ödenek alamadıklarını bu nedenle ödeme yapamadıklarını söylüyor. Bölge müdürlüğü ise genel müdürlüğün kendilerine bütçe göndermediğini bu nedenle firmaya ödeme yapamadıklarını söylüyor.
  • Bizim günahımız ne? İşimizin başındayız. Çalışmaya devam ediyoruz. Defalarca tarih verdiler ama ödeme yapmadılar” ifadelerini kullandı.

Yıldan, firmanın Muğla ve Aydın’da da çalışanları olduğunu onların da maaşlarını alamadıklarını belirterek; “Çevre illerdeki çalışan arkadaşlarımız ile birlikte 200 işçi aylardır maaş almıyor. Böyle zor bir dönemde bizi ortada bıraktılar” diye konuştu.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.