Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’de maskesiz gezenlere kötü haber!

Denizli’de maske takmak zorunlu olmasına rağmen bazı vatandaşlar bu kurala riayet etmiyor. Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nden bugün verilen talimat sonrası maskesiz vatandaşlara daha sıkı denetim geldi. Polisin maskesiz gezen vatandaşlara işlem yapmaya başladığı görüldü.

Denizli’de maske takmak zorunlu

Maske takmanın zorunlu olduğu Denizli’de bazı vatandaşların sokakta maskesiz gezdiğini gören İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, telsiz anonsu ile korona virüs vakalarının artmaması için bütün birimlere maske takılması hassasiyetinin uygulanması için talimat verdi. Bunun üzerine polis ekipleri insan kalabalığının yoğun olduğu bölgelerde talimatı yerine getirmek için harekete geçti.

Denizli’de koronavirüs tedbirleri kapsamında geçtiğimiz haftalarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. Denizli İl Emniyet Müdürlüğünden sahada görev yapan polis ekiplerine talimat verildi. Buna göre Koronavirüs vaka sayılarının daha fazla artmaması için maske takmanın ve sosyal mesafe kuralına uyulması hassasiyetle uygulanması talimatını verdi. Polis ekipleri cadde ve meydanlarda maskesiz gezen vatandaşları önce uyardı. Polis ekiplerinin uyarılarını dikkate almayan vatandaşlara ise ceza işlem uygulandı. Bazı vatandaşların polis ekiplerini görmesiyle maske takması ise dikkatlerden kaçmadı.

‘Vatandaşlarımız artık takmıyor’

Vatandaşların kimisinin sadece polis ekiplerine göstermek için maske taşıdığını belirten Hasan Çınok, “Biraz önce gördüm. Polis vatandaşları uyarıyordu. Takmalarını bende isterim ama vatandaşlarımız artık takmıyor. Maskeleri taksalar da aynı maskeyi bir hafta boyunca polise göstermek amaçlı takılıyor. Kendi ve ailelerinin sağlıklarını tehlikeye atıyorlar. Bu iyi bir şey değil, yapmamaları gerekiyor” dedi.

‘Hepimizin takması lazım’

Vatandaşların birbirine saygı duyması gerektiğini ifade eden Zeynep Pala, “Bence çok doğru bir karar, yerinde bir karar. Herkesin bir başkasına saygılı olması gerekiyor. Hepimizin takması lazım. Bu, her şey normalleşti demek değil. Bazı izinler verildi ama hepimizin birbirimize saygılı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.