Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’de Seçim Kazanı Kaynıyor, Birtürk’ten AK Parti’nin 3 Aday Adayı Hakkında Çarpıcı Açıklamalar

Bu haberin fotoğrafı yok

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk Pamukkale TV ekranlarında yayınlanan Seçim Özel programına konuk oldu. Birtürk, kamuoyunda büyük yankı uyandıran Bozkurt’ta Hamdi Cin’in AK Parti’den aday adayı başvurusunda bulunması yine Baklan’da MHP’den aday adaylığı çalışmaları yaparken AK Parti’den aday adayı olan Arif Demiröğer ve Acıpayam’ın efsane başkanlarından Sefer Demir hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Pamukkale TV ekranlarında Fatma Yığın’ın sunumu ile yayınlanan Seçim Özel programının konukları MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk ve Gazeteci Ahmet Deda oldu. Programda 31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek yerel seçimler değerlendirildi. Programa damga vuran olay ise AK Parti’de aday adaylığı başvurusunda bulunan ve adı MHP adaylığı ve aday adaylığı geçen isimler hakkında Cafer Birtürk’ün değerlendirmeleri oldu.

HAMDİ CİN HAKKINDA FLAŞ AÇIKLAMALAR

Denizli Bozkurt ilçesinde geçtiğimiz seçimlerde az bir farkla Birsen Çelik’e seçim kaybeden ve Ülkücü kimliği ile tanınan Hamdi Cin AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Cafer Birtürk ,MHP’nin geçtiğimiz günlerde aday adaylarını açıkladığı isimler arasında bulunan Hamdi Cin’in bu kararı hakkında açıklamalarda bulundu. Birtürk,” Bize kendisini adaylığını açıklarken, bize kendisinin,”Ben İzmir’e gidiyorum, kayınvalidem rahatsızlandı. Beni açıklayabilirsin” ifadesi var. Biz açıkladıktan sonra telefon ederek,”Ben sizin adayınız değilim” dedi. Bizim açımızdan hiç bir sorun yoktu. O süreçte sosyal medya ve basında aday olarak yer almıştı. Son olarak Perşembe günü böyle bir o olay çıktı.Bu şahsın kararında bizim MHP’den ihraç ettiğimiz 2 kişinin parmağı olduğunu düşünüyorum. Başka şeyler de olduğunu düşünüyorum ancak açıklamam doğru olmaz. Bu yapılanlar hoş değil. Geçeceği partininde bunu göz önünde bulundurarak itibar etmesi gekir.”dedi. Cafer Birtürk Bozkurt için Hamdi Cin’in yerine Mütahit Mümin Özyurt olduğunu açıkladı.

ARİF DEMİRDÖĞER KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Baklan’da MHP’den aday adaylığını istediğini belirten ancak AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Arif Demirdöğer hakkında da konuştu. Birtürk,”Biz bu arkadaşı partiye davet etmedik, gel demedik, adayımız ol demedik.”Kendisi ben adayım ve çalışıyorum”dedi. Ondan sonra biz ona çalışma yapasan haberimiz olsun dedik. Ben kendisini arayarak AK Parti’den aday adayı olmasını sordum. Bana cevabı,”Ben böyle uygun gördüm”dedi. Biz de konuyu kapattık. Çünkü biz siyasetçiyiz, kol kırılır yen içinde kalır.”ifadelerini kullandı. Cafer Birtürk kendisine AK Parti’de görev yapmış bir kadının gelerek Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için müracaat ettiğini ancak kabul etmediğini de ekledi.

BİRTÜRK:”SEFER DEMİR’İ BİZ KABUL ETMEDİK, AKP’YE GİTTİ”

Programda Cafer Birtük’ten en çarpıcı açıklamalardan biri ise Acıpayam’ın Hulusi Şevkan’dan önce üç dönem belediye başkanlığı yapan Sefer Demir hakkında geldi. Her seçim öncesi parti değiştimesi ile tanınan bir isim. İl seçimini 1994 yılında ANAP’tan sonra 1999 seçimlerinin ardından DYP’ye geçen ve yeniden başkan seçilen Demir, son olarak AK Parti’ye geçmiş o seçimde Hulusi Şevkan’a karşı kaybetmişti. Şimdi yeniden AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Sefer Demir yeniden Hulusi Şevkan’a bu defa aynı partiden rakip olmuş oldu. Birtürk Demir hakkında;” Sefer Bey önce bize geldi ama kabul etmedi. Neden kabul etmedik? Çünkü bize gelip danışıp da MHP’den aday olacağı talebinde bulunmadı. Kurban Bayramı’ndan önce heryerde MHP’nin adayı olduğunu söylediğini duyduk. Bende Hacca gitmeden önce gelsin bakalım biz burada il başkanıyız, bizim haberimiz olmadan nasıl böyle birşey olur diye kendisini çağırdım. Bana bayramdan sonra geleceğini söyledi. Bende ilçe teşkilat başkanımıza, Sefer Bey’e söyle adaylığının tarafımızdan onaylanmadığını söylemesini istedim. Daha sonra AKP’ye gitti”dedi.