Denizli’de suç örgütüne büyük operasyon.. Çok sayıda silah, senet ele geçirildi

Denizli’de tefecilik, tehdit, kasten yaralama suçları işlediği tespit edilen suç örgütüne operasyon düzenlendi. Operasyonda 1’i cezaevinde olmak üzere toplam 19 şüpheli şahıs şüpheli yakalandı.

Denizli’de suç örgütüne büyük operasyon.. Çok sayıda silah, senet ele geçirildi
Yayınlama: 14.11.2020
A+
A-

Denizli’de Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 2019 yılı Mayıs ayından itibaren yapılan operasyonel çalışmalarda; Şüpheliler tarafından Denizli merkezi ve ilçelerinde çıkar amaçlı silahlı suç örgütü üyeleri tarafından tefecilik yapıldığı, para verilen şahıslardan baskı, tehdit, cebir ve ateşli silahla kasten yaralama yöntemleriyle tahsilat yapılmak suretiyle Tefecilik, Tehdit, Nitelikli Yağma, Kasten Yaralama ve 6136 SKM suçlarındantoplam 70 eylem gerçekleştirildiği tespit edildi.

28 ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

3 Kasım 2020 günü çıkar amaçlı silahlı suç örgütü yöneticisi ve örgüt üyesi konumunda bulunan şahısların yakalanması, suçtan elde edilen haksız kazancın tespit edilmesi, örgüt bağlantılarının açığa çıkartılarak faaliyetlerinin akamete uğratılması amacı ile İl Merkezi, Honaz, Sarayköy ve Acıpayam ilçelerinde şüpheli şahısların ikamet ve işyerlerinin bulunduğu 28 adreste gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlar sonucunda 19 şüpheli şahıs yakalandı.

 Yakalanan şüphelilerin ikamet,  işyerleri ve araçlarında yapılan aramalarda; 6 adet 9 mm çapında ruhsatsız tabanca,3 adet kurusıkı tabanca,4 adet ruhsatsız av tüfeği,555 adet 9 mm çapında fişek,144 adet 7,65 mm çapında fişek,3 adet muşta,1 adet satır ile suç delili niteliğinde bulunan çok sayıda çek, senet, doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Operasyonda 1’i cezaevinde olmak üzere toplam 19 şüpheli şahıs şüpheli şahıs hakkında “Çıkar Amaçlı Silahlı Suç Örgütü Kurmak, Yönetmek ve Üye Olmak” suçlarından yakalanarak adli makamlara sevk edilerek, 7 şüpheli şahıs adli kontrolle serbest bırakılırken, 12 şüpheli şahıs tutuklandı.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.