Denizli’de vatandaş mermer ocağına karşı ayaklandı

Denizli’nin Tavas İlçesi Nikfer Mahallesi’nde yapılması planlanan mermer ocağı projesinde ‘Halk Bilgilendirme Toplantısı’ vatandaşın isyanıyla son buldu. Vatandaşlar ‘Tarım mı, Mermer Mi?’ diyerek bölgelerinde mermer ocağı istemediklerini haykırdılar. Bilgilendirme toplantısına gelen heyet tepkiler üzerine vatandaşlarla görüşemeden alandan ayrılmak zorunda kaldı.

Denizli’de vatandaş mermer ocağına karşı ayaklandı
Yayınlama: 12.01.2022
A+
A-

Denizli’nin Tavas İlçesi Nikfer Mahallesi’nde yapılması planlanan mermer ocağı projesi hakkında ÇED süreci başlatılmıştı. Söz konusu proje için, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 9. Maddesi gereğince bugün saat 14:30’da Nikfer Mahalle Muhtarlığı önünde halkı bilgilendirme toplantısı yapılmasına karar verildi.
Yaşanan sürecin ardından bugün Nikfer mahallesine giden bilgilendirme heyeti büyük bir tepki ile karşılaştı. Mahallede toplanan vatandaşlar hazırladıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla mermer ocağına karşı olduklarını dile getirdiler. Heyet vatandaşlarla görüşemeden alandan ayrıldı.


MUHTAR KEYSAN’DAN AÇIKLAMA


Gelen heyetle muhtarlık binasında görüşen Ali Keysan yaptığı açıklamada;“Bugün çok önemli bir gün geçirdik. Bölgede bir firma maden araması için ÇED raporu istedi. Bugün bizi bilgilendirmek için geldiler. Mahalle halkı olarak cevabımızı verdik. İstemediğimizi yüzlerine söyledik. Yaptığım görüşmede, ‘Nikfer Mahalle muhtarlığında toplanılmış olup halk bilgilenmek istemediğini beyan etmesinden dolayı toplantı gerçekleştirilememiştir.’ tutanağı yazıldı. Ben de altına ‘Halkın tepkisi dolayısıyla toplantı yapılamamıştır’ diye şerh düştüm ve imzamı attım”dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.