Denizli’de 7.Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali Kortejinde Büyük Coşku

Denizli’de 7.Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali Kortejinde Büyük Coşku

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği ( DETGİS ) organizasyonu ile bu yıl 7.’si düzenelenen ‘’Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’’ bugün Denizli Ticaret Odası(DTO) önünde yapılan açılış konuşmaları ve 15 Temmuz Şehitleri Delikli Çınar Meydanı’na yapılan kortej ile resmen başladı. Festivale ünlü sanatçı İrem Derici, Ünlü sunucu ve model Şebnem Schaefer ve Moda yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin’in katıldı.

 

7. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ne bugün yapılan tören ve kortej yürüyüşü ile start verildi. DTO önünde başlayan festival coşkusuna Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert,Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Hüseyin Öztürk,ünlü sanatçı İrem Derici, Ünlü sunucu ve model Şebnem Schaefer ve Moda yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin’in ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Koltuksuz;”Zeytin Dalı Harekatı’na atfen kırmızı beyazı kullanmayı uygun bulduk”

Festivalin açılış konuşmasını Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mustafa Koltuksuz yaptı.Koltuksuz;“6 yıl önce, önceki dönem Başkanımız İsa Dal’ın ortaya attığı fikir ile başladığımız organizasyonumuzun bu yıl 7.’sini düzenliyoruz. Denizli dışında Türkiye’nin birçok yerinden derneğimiz bağlı olduğu, federasyonumuzun başkanları ve başkan yardımcıları ve yönetim kurulu üyeleri bu güzel günde bize eşlik etmek için Denizli’ye geldiler. Kortej yürüyüşümüzde ünlü isimlerde yer alıyor. Bu festivalimizi çok daha büyük ve farklı organizasyonlara dönüştürmeye çalışacağız. Bu yıl bornozumuzun üstünde ‘Turkish Towel’ markasına yer verdik. Turkısh Towel konsepri, Denizli İhracatçılar Birliği’nin biir projesi. Türk havlusu dünyada tanınan 3-4 Türk emtiyasından birisi. Bunlar Türk Lokumu, Türk hamamı ve Türk havlusu. DENİB, bu projeyi 3 yıl önce başlattı ve çok güzel çalışmaları var. Bizde birliğe bu konuda destek veriyoruz. DENİB’te bizlere festivalimizle ilgili desteklerini esirgemiyor. Turkısh Towel projesi kapsamında her yerde görünürlüğünü arttırmaya çalışıyoruz ve bunun meyvelerini de yakın zamanda toplamaya başlayacağız. Normalde Denizli’mizin rengi yeşil siyah veya Türkiye’mizin rengi turkuazı kullanıyorduk. Fakat bu sene Afrin’de gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı’na atfen kırmızı beyazı, bayrağımızın renklerini kullanmayı uygun bulduk. Bence çokta güzel yaptık. Çünkü ordumuzun orada desteğe ihtiyacı var” dedi.

Öztürk;”Türkiye’ye örnek olduğunu biliyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz”

Koltuksuz’un ardından söz alan Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) Başkanı Hüseyin Öztürk, “Projenin başından beri bebekliğinden bugünkü çocukluğuna kadar federasyonda bulunan 28 dernekten bütün arkadaşlarımızın eşlik ettiği ve bugünde gururla büyüdüğünü gördüğümüz etkinliğimiz gelişiyor. Şehirle ve sektörle bütünleşen, şehrin kimliğini ve bölgedeki tarihini, geçmişini ortaya koyan bir projedir. Bu anlamda çok önemli olduğunu ve diğer derneklere Türkiye’ye örnek olduğunu biliyoruz, görüyoruz ve yaşıyoruz. DETGİS ve DENSAT’a gönülden teşekkür ediyoruz” dedi.

Değirmenci;”Tabii ki tekstil, dokuma, havlu, bornoz dediğimizde herhalde birbirine en çok yakışan kelime Denizli’dir”

Açılış konuşmalarında söz alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, “Aslında güzel fikirler hep bir hayal ile başlıyor. 6 yıl önce başlayan serüvende, belki de o gün hayal edilemeyen bir aşamaya geldik. İnanıyorum ki bir 6 yıl daha geçtikten sonra artık sadece Denizli’de değil, bütün dünyada binlerce insanın bornozlarıyla meydanlara çıktığı çok daha güzel ve renkli görüntülere vesile olacaktır. Tabii ki tekstil, dokuma, havlu, bornoz dediğimizde herhalde birbirine en çok yakışan kelime Denizli’dir. Binlerce yıllık Laodikya’da ki kazılarda tekstil malzemelerine rastlıyoruz. Dünyada ilk tekstil ihracatının yapıldığı şehir Denizli. Böyle bir hareketin Denizli’de başlamış olmasından dolayı da ayrıca mutluluk duyuyoruz” dedi.

Erdoğan;”Burada amacımız sektörlerimizi öne çıkarmak, sektörlerimizin tanıtımını yapmak”

Festival hakkında görüşlerini dile getiren;Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, “7 yıldan beri organizasyonu yapılan Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali DETGİS başkanımızın organizasyonlarıyla gerçekleştiriyoruz. Her zamanki gibi yoğun bir ilgi var. Burada amacımız sektörlerimizi öne çıkarmak, sektörlerimizin tanıtımını yapmak, bu tanıtımında da hem ihracatı arttırmak hem de istihdamımızı arttırmak noktasında yapılan bir çalışma. Bu tür etkinliklerin sektörümüze çok ciddi katkı sağladığını her geçen gün görüyoruz ve arttırıyoruz. Bu tür organizasyonlarımıza da devam edeceğiz” dedi.

Kocasert;”Bu sene bornozların üzerinde artık Türk havlusuda var”

Festivale büyük bir katkıda bulunan Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, “Denizli olarak biz havlu ve bornoza çok şey borçluyuz. Denizli’nin geleneksel ürünü ve Denizli’nin sanayileşmesinde, Denizli’nin ihracat hamlesi yapmasında havlu ve bornozun çok büyük bir önemi var. Bu nimete karşı gösterdiğimiz bir minnet aslında yapılan bu etkinlik. 7.’sinin kutlanıp, geleneksel hale geliyor olması çok önemli. Şehrimiz adına ciddi bir sosyal etkinlik olduğu gibi, aynı zaman kültürel ve ekonomik bir faaliyet. Bizler destekliyor. İnşallah 17’de, 27’de çok daha uluslararası bir hal alır. Türk havlusunun bir dünya markası haline gelmesiyle ilgili 3 yıldan beri yürütmüş olduğumuz adeta bir kampanya var. Gerçekten dünya çapında bir kültüre, bilinirliğe, altyapıya sahip. Peşkirden gelen, hamamdan gelen geçmişimiz artık dünya çapında bir bilinirlik olma yolunda ilerliyor. Bu sene bornozların üzerinde artık Türk havlusuda var. Bugünde bizlere önemli bir destek sağlayacak” dedi.

Schaefer;” Hem Denizli hemde Türkiye için ev konforunda bir şıklık olacak”

Ünlü model Şebnem Schaefer, “7.’si düzenlenen festivale ben ilk defa katılıyorum. O yüzden çok mutluyum ve buradaki atmosfer çok değişik. Bandoyla, görsel şovlarla yapıldığını bilmiyordum. Denizli’nin meşhur havlu ve bornozundan bana da güzel bir tasarım yapılmış. Tasarımı çok beğendim, çok hoşuma gitti. Ürünler artık dünyaya da daha Turkısh Towel markası ile değer kazanacak. Denizli açısından çok büyük yerlere de gelinecek. Hem Denizli hemde Türkiye için ev konforunda bir şıklık olacak. Ben çok fazla bornoz kullanan birisi değilim ama bundan sonra bornoz kullanacağım. Çok beğendim. Sokakta dolaşırken Denizlili halktan da çok güzel tepkiler alıyoruz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Bizleri çok sıcak karşıladılar. Bu festival inşallah daha güzel yerlere gelir” dedi.

Derici;”Bu kadar güzel bir kutlama olamaz”

Ünlü Şarkıcı İrem Derici, “Dünya Havlu ve Bornoz Festivali için Denizli’deyiz. Çok mutluyum. Tahmin ettiğimden çok daha güzel bir ortam var burada. Bu kadar güzel bir kutlama olamaz. İnşallah sonu da çok güzel olacak. Üzerimde benim için özel tasarlanmış bir bornoz var. Sahne kıyafeti olarak dahi kullanılabilir. Süper bir şehirde, süper insanlarla beraberiz” dedi.

Konserle Devam Edecek

7.’si düzenelenen ‘’Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’’ kortej yürüyüşü 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda sona erdi. Gün boyu devam edecek etkinliklerde Festivalde saat 15:00’da Aquamall AVM’de ünlü blogger Moda yazarı ve Marka Danışmanı Ümit Temurçin’in sunacağı ‘Madalyonun Diğer Yüzü’ programında konuklar Blog yazarı ve Stil danışmanı Duygu Gen Şenyürek ile Ünlü sunucu ve model Şebnem Schaefer olacak. Hemen ardından 15:30’da ünlü sanatçı İrem derici ve Radyo programcısı Yasemin Şefik’in gerçekleştireceği ‘Yasemin Şefik ile İki Koltukta’ söyleşi programı gerçekleştirecek. Söyleşi sonrasında İrem Derici bir konser gerçekleştirecek.

Yayınlama: 24.03.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.