Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizli’deki berberlerde koronavirüs vakası görüldü mü?

Tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de korona tedbirleri nedeniyle uzun bir süredir kapalı olan berber ve kuaförler 11 Mayıs’ta yeniden işlerinin başına geçti. Yeniden çalışmaya başlamalarının ardından ülkede bazı berber ve kuaförlerde korona virüs vakaları görüldü. Denizli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İdris Ağılönü, konuyla ilgili açıklama yaptı. Denizli’de herhangi bir vaka görülmediğini söyledi. Başkan Ağılönü, vakaların artması ile birlikte Denizli’deki berber ve kuaförlerin yeniden kapatılma korkusu yaşadıklarını belirtti.

Tüm yurtta olduğu gibi

Denizli’de 1150 kuaför ve berber olduğunu belirten Denizli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı İdris Ağılönü, açıklamalarına şöyle devam etti: “Esnafımız korona virüs tedbirleri kapsamında uzun bir süre çalışamamıştı. 11 Mayıs’ta yeniden işlerine başladılar. O günden bu yana şehrimizde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı. Denizli’ de durum normal. Herhangi bir vaka görülmedi. Kuaför ve berber esnafımız hijyen kurallarına uyarak, tüm tedbirlerini alarak çalışmalarını sürdürüyor. Belediyeler aracılığı ile de dezenfekte çalışmaları gerçekleştirilmişti. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan da kuaför ve berber esnafımıza maske ve tek kullanımlık dezenfektan hediye etti. Esnafımız hazırlığını tamamlamıştı. Çalışmalarına hazır olarak başladı. O nedenle herhangi bir endişemiz, sıkıntımız yok. Müşteriler de oldukça bilinçli. Tekrar tüm vatandaşlara duyarlılığından ötürü teşekkür ediyoruz.”

“YAKALANMA DEĞİL, KAPATILMA KORKUSU VAR”

“Esnafımızda korona virüse yakalanma ile ilgili bir tedirginlik yok” diyen Başkan Ağılönü sözlerinin devamında; “Tabi olumsuz şeyleri duyunca yeniden kapanır mıyız endişesi duyuyorlar. Tekrar kapanmak istemiyorlar. Üyelerimizin yüzde 50’si bu süreçte devletten 1000 TL destek aldı. Ancak faturalar, kiralar oldukça zorluyor. Şu süreçte kurallara harfiyen uyuyorlar. Bu şekilde de çalışmaya devam etmek istiyorlar” ifadelerine yer verdi.

“HER MÜŞTERİ SONRASI MALZEMELER DEZENFEKTE EDİLİYOR”

Denizli’deki kuaför ve berberlerin salgına karşı tedbirlerini eksiksiz bir şekilde uyguladıklarını vurgulayan Başkan Ağılönü; “Kuaför ve berber esnafımız randevulu bir şekilde, koltuk sayısı kadar müşteri alarak çalışıyor. Müşteriler maske ile içeri alınıyor. Giriş ve çıkışlarda dezenfektan ile hijyen sağlanıyor. Aynı zamanda esnafımız kullandığı tüm malzemeleri tek tek her müşteriden sonra dezenfekte ediyor” dedi.

“BAYRAM HAREKETLİLİĞİ SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN BAŞLAR”

Denizli’deki berber ve kuaförlerin Ramazan Bayramı öncesinde yaşanacak hareketliliğe şimdiden hazırlık yapmaya başladıklarını söyleyen Başkan Ağılönü; “Esnafımız çalışmalarına yeniden başladıkları ilk günlerde biraz yoğunluk yaşamıştı. Şu günlerde biraz daha sakindi. Tabi önümüz bayram. Hareketlilik Salı gününden itibaren başlar diye düşünüyorum. Randevu ile çalışılacağı ve tüm tedbirler eksiksiz alına cağı için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bayram öncesinde belediyelerimiz tarafından berber ve kuaför salonlarına yönelik yeniden bir dezenfeksiyon işlemi yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.