Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’den merkeze bir valilik hikayesi

Denizli’nin valilik makamı 17 yılda garip bir duruma sahne oluyor. Merhum Denizli Valisi Recep Yazıcıoğlu’ndan sonra Denizli’de görev alan 6 vali yapılan yeni görevlendirmelerde merkeze çekilme kaderini yaşadı. Bu kaderi yaşayan son vali ise 2017 yılında göreve başlayan Hasan Karahan oldu. Karahan, yayımlanan kararname ile merkeze alınırken görevini Siirt Valisi Ali Fuat Atik’e bıraktı.

Denizli'nin valilik makamı 17

Denizli’nin efsane valisi olarak bilinen Recep Yazıcıoğlu, 2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetti. Cenazesi Aydın’ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003’te toprağa verildi. Vali Yazıcıoğlu’nun gidişinin ardından Denizli Valileri ilginç ve ortak bir kader ortaklığı yaptı.

YAZICIOĞLU’NDAN SONRA TÜM VALİLER DENİZLİ’DEN MERKEZE

Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından göreve getirilen Gazi Şimşek 2006 yılında, Hasan Canpolat 2008 yılında, Yavuz Erkmen 2011 yılında, Şükrü Kocatepe 2016 yılında, Ahmet Altıparmak 2017 yılında ve Hasan Karahan 2020 yılında Denizli Valiliği’nin ardından merkeze alındılar.