Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizlili başkanlar İzmir’deki Denizlilileri yalnız bırakmadı

İzmir Denizlililer Derneği’nin üyelerini bir araya getirdiği geleneksel tanışma ve kaynaşma kahvaltı etkinliği düzenledi. Bayraklı Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen organizasyonda Denizli ve İzmir ilçe belediye başkanları İzmir’deki Denizlilileri etkinlikte yalnız bırakmadı.

İzmir Denizlililer Derneği'nin üyelerini

İzmir’de yaşayan hemşehrilerini bir araya getirmek, tanıştırmak ve kaynaştırmak amacıyla kurulan İzmir Denizliler Derneği uzun süre sonra yeniden bir araya geldi. Dernek Bayraklı Sosyal tesislerinde kahvaltı organizasyonu düzenledi. Organizasyona çok sayıda Denizlilinin yanı sıra Eski Milletvekili ve eski Gençlik ve Spor Bakanı Yüksel Çakmur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, TÜLOV Vakfı Yöneticisi Gülin Coşkun, Konak Belediye Meclis üyesi Barış Özgen, Dokuz Eylül üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Gümüş, Tepecik Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu katıldı.


Denizli’den gelen Belediye Başkanları hemşehrileri ile bir araya geldi, hasret giderdi. Renkli görüntülere sahne olan kahvaltının ardından katılımcılar Denizli türküleri ile yöresel danslarını sergilediler. Memleket hasretini bir nebze olsun giderdiler.

Düzenlenen programa katılan konuklar Egeyön TV’ye konuştu. İşte o çok özel açıklamalar..

Başkan Akcan’dan İzmir’deki Denizlililere Çal Garası çağrısı!

*Şu anda dünyanın bir numaralı ilçesi Çallı ve Çal Belediye Başkanı Sayın Fethi Akcan ile birlikteyiz. Sayın Başkanım hoş geldiniz İzmir’e. Yolculuk nasıl geçti?

Kar ve buz var ama burası biraz daha sıcak geldi bize. İçeride daha sıcak bir ortam tabi. Ben özellikle Veli Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir ortam beklemiyordum. Çok harika çok güzel insanların toplandığı bütün Denizlilerin burada olduğu ve herkesin birlik, beraberlik içinde olduğu güzel bir etkinlik, kahvaltı oldu. Ben tekrar tekrar çok teşekkür ediyorum.

*Geçenlerde Kadın Kooperatifini hayata geçirdiniz. İsterseniz o sloganı tekrar verelim. Kadınları destekleyelim her şey Kadınlar için.

www.calgarasi.com.tr internet sitesi üzerinden alışverişlerini yapabiliyorlar. Birkaç gün içinde kapınıza kadar teslim edilmektedir. Şuana kadar da her şey çok güzel gidiyor. Ben buradan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Özellikle bize destek veren gruplara çok teşekkür ediyorum. Şuanda 14 tane mamulümüz var ama 23’e çıkarıyoruz önümüzdeki günlerde. Üzüm, pekmez, bamya, turşu, yaprak aklınıza ne geliyorsa gıda malzemesi hemen hemen hepsi var zeytininden peynirine kadar. Ay çekirdeğinden bademine kadar. Ben iyi şekilde yetişmiş doğal beslenmek istiyorum diyen herkesi www.calgarasi.com.tr ‘ye bekliyoruz.

*O zaman şöyle bitirelim mi başkanım. www.calgarasi.com.tr ve Çal Belediyesi bir birlik destekliyorsunuz mu?

Destekliyoruz. Şunu söyleyelim hemen. Belki özellikle Çal Garası üzümü kurusu biliyorsunuz çok önemli. Gittiğim her yerde bunu söylüyorum. Dünya da antioksidan oranı en yüksek üzümlerden bir tanesi olduğu için. Özellikle kanser hastaları için bir şifa kaynağı. Ayrıca Çal Garası üzümündeki glikoz çok yüksek olduğundan dolayı anında yayılıp, kana karıştığından dolayı özellikle buradan annelere sesleniyorum iyi haberlerimiz var, Çalgarasi üzümüyle ilgili. Eğer çocuklarının KPSS, LYS sorun istemiyorlarsa her gün bir avuç Çalgarasi üzümü yedikleri zaman hiçbir sıkıntı olmaz. Derslerinde sıkıntı yaşamayacağını söylüyoruz.

*O zaman Çal Garası üzümü yiyorsunuz zekanız artıyor ve Çal Belediye Başkanı da ‘arkasındayız kadınların’ diyor ve Çalgarası da tescilli bir üzüm.

Hem tescilli bir ürün ve şuan yaptığımız tüm ürünler iyi tarım çerçevesinde %90 a yakın iyi ürünler yani. Ondan dolayı hiçbir sakınca olmadan hiçbir tereddüt içine girmeden özellikle günümüz dünyasında GDO lu ürünler bunlara baktığımız zaman hiçbir şekilde tereddüt etmeden tüketebilecekleri ürünlerdir.

Başkan Doğan “Denizlililer İzmir’e damgasını vurmuş”

* Denizli’nin Merkezefendi adında ilçesi var biliyorsunuz. Merkezefendi Belediye Başkanı İzmir’de. Başkanım İzmir’e hoş geldiniz. Nasılsınız?


Öncelikle İzmirli dostlarımıza, burada yaşayan hemşerilerimize selam olsun. Burada hemşerilerimizle olmak mutluluk verici. Denizli’den selam getirdik onlara. Buradaki birlik ve beraberlik umut verici. Bizler zaten göreve geldiğimiz andan itibaren Sivil Toplum Kuruluşlarını, Derneklerini çok önemsiyoruz. Sevgili Veli Başkanımızla birlikte Denizlililer Derneği adında çok güzel bir örgütlenme olmuş. Şunu gördüm Ahmet Bey Denizliler İzmir’e damgasını vurmuş. Söz sahibi olmaya başlamışlar gerçekten.

*Kahvaltıya kaç puan veriyorsunuz Başkanım?

-10 üzerinden 10 veriyorum.

Başkan Gemi “Üzerime düşen görevi de yapmaya hazırım”

*Şuan yanımızda leblebisiyle ünlü Serinhisar ilçeminiz Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile birlikteyiz. Efendim İzmir’e hoş geldiniz.

Leblebideki durum nasıl? Azaldı mı çoğaldı mı?

Bizim payımız azalmadı, artarak devam ediyor. Ürün çeşitlemesi devam ediyor. Şuanda drajelerle, çikolatalılarla diğer çeşitleriyle 100 çeşidin üzerine çıktık.

*Peki başkanım kadın kooperatifinin sergisini gördüm. Kadınların Kooperatifi nasıl gidiyor?

Kadın kooperatifi çalışmalara devam ediyor. Temellerini attık. Ayakları yere basar şekilde çalışmalara devam ediyorlar. Bölgedeki kadınlara destek olacak, ürünlerini satmalarına ön ayak olacak. Güzel bir faaliyet.
*Kooperatifin adını, internet sitesini söyler misiniz?
Serinhisar Organik Kadın Girişimciler.

*İzmir Denizliler Derneği adına birkaç bir şeyler alalım sizden.

Geçmiş yıllardan beri yanındayım. Derneğin başarılı olması için gayret gösteriyorum. Üzerime düşen görevi de yapmaya hazırım. Gerçekten güzel bir çalışma. İzmir’de ki Denizlileri bir araya getirmek, üye sayısını artırmak dayanışmayı sağlamak çok güzel bir şey. Sizleri de tebrik ediyorum.

Çakmur “Denizliler benim yaşamımda çok önemli bir yere sahip”

*Bakanlık yapmış, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve milletvekilliği de yapmış Yüksel Çakmur ile birlikteyiz. Denizliler kahvaltısına hoş geldiniz. Sizi burada görmek büyük mutluluktu. Siyaseten artık zamanınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle şunu söyleyeyim. Denizliler benim yaşamımda çok önemli bir yere sahip. Ben Denizlileri lise çağlarında tanıdım. O zamanlar Cemiyet Başkanı seçiliyordu. Hem Namık Kemal‘de tanıdım, hem Atatürk Lisesi’nde tanıdım. Spor alanında tanıdım, atletizmi beraber yaptık ve talebe cemiyeti başkanlığına giden yolda hep Denizlilerle yürüdüm. Ben Denizlileri hiç unutmuyorum çünkü ondan sonraki yükseköğrenim yaşamımda yine Denizliler çevremde bende onların hemen yanındaydım. Niçin? Çünkü ben Denizlilerde hep mertlik, sadakat, vefa, içtenlik ve barışçıl bir yürek gördüm. Bugün Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu kardeşlik, beraberlik, ötekileştirmemek, düşmanlaştırmamak, kamplaştırmamak tam aksine birleştirmek. Ben Denizli’de hep duygulara tanık oldum. Hayatımda, büyükşehir belediye başkanlığımda yine Denizlili arkadaşlarımla birlikteydim. Örneğin Saygın Davaslıgil bizim İzmir Büyükşehir Belediyenin Genel Sekreterliğini yaptı. Kalbi olan bir temel belediyede işte orada görev gördü. Daha sonraki yaşamımda milletvekilliğimde yine Denizlili dostlarımla beraberdim. Örneğin Hüdai Oral abimden çok güzel şeyler öğrendim. İnsancılığını öğrendim ve her şeyden önce insana saygıyı öğrendim. İçten sevgi duymayı öğrendim ve bütün bunların toplamı olarak şunu söylemek istiyorum. Yine Denizlilere dayanarak söylemek istiyorum. En büyük makamı varsayalım. Cumhurbaşkanlığı. En büyük makam nedir Başbakanlık ama Türkiye’de yok dilerim gelecekte tekrar olsun. Bakanlık, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ondan önce bir ilçenin beldenin başkanlığı Buca gibi. Yani şunu hayatta bir felsefe olarak Denizli dostlarımın Denizlili insanların bana yansıttığını söylüyorum makamlar hiç önemli değil. İnanın ki hiç önemli değil. Bugün makamda varsınız yarın yoksunuz ama temelli olan o varlığın devamı o bakanlıklardan vekilliklerden sonra bunu Denizlilerden öğrendim. En yakınlarımdan abilerimden. Örneğin Ahmet Deda sizi de çok yakından tanıyorum ve seviyorum. Hem mesleğinizi çok güzel yapıyorsunuz, hem de Denizli’yi tanımlarken insancıl hemen çevreme bakın, Denizlileri görüyorsunuz. Son olarak şunu söylüyorum. Eli temiz olacak, vicdanı temiz olacak en önemlisi ve bu bütün duygulara insan ve insanlar sahipse kibir bir tarafta kalır. Tepeden bakma bir tarafta kalır. O makama geldiği zaman 14. Loui gibi devlet benim gibi bir yanda kalır. Ne kalır? Eğer eli temiz, vicdanı temiz ise Cumhurbaşkanlığı makamından da bakanlık makamından da büyük-küçük belediye başkanlığı bütün kamu görevlilerini böyle vicdanınızla, zihninize geçirin. Kalplere girersiniz. En büyük makam odur. Ben Denizlilerden bunu öğrendim. En büyük makam işte bu sevgiyi, bu içtenliği duymak.