Denizlili Gazeteci Mustafa Sezer’in projesine ödül yağıyor!

Denizli’mizin yetiştirdiği en başarılı gazeteciler arasında gösterilen ve sürekli projelerinin ödül alması ile bilinen Gazeteci Danışman Mustafa Sezer’e Ordu’da ödül yağıyor…

Denizlili Gazeteci Mustafa Sezer’in projesine ödül yağıyor!

Gazeteci ve televizyon kökenli olan Mustafa Sezer’in projelerine Ordu’lu bürokratlar tarafından ödüllendirildi. Başta Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Ordu Turizm Kültür Müdürü Uğur Toparlak, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları Mustafa Sezer’in projelerine ödül vermek için adeta yarışıyor. Geçtiğimiz yıllarda Denizli’ye yaptığı çalışmalarla adı sık sık gündeme gelen Mustafa Sezer’in ismi hem caddeye hem sokağa verilmişti. Buldan dokumalarını dünyaya tanıtmış, yüz binlerce turist getirmiş, ilçe ekonomisine ciddi katkılar veren Mustafa Sezer’e ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, ödüllerinin yanı sıra Buldan Protokolü Mustafa Sezer’in onuruna yemek vererek Mustafa Sezer’i onurlanmıştı.

ONUR ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Karahayıt’ı dünyaya tanıtan adamın ismi der Mustafa Sezer Karahayıt’ta çıkan kırmızı suyu ve kırmızı çamuru dünyaya tanıtmıştır. Dünyadan milyonlarca turistin Pamukkale ve Karahayıt’a gelmelerini sağlamıştır. Denizli tarihinde Mustafa Sezer’in çalışmalarıyla ilk kez turizmde patlama yaşanmıştır. Turizmde özelikle Karahayıt, Buldan, Pamukkale, Kızılcabölük yatağında turist sayısı 3 milyonu geçerek Denizli turizmde altın çağını yaşamıştır. Denizli tarihinde Mustafa Sezer’in çalışmalarıyla ilk kez turizmde patlama yaşanmış, turist sayısı 3 milyonu geçerek Denizli turizmde altın çağını yaşamıştı. Dönemin belediye başkanı tarafından Mustafa Sezer’in ismi caddeye verilerek ödüllendirilmişti. Türkiye’de sadece ve sadece ilk kez Mustafa Sezer’e verildi. Mustafa Sezer’in projeleri özellikle yerli ve yabancı, Turizm ve yatırımcı Ordu’ya getirmesi nedeniyle Türkiye’de ilk kez Ordu valiliği tarafından resmi olarak Mustafa Sezer, “Onur Ödülü”ne layık görüldü.

DÖNEMİN VALİ, GAZETECİ SEZER’İ ONORE ETTİ

Dönemin valisi İrfan Balkanlıoğlu ödül töreninde yaptığı bir konuşmada, “Mustafa Sezer Ordu’ya çok şey kattı; Ordu’nun kaderini değiştirdi, Ordu’ya altın çağını yaşattı. Biz de valilik olarak Mustafa Sezer’in yaptıklarına karşılık “Yaşam Boyu Onur Ödülü” vermeyi uygun gördük. Kendisine bundan sonra başarılar diliyoruz. Gerek Ordu’ya, gerekse Denizli’ye yaptıkları projeler ile takdir toplayan Mustafa Sezer, Türkiye’nin en başarılı danışmanı olarak gösteriliyor. 500’ün üzerinde projesine ödül verildi. Geçmişte Denizli’ye yaptıklarına, şimdilerde ise Ordu’ya yaptığı projelere 500 civarında ödül geldi.’ Dedi.

‘DENİZLİ İÇİN MEMLEKETİM İÇİN HAZIRIM’

Gazetemizin sorularını yanıtlayan Mustafa Sezer, “Denizli için, memleketim için hazırım. Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Ben Denizli’de sesimi duyuramıyorum. Elin memleketine yapıyorum, Denizli’ye neden yapmayayım? Denizlili bürokratlar beni duymuyor. Yaptığım projeleri hep geri çeviriyorlar. Yazık değil mi? Milyonlarca lirayı çöpe atıyorlar. Ben ise bu projeleri hiçbir para almadan yapmaya hazırım. İlla birine para kazandıracağız diye geleceği ile oynuyorlar. Denizli’nin çöpe attığı ya da beğenmediği projelerime uluslararasından ve Ordu’dan ödül yağıyor. Beni önemsemiyorlar, beni adam yerine koymuyorlar. Bugün turizmde, geçmişte benim Denizli’de yaptığım projelerin dışında hiçbir proje yapılamadı. Bir tane somut ödül almış proje gösteremezler Denizli’de  ki bu işi yapan arkadaşlar işi bilmiyor. O zaman sıkıntı yok ama işi bilmediklerinde bilmiyorlar. ‘Bizim olsun, bizim arkadaşlar yapsın, bizim parti derneğinin arkadaşları olsun da isterse yapmasınlar.’ diye bir yaklaşım var. Denizlili bürokratlar da Turizm bilinmekle olur, gündemde kalmakla olur. Gündem olmakla, Gündem oluşturmakla olur. Turizmde yarın yoktur. Turizmde bugün vardır, geçen sene vardır. Geçmişte yapılanlar vardır. Geçmişte iyi şeyler yaptıysanız, tanıt duysanız marka yolunda adım attıysanız meyvelerini haftaya, seneye, öbür sene yersiniz. Turizm ağaca benzer. 10 yıl önce diktiyseniz şimdi meyvesini yersiniz. Turizm sebzeye benzemez. Şimdi dikip 3 ay sonra meyvesini yiyeyim diye bir şey yok. Turizmde Denizli’nin de potansiyeli çok fazla var. Özellikle Termal turizm alanında ciddi bir potansiyel var. Sadece harekete geçirilmesi lazım. Denizli’ye 10.000.000 turist çok rahat getirilir. Ciddi bir Turizm girdisi sağlanır. Ama bu arkadaşlarla bu kafayla çok zor değil, imkansız.” İfadelerini ku

Yayınlama: 18.11.2020
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.