Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizlili Genç Aşçı Adını Dünyaya Duyurdu

Bu haberin fotoğrafı yok

Denizlili Genç Aşçı Lütfi Selçuk İstanbul’da gerçekleştirilen 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasından 3 madalya alarak döndü. Selçuk, Restaurant Tatlı Tabağında, 97 puanla 1. olarak altın madalyanın sahibi oldu.

Sema Abdurrahman Karamanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi aşçı Lütfi Selçuk Siren Hizmet Grup ve Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kurumuş’un desteği ile 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne katıldı.22-25 Şubat tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu tarafından TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen ’16.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’nde ‘Restaurant Tatlı Tabağı’ kategorisinde Dünya birinciliğini elde etti. Genç aşçı, Türk ve Dünya şeflerinin madalya alabilmek için katıldığı şampiyonada 3 kategoride yarıştı. Denizli’nin gururu olan Lütfi Selçuk, bin kişi ile yarıştığı kategorilerde; Restaurant Tatlı Tabağı’nda 97 puanla birinci olup, altın madalyanın sahibi oldu. Balık etabında 89 puanla puanla ikincilik elde ederek gümüş madalya alan şampiyon aşçı, ‘Taze Makarna’ etabında ise 84 puanla ikinci oldu ve gümüş madalya aldı.

22 Madalya 7 Kupası Oldu

Genç Aşçı, DGC Basın Merkezi’nde sponsoru Silen Hizmet Grup A.Ş.’nin yönetim kurulu başkanı Ünal Kurumuş ile bir basın toplantısı düzenledi. Bu aldıkları madalya ile toplamda 22 madalya ve 7 kupa kazandığını açıklayan Selçuk,17 yaşındaki Lütfi Selçuk, turizm lisesinde 12. sınıf öğrencisi. Profesyonel anlamda 2 senedir mutfakta çalışıyor. Yarışmalara katılarak özellikle uluslararası mecralarda Denizli’yi temsil ediyor. Dünya mutfağına yönelerek Türk Mutfağını modernize etmek istiyor. Yemekleri geliştirerek yeni tatlar oluşturmak istiyor. Şuanda Denizli Profesyonel Aşçılar Derneği’ne üyesi. Türkiye Aşçılar Federayonu ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu’nda üye olarak bulunuyor. Selçuk, şuanda tam anlamıyla profesyonelleşmediği için gelen Milli Takım teklifini reddetti. Hedefi ise Milli Takıma girerek, üniversite ve doktora ile kendini geliştirmek istiyor. Genç aşçının kendinin oluşturduğu bir ana yemek ve 3 tatlı ile 4 çeşit yemeği bulunuyor.

”Böyle üretici taze beyinlere ihtiyacımız var.”

Toplanatıda genç aşçının sponsoru Siren Hizmet Grup A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ünal Kurumuş söz alarak;Siren Hizmet Grup olarak Denizli’de yaklaşık 20 yıldır faaliyet gösteriyoruz.Firmamız endüstiriyel yemekte 22 mutfakta yıllık 2 milyon yüz bin öğün üretim yapmaktadır. Artık yemekte gıda sanayinin bir parçasıdır. Denizli her zaman yeniliklere açık bir şehrimizdir. Dünya ekonomisinde artı değerde yer etmek için devamlı olarak kendimizi geliştirmek zorundayız. TÜİK 2016 verilerine göre, istihdamdaki gençlerin yüzde 51.1 hizmet sektöründe yer almaktadır.Bu sebepten dolayı Sema Abdurrahman Karamanoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi aşçımız Lütfi Selçuk uluslararası yemek yarışmalarına katılacağını öğrendik. Genç Aşçımıza destek olmamız gerektiğini düşünerek kendisine ulaştık. Ne yazık ki böyle önem arz eden yarışmalardan Denizli’de birçok insanımızın haberi olmamakla birlikte, biz bu duyarlılığın her bireye ulaşarak Denizli tanıtımına katkı olacağını düşündük.Böyle üretici taze beyinlere ihtiyacımız var. Lütfi Denizlimize ödüllerle dönerek, Denizlimizi gururlandırdı. Bu konuda bizler gibi iş adamlarımıza büyük görevler düşüyor. Gençlerimize yardımcı olarak, destek olmalıyız. Gençlerimiz bizim geleceğimiz bunu unutmamalıyız.”dedi.

Moleküler Toprak Eşliğinde Muz

Moleküler Toprak Eşliğinde Muz ile Dünya birincisi olan Selçuk’un  Ukrayna’da Dünya Katogorisi’nde gerçekleşecek olan yarışmaya katılması için Ünal KurumuşDenizli Organize Bölge Müdürlüğü’nden destek isteyecek. Kurumuş;” Bu yeteneğin tanıtılması, dünyaya ulaşması ve Denizli’nin adının duyulması için elimizden geleni yapacağız.”dedi.

Kurumuş’a teşekkür

Selçuk toplantıda son olarak;”Ben burada beni yarışma süresi boyunca arayan, isteklerimi soran maddi ve manevi şekilde yanımda olan Ünal Abiye teşekkür ediyorum. Desteği olmasaydı yarışmaya katılamayacaktım.”dedi.