Denizlili Karaçukur’un Alınmasından Memnun

Denizlili Karaçukur’un Alınmasından Memnun
Yayınlama: 11.01.2018
A+
A-

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenlerin altında yer alan Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’nin işletmesine geçmesi, Denizli’de büyük yankı uyandırdı. Göreve geldiği günden bu yana Pamukkale Travertenleri’nde yerel yönetim olarak söz sahibi olabilmek adına mücadele veren Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in Kocaçukur’u Pamukkale Belediyesi’nin himayesine almasına turizm camiasından tam destek geldi. İlgili kurumun müdürleri Başkan Gürlesin’in çabasıyla Kocaçukur’a can suyu verildiğinin altını çizdi. Başkan Gürlesin, “Pamukkale Belediyesi olarak da turizme katkı vermek anlamında sorumluluk ve yük almak istiyoruz. Bu hamlemizde bunun en güzle göstergesi” dedi.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale’nin işletmesi Denizli’nin olmalı”  iddiasını her ortamda dile getiriyor. Bu konunun takipçisi olan Başkan Gürlesin, önemli bir adım atarak Pamukkale’nin eteklerindeki Kocaçukur’un işletmesini 6 yıllığına almayı başardı. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili atılan imzalardan sonra Kocaçukur Pamukkale’nin olmuştu. İl Özel İdare Başkanlığı döneminde Pamukkale’ye gösterdiği ilgi ile dikkat çeken Başkan Gürlesin, Denizli’nin Büyükşehir olmasıyla birlikte beyaz cennetin işletmesinin bakanlığa geçmesinden sonra bile “Pamukkale Denizli’nin olmalı” diye görüşünü açıklıyordu.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, Denizli ve Pamukkale’nin en önemli turizm alanları arasında bulunan Kocaçukur adıyla da anılan, son yıllarda Naturel Park ismiyle öne çıkan rekreasyon alanında bulunan, dükkân, otopark ve günü birlik kullanıma yönelik diğer tesislerin kullanımının artık Pamukkale Belediyesi’nin himayesine geçtiğini kamuoyuna duyurmuştu. Toplantının ardından hem vatandaşlar hem de turizm camiasından olumlu tepkiler gelmeye devam ederken, Başkan Gürlesin, Kocaçukur’la ilgili proje çalışmalarına başladığını belirtti.

Kocaçukur’u İncelediler

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal ile birlikte Kocaçukur’da incelemelerde bulundu. Başkan Gürlesin, Kocaçukur ile ilgili projelerini Büyüksoy, Baysal ve Çelebi ile paylaşarak, görüşlerini aldı. Başkan Gürlesin, Kocaçukur’un himayelerine geçmelerini ardından ilk iş olarak, çevre temizliği yaptıklarını ardından da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa çalışmaları ile bakım-onarım çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Pamukkale Belediyesi olarak, gerekli onarım ve genel eksikliklerin tamamlama çalışmaları ile birlikte, Kocaçukur’da halkın daha aktif olarak yararlanabileceği alanların oluşturulması için proje çalışmalarının da başlatıldığını aktardı.

Başkan Gürlesin’e teşekkürler

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Gülsüm Çelebi, Kocaçukur’un turizm açısından çok önemli bir noktada bulunduğuna dikkat çekerek “İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e Kocaçukur’un kiralamasından dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Kocaçukur bundan sonra Türkiye’nin ve dünyanın değişik yerlerinden gelen turistlerin ilgi odağı olacak.  Hepimizin bildiği gibi Pamukkale dünyada eşi benzeri bulunmayan ve dünya miras listesinde olan bir yer. Pamukkale’nin siluetini oluşturan Kocaçukur’da böyle bir hizmete layıktır. Kocaçukur’un devrini alan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’e tekrar teşekkür ederim. Buranın şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Gereken desteği vereceğiz”

Çevre Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ise “Görevini her zaman layıkıyla yerine getiren Pamukkale Belediyesi’nin Kocaçukur’un işletmesini devralması Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü açısından da çok önemli olacak. Burası hem özel çevre koruma bölgesi ve doğal sit alanı içinde olduğu için kurul ve komisyon kararları var. Buranın en iyi şekilde turizme açılıp halka ve turizme hizmet verebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterip, buranın daha iyi olması için elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Kurumsallık gelecek”

Denizli Müze Müdürü Hasan Hüseyin Baysal da Pamukkale Bölgesi’nde yer alan Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’ne geçmesinin ve Belediye tarafından işletilmesinin oldukça olumlu bir gelişme olduğunu kaydederek, “Benim her zaman düşüncem bu tür işletmelerin Belediyeler gibi kurumsal yapısı olan işletmeler tarafından yönetilmesidir. Çünkü kurumsal kimliğe sahip olan işletmeler bu işi daha ciddi bir şekilde yapıyorlar. Bu sorumluluğu üstlenen Pamukkale Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Gürlesin’e teşekkür ederim. Kocaçukur’un şimdiden vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Gürlesin, “Kocaçukur, Turizme ciddi katkı verecektir”

“Pamukkale Belediyesi olarak tarihe ve turizme katkı yapıyoruz” diyen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kocaçukur’un kamuya geçmesinin çok önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Gürlesin, “Buranın gelirinin düşünülmeden insanların hizmetine sunulması gerekiyor. Pamukkale Belediyesi olarak, uzun zamandan beri uğraştığımız bu konuda sonunda olumlu neticeyle Kocaçukur’un işletmesi belediyemize geçti. Kocaçukur’un, Pamukkale ilçemizin, ilimizin hatta ülkemizin tanıtımına, turizme ciddi manada katkı verecektir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’yi bir bütün olarak görüyoruz. Pamukkale Belediyesi olarak da turizme katkı vermek anlamında sorumluluk ve yük almak istiyoruz. Yeni kurulmuş bir belediye olmamıza rağmen, ülkemiz, devletimiz ve milletimiz için ne daha yapabilir derdindeyiz” diye konuştu.

“Hak ettiği değeri bulacak”

“Turizmin hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Biz bu konuda günübirlik ve yatılı olarak gelen turistler için daha nezih bir ortam oluşturmaya çalışıyoruz” diyen Başkan Gürlesin, Kocaçukur ile ilgili projeleri hakkında da bilgiler aktardı. Gürlesin, “Kocaçukur diğer adıyla Naturel Park’ta son birkaç yıldan beri iyi bir bakım olmadı. Pamukkale Belediyesi olarak burada bakım, onarım ve peyzaj, temizlik yaparak ve yeni alanlar oluşturarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kocaçukur’u önümüzdeki turizm sezonuna baştan aşağı yenileyerek en iyi şekilde ve daha aktif kullanılabilecek alanları da dahil ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Bugüne kadar halkımız Pamukkale’den biraz uzak kalmıştı.  Buraya yapacağımız dokunuşlarla vatandaşlarımız aileleriyle buraya daha sık gelecekler. Buranın hak ettiği değeri görmesi için Pamukkale Belediyesi olarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz.  Pamukkale Belediyesi olarak özellikle bu bölgenin tanıtımına büyük önem veriyoruz. Yeni haliyle Kocaçukur’da birçok etkinlik yapmayı planlıyoruz. Yıllardır bakımsız halde bulunan, çok yüksek ücretler alınması nedeniyle halkımızın girmekten adeta korktuğu, uzaktan bakıp geçtiği bir yer olan Kocaçukur, Pamukkale Belediyesi’nin himayesinde, hak ettiği değere kavuşturacağız. Ben tekrardan emeği geçen herkese teşekkür ediyor, artık halkımızın olan Kocaçukur’un hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Halktan gelen tepkiler olumlu

Geçtiğimiz günlerde havaların güzel gitmesini fırsat bilen vatandaşlarla Kocaçukur’da bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, sadece turizm camiasından değil, halktan da çok olumlu tepkiler aldıklarını söyledi. Kocaçukur’da vatandaşlarla tek tek sohbet eden Başkan Gürlesin, Kocaçukur ile ilgili vatandaşların merak ettiği soruları yanıtladı, yepyeni projeleri ile ilgili bilgiler paylaştı. Geçmiş dönemde bakımsız ve silik durumda olan Kocaçukur’un Pamukkale Belediyesi’nin himayesine geçmesinin ardından bir iki hafta geçmesine rağmen, farkın hissedildiğini belirten vatandaşlar, Başkan Gürlesin’in turizm için verdiği mücadeleyi ve emeği gördüklerini belirterek, teşekkür ettiler. Bu arada Pamukkale’de yaşayan Ahmet Kıvılcım’ın  sahibi olduğu papağan Başkan Gürlesin’i bu gezide yalnız bırakmadı. “Sultan” adlı papağan Başkan Gürlesin ile birlikte Kocaçukur’daki vatandaşları gezerken özellikle çocuklar Sultan’a büyük ilgi gösterdi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.