Denizlili şehit Halil Çankaya’nın defnedileceği yer belli oldu

İdlib’de Rejim unsurlarının saldırısı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren şehit Piyade Onbaşı Halil Çankaya’nın defnedileceği yer belli oldu.

Denizlili şehit Halil Çankaya’nın defnedileceği yer belli oldu
Yayınlama: 29.02.2020
A+
A-

Hain İdlib saldırısında 33 asker şehit düşmüş, 32 asker ise yaralanmıştı. Hain saldırının ardından şehit sayısı 36’ya yükselirken şehit düşen askerlerimizden birinin Denizlili Uzman Piyade Onbaşı Halil Çankaya ortaya çıktı.

Suriye’nin İdlib kentinde Rejim unsurları tarafından düzenlenen hain saldırıda yaralanan ve Hatay Devlet Hastanesine kaldırılan Piyade Onbaşı Halil Çankaya yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu. İncirli Pınar Mahallesi’nde oturan şehidin babası Mehmet Çankaya’ya acı haberi Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ve askeri erkan verdi.

DEFNEDİLECEĞİ YER BELLİ OLDU

Şehidin anne ve babasının ayrı olduğu annesi Kezban Eldemir’in Ankara’da yaşadığı öğrenildi. Anne Kezban Eldemir’in isteği doğrultusunda şehit Halil Çankaya’nın yarın öğle namazına müteakip Ankara Akseki Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Askeri Şehtiliği’ne defnedileceği öğrenildi.

ŞEHİDİN 3 KIZ KARDEŞİ VARDI

Şehit Piyade Onbaşı Halil Çankaya’nın 3 kız kardeşinin ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit Çankaya’nın Ankara’daki taziye evinin ise adresi Atatürk Mahallesi Hülya Sok. No:38/8 Sincan/Ankara olarak kayıtlara geçti.



Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.