Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’nin Barış Manço’su Hurşit Türkay yeni şarkısı ‘Bilmelisin’i Egeyön’e anlattı!

Denizli’nin Barış Manço’su olarak tanınan müzisyen Hurşit Türkay, ‘Bilmelisin’ adlı yeni şarkısını Egeyön TV Youtube kanalına anlattı. Türkay, yeni şarkısının klibini çektiklerini, Denizli’de ilk lansmanı yapılan müzik klibi olduğunu ifade ederken, klibe Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’ın kendilerine maddi anlamda destek olduğunu anlattı.

Denizli’nin Barış Manço’su olarak

Denizli’nin Barış Manço’su olarak tanınan Hurşit Türkay, ‘Bilmelisin’ adlı yeni şarkısını Egeyön Haber ekibine tanıttı. Şarkının yapım çalışmasında birlikte çalıştığı ekip arkadaşları Hanife Toktaş (Backvocal), Uğur B. Toker (Perküsyon), Yavuz İrgen (Gitar) ile katıldığı programda şarkı için çektikleri klibi ve klibin çekim öyküsünü Egeyön TV Youtube kanalında anlattı.

İşte Hurşit Türkay ve ekibi ile gerçekleştirdiğimiz röportajdan satır başları:

MÜZİĞE BARIŞ MANÇO’NUN HEDİYE ETTİĞİ GİTARLA BAŞLADIĞINIZI BİLİYORUZ, HİKAYESİNİ BİRDE SİZDEN DİNLEYEBİLİR MİYİZ?

                1973 senesinde Denizli merkez ortaokulunda öğrenciydim. Okulda beğendiğim bir kız vardı ona hava atmak için gitar çalmayı öğrenmek istedi. Ama o zamanlar gitarlar çok pahalıydı, bende Hey Dergisine mektup yazdım gitar öğrenmek istiyorum diye. Şubat ayında mektubu gönderdim Mayıs ayında cevap geldi. Baktım bir koli kağıdıydı hemen PTT’ye gittim kağıdı görevliye verdim. Bana dedi ki “Siz Barış Manço’yu nereden tanıyorsunuz?” dedim kime sorsanız tanır. Koliyi açtım baktım bir gitar üzerinde de bir not var “Sevgili Hurşit gitarı adam gibi öğren, yoksa akorların hesabını sorarım.” İmza Barış Manço, o gün başladı hikayem ve bugün de devam ediyor.

YAPTIĞINIZ, ÖNE ÇIKAN PROJELER VE PANDEMİ SONRASI PROJELERİNİZ NELER?

2004 yılında çıkardığımız Yeter Ayrılık şarkısı ikinci bir Dağlar Dağlar olsun istedim. Barış Manço ,  Cem Karaca, Moğollar Denizlili olsaydı nasıl bir şarkı yaparlardı bunu denemekti amacım.  2010 yılında Denizli Büyük Şehir Belediyesi şarkımızı satın aldı, 2017 yılında Kavak Yelleri şarkımız İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin repertuvarına girdi.  Pandemi sonrasında ise Avusturalya, Belçika ve İngiltere’de konserlerimiz olacak.

BİLMELİSİN ŞARKINIZIN KLİP HİKAYESİNDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Klibimize Çivril belediye başkanı Niyazi Vural sponsor oldu ve klip Çivril’de çekildi. Zaten başkanımızın ne kadar sanatsever olduğunu biliyorduk. Toplandık yanına gittik ve sağ olsun çok ilgi gösterdi şarkımıza ve bize sponsor oldu. Aynı zamanda klibimiz Denizli de tanıtımı yapılan ilk klip oldu. Ben sevgili müziyen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Hanife Toktaş (Backvocal), Uğur B. Toker (Perküsyon), Yavuz İrgen (Gitar) sayesinde çok keyifli bir şarkı yaptık.

Röportajın tamamını Egeyön TV Youtube kanalından izleyebilirsiniz: