Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’nin İki Usta Gazetecisi Aynı Fikirde Birleşti

Denizli’nin iki usta gazetecisi

Denizli’nin iki usta gazetecisi Ahmet Deda ve Mustafa Kemal Kaya ortak bir görüşte birleşti. Denizli Gazetesi’nin usta kalemlerinden Mustafa Kemal Kaya bugün yayımlanan köşesinde Gazeteci Ahmet Deda’nın kaleme aldığı,”CHP BEKLEMEDE, ZEYBEKCİ ATAKTA” adlı köşe yazısını referans göstererek Ege siyasetini değerlendirdi.

Denizli Gazetesi Mustafa Kemal Kaya Ege siyasetini değerlendirdi. Gazeteci Ahmet Deda’nın dün Egeyön Haber’e yayımlanan köşe yazısını referans alan Kaya yazısın başında;”Ege Yön Haber köşe yazarı Ahmet Deda; “İzmir seçimleri ve AK Parti Adayı Nihat Zeybekci’yi” yazdı. “Deda’nın “CHP Beklemede, Zeybekci Atakta” başlığını taşıyan yazısı adeta, “Zeybekci’yi sakın hafife almayın, CHP adayını da bir an önce belirleyin” uyarısı taşıyor. Evet, Ahmet Deda’nın Ege Yön Haber’deki yazısı şöyle; “Ege bölgesinde seçim heyecanı henüz yok gibi. İzmir’den başlayalım. Yine CHP beklemede…. Aziz Kocaoğlu ‘Ben İzmir Belediye başkanlığını bırakıyorum’ dedi.”ifadelerini kullandı.

Denizli’nin iki usta gazetecisinin ortak bir fikirde buluşturan Mustafa Kemal Kaya’nın köşe yazısı şu şekilde;

Ahmet Deda’nın köşe yazısını okumak için tıkla!

Ege Yön Haber köşe yazarı Ahmet Deda; “İzmir seçimleri ve AK Parti Adayı Nihat Zeybekci’yi” yazdı. “Deda’nın “CHP Beklemede, Zeybekci Atakta” başlığını taşıyan yazısı adeta, “Zeybekci’yi sakın hafife almayın, CHP adayını da bir an önce belirleyin” uyarısı taşıyor. Evet, Ahmet Deda’nın Ege Yön Haber’deki yazısı şöyle; “Ege bölgesinde seçim heyecanı henüz yok gibi. İzmir’den başlayalım. Yine CHP beklemede…. Aziz Kocaoğlu ‘Ben İzmir Belediye başkanlığını bırakıyorum’ dedi.”

“CHP İZMİR’DE AYARLAR BOZULMA SINIRINDA”

“CHP Genel Merkezi dünden razıymış gibi İzmir’i beklemeye aldı. Ve hala bekliyor. Kusura bakmayın ama CHP bekledikçe ilçeleri riske sokuyor. Beklentiler ve beklemeler İzmir’de CHP’ye güç katmak yerine kan kaybına sebep olacak. Çok değil Nisanda bu sonuçları görmüş olacağız. Aziz Kocaoğlu’na kırsaldan oy verenler aynen şunun altını çiziyor. Biz yerelde Ak Parti’ye oy verdik. Ama büyükşehirde Aziz Kocaoğlu’na oy verdik diyenler şimdi ne diyecek? Aziz Kocaoğlu’nun bu seçimlerde İzmir üzerinde önemli etkileri olacak. CHP genel merkez ile Aziz Kocaoğlu; ya birlik olur ya devam eder. Ya da kan kaybının adı kırsalda başlar şehre doğru ilçe kayıpları olur. Bunları daha önce de yazmıştım. Ama beklemek CHP’yi İzmir’de sakinleştirmiyor. CHP’de ayarlar bozulma sınırında. Uygulanmayan parti içi demokrasi ve beklenen büyük zafer. İşte burada çelişki başlıyor. Tabandaki birlik adayların ve meclis üyelerinin seçimiyle ne olacak? CHP birlik beraberlikle seçmen coşacak mı, yoksa kırgınlıklarla seçmen adaya göre verme safına mı dahil olacak? İşte İzmir seçimlerinin ana çözüm noktası bu. Oylar adaylara göre dağılırsa hiçbir seçim bölgesinde seçim partiler için çantada keklik değildir.,”

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci

ZEYBEKCİ BAYRAKLI’DA VATANDAŞIN ARASINA GİRDİ

Ahmet Deda’nın Ege Yön Haber’deki yazısı aynen şöyle devam ediyor, “Zeybekci Bayraklı’da sevgi sokağında vatandaşın arasına girdi. Bayraklı ilçesinde aldığı moralle bütün ilçe ve belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıyla topladığı bilgileri harman eden Zeybekci önce Bayraklı’ya gözü dikti. Zeybekci’yi hafife almayın demiştim. Zeybekci derinden yol alıyor. Şimdi adayı belli olmayan ama sosyal medyadan aday gibi yanıt verenler kordonda Tavas zeybeğini kim oynayacak diye tartışa dursunlar.. ‘İzmir’de CHP ve AK Parti mücadelesinde bir iki ilçede iyi parti koltuğu kapar mı? Eğer ittifakta İyi Parti İzmir’den hiç aday çıkarmayacağım’, derse tamam. Eğer böyle bir fren yapmaz ise CHP’nin küskünleri İyi Partiyi; hatta hatta Ak Parti’den aday olmayı zorlar mı? Evet zorlar. Yani Aralık ayı ve Ocak ayı başında İzmir renkli politik sahneler yaşayacak ve görecek. Bütün bir İzmir siyasi fotoğrafına uygun yapılanmayı kim yapacak? Bu noktada Zeybekci’nin işi kolay. CHP İzmir’de bütün adaylarını belirleyecek ve gürültü koptuğunda Ak Parti İzmir’de yeni birkaç ilçeyi hedefleyecek. Bir yandan da meclis üyelerini dizayn edecek. İzmir seçimlerini CHP’nin büyükşehir adayı ve Zeybekci şekillendirir. Zeybekci diyelim ki bir-iki ilçe ekler sonuç hanesine. Bir de geçen seçimlerin yüzde otuz beşlik bandı yüzde kırka doğru yol alır. Şimdilik en kötü ihtimal ve senaryo bu sonuç.. Görünen köy kılavuz ister mi?”

AK PARTİ’Yİ ‘İZMİRLİLEŞTİRMEYE’ GELDİK

Evet, görünen köy kılavuz istemez tabii ki; Bir de görünmeyen köy vardır, “yabancı ve uzak” ki bu köy kesin kes kılavuz ister.. TÜİK Verilerine göre; bugün İzmir’de en fazla Manisa kökenli vatandaşlar yaşıyor. Onları Erzurumlular, Mardin ve Konyalılar ile Aydınlılar takip ediyor. Kısacası İzmir’e dışarıdan gelen göç ve yerleşim en çok Kürt kökenli vatandaşlardan oluşuyor. Kısacası İzmir AK Parti için her daim bir “kızıl elma” olmuştur ve AK Parti her daim İzmir’de sahaya en önemli isimlerini ve kadrolarını sürmüştür. “Bu kez İzmir’i alacağız” iddiası ile gelen AK Parti; Nihat Zeybekci ile İzmir’de strateji ve taktik açıdan farklı bir yöntemle geliyor, sanki. Bunun da ilk ipuçlarını Zeybekci’nin açıklamalarında görmek mümkün. Örneğin Zeybekci; “Biz İzmir’i AK Partilileştirmeye değil, AK Parti’yi İzmirlileştirmeye geldik” diyor. Yine Zeybekci, “İzmir’i alma iddiasında değil, İzmir’e bugün kadar görmediği hizmeti verme iddiasındayız” şeklinde konuşuyor.

İZMİR, ZEYBEKCİ’NİN DİŞİNE GÖRE BİR ŞEHİR ZEYBEKCİ; İZMİR’İN DİŞİNE GÖRE BİR ADAY..

Denizli’den bildiğimiz ve tanıdığımız Nihat Zeybekci; Ege’nin en önemli politik aktörlerinden biridir. Girdiği tüm seçimlerde üst düzeyde bir “iddia” sahibi olarak yarışır. Yenilgiyi asla baştan kabul etmez, sonuna kadar savaşır. Ve hatta ölümüne yarışır. Parti teşkilatları ve üyelerine adeta motor takar, motive eder ve çalıştırır. (Asıl şimdi Denizli AK Parti Teşkilatı “Zeybekci’siz ne yapacağız bu seçimde” diye düşünmeli) 31 Mart 2019 akşamı Kordon’da dizlerini kıra kıra, yerlere vura vura Zeybek oynar mı, bilemeyiz ancak; daha önce de yazdığımız gibi, İzmir’e bugüne kadar görmediği bir kampanya dönemi yaşatacaktır.. Bu arada sonuç ne olursa olsun; İzmir’den aday gösterilen isimler için; “Bu yolda galiptir, mağlup” demek çok doğrudur. Kısacası İzmir; Zeybekci’nin dişine göre zorlu bir şehirdir. Zeybekci; İzmir’in dişine göre güçlü ve inatçı bir adaydır..

BU İKİ İLÇEDE ADAY ÇOK; GÜRLESİN VE SUBAŞIOĞLU’DA HİÇ PANİK YOK

Denizli’nin en büyük iki ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri için çok sayıda isim başkan aday adayı olurken, yeniden aday olduklarını açıklayan ve son sürat çalışmalarını sürdüren mevcut Başkanlar Hüseyin Gürlesin ve Muhammet Subaşıoğlu’nun ise hiç panik ve tedirginlik yaşamaması dikkat çekiyor. Detaylar yarın bu köşede.. Bu köşe yazısını sakın kaçırmayın..

BU İSİMLER VE KULİSLER YARIN BU KÖŞEDE..

“Recep Tayyip Erdoğan, Nihat Zeybekci, Osman Zolan, Mustafa Savaş, Hüseyin Gürlesin, Muhammet Subaşıoğlu, Adnan Keskin, Arif Balkanay, Şeniz Doğan Süzek, Yılmaz İçen, Mehmet Ali Yılmaz, Ekrem Başer, İbrahim Gürkaynak’tan” oluşan isimler ile bu İsimlerle ilgili kulis haber ve öyküleri ile “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli’ye geliyor, Yılın Düğünü 15 Aralık’ta Denizli’de, AK Parti’de Denizli-Aydın-İzmir Hattı, sanki Denizlili Adaylara emanet, Pamukkale ve Merkezefendi belediyeleri için aday adayı çok, yeniden aday olduklarını açıklayan mevcut Başkanlar Hüseyin Gürlesin ve Muhammet Subaşıoğlu da ise hiç panik yok!” başlıklı konular yarın bu köşede.. Bu köşe yazısını bakın kaçırmayın..