Denizli’nin iyilik melekleri okul projesiyle hizmetini geliştirmek istiyor

Türkiye’nin ve Denizli’nin en önemli hayır vakıflarından Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) çalışmalarına hızla devam ediyor. PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Topuz, Egeyön TV’ye verdiği röportajda iki önemli projeden bahsetti. Topuz, planladıkları okul projesi ile vakıfta çalışabilecek mutfak ve servis elemanlarını yetiştirmek istediklerini söyledi. Okulda ayrıca yaşlı bakımı ve fizik tedavi üzerine eğitim vererek yaşlı vatandaşlara yardım hizmetini genişletebileceklerini belirtti.

Denizli’nin iyilik melekleri okul projesiyle hizmetini geliştirmek istiyor

Denizli’de her gün yardıma muhtaç 2 bin kişi sıcak yemek ve ekmek ulaştıran PASVAK’ın yeni binasında PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Topuz, Egeyön TV’de Ahmet Deda’ya önemli açıklamalarda bulundu.

OKUL PROJESi PROSEDÜRLERE TAKILDI

PASVAK’ın yeni binası hakkında bilgiler veren Topuz, 12 bin metrekarelik alanda oluşturulan tesiste yemekhane, mutfak, servis mutfağı, salon, bahçeden oluştuğunu belirtti. Topuz,”Biz burada yemek yapıyor ve dağıtıyoruz. Yani imalat ve servis yapıyoruz. Biz bu hizmetler özelinde bir okul açmak istedik. Lise veya yüksekokul denginde bir okul olsun istedik. Bu fikir ile yola çıktık. Yeni binamızı da ona göre planladık. Ama Türkiye’de apartman dairelerine, villalara okul izni verilmişti. Biz yola çıktıktan sonra bu uygulama değiştirildi. Okullar eğitim alanlarına yapılacak denildi. Biz buna rağmen yolumuzdan vazgeçmedik. Aşçılık ve servis okulu hayalimizi kurs üzerine yapmaya karar verdik. Bize bunu da yapamazsınız dediler. Eğitim alanı olma şartını önümüze sürdüler. Daha sonra bizim 2 bin metrekarelik kapalı bir eğitim alanına ihtiyacımız olduğu anlaşıldı. Biz buna başlayacağız. Yüksekokul şeklinde bunu gerçekleştirme hedefimiz var.

SADECE MUTFAK VE SERVİS EĞİTİMİ OLMAYACAK

Okul projemizde mutfak ve servisin yanında yaşlı bakım ile ilgili bölüm ve fizik tedavi bölümü olsun istedik. Biz yaptığımız işin okulunu kurmak istiyoruz. Biz Ramazan ayından sonra 11 ay yemekten uzak kalan vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. Biz bu yardım vakfının aynı zamanda uygulamalı bir okul olmasını istiyoruz. Biz PASVAK aracılığı ile sadece yemek konusunda değil yaşlılarımızın vakit geçirebileceği, bakımlarının yapılabileceği yaşlı bakım merkezi oluşumuna da talibiz. Bunların hepsi de yapmak istediğimiz okulda eğitimler sonucu işin uzmanlarının yetişmesiyle mümkün olacak.”dedi.

Bülent Topuz ve Ahmet Deda röportajda siyasilerden ve bürokrasiden bu oldukça yararlı proje için destek istedi.

Yayınlama: 22.06.2022
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.