Denizlispor, Çaykur Rizespor’u Ağırlayacak

Denizlispor, Çaykur Rizespor’u Ağırlayacak
Yayınlama: 12.04.2018
A+
A-

Denizlispor Spor Toto 1. Lig 31. haftasında kendi evinde Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde açıklanan hakem ataması büyük bir tartışmaya yol açtı. Karşılaşma öncesinde son gelişmeleri sizler için derledik.

Denizlispor Spor Toto 1. Lig 31. haftasında 14 Nisan Cumartesi günü saat 13:00’da Atatürk Stadı’nda Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. Karşılaşmayı Eskişehir bölgesi hakemi Suat Arslanboğa yönetecek. Yardımcılıklarını ise Alpaslan Dedeş, Candaş Elbil yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Emre Malok.

Ligde Kalma ve Şampiyonluk Savaşı

Ligde 30 hafta geride kalırken 9 galibyet 6 beraberlik 15 mağlubiyet alan Denizlispor 15. sırada bulunuyor. Konuk ekip Çaykur Rizespor ise aldığı 17 galibiyet 8 beraberlik ve 5 mağlubiyetle lider konumda. İki takımın ligin ilk yarısında Rize’de oynadığı maç Çaykur Rizespor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sonuçlanmıştı.

Sakat ve Cezalı Yok

Denizlispor’da karşılaşma öncesinde sakat ve cezalı bulunmuyor. Pazartesi günü oynanan Balıkesirspor Baltok karşılaşmasının kaybedilmesi ardından Rize maçı yeşil sihaylı ekip için daha kritik hale geldi. Denizlispor’da geçtiğimiz hafta sakatlıkları dolayısıyla takımda yer alamayan Keremcan ve Veli’nin Fatih Tekke’nin kararına göre bu maçta takımda yer alabilecekleri öğrenildi.

Şok Hakem Ataması

Denizlispor Çaykur Rizespor maçına Eskişehir Bölgesi hakemi Suat Arslanboğa’nın atanması Denizlispor yönetimi tarafında büyük tepkiye yol açtı. Denizlispor’un 2 puan arkasında düşme hattında bulunan Eskişehirspor ile verdiği ligde kalma mücadelesi içerinde Denizlispor’un maçına Eskişehir Bölgesi’nde bir hakemin atanması yönetim tarafından şaibeli bulundu. Eskişehirspor’un yeni teknik direktörü Yılmaz Vural’ın hafta içinde yaptığı açıklamada,Başkan Halil Ünal’ın kendisini aradığını ‘hocam bizim sana ihtiyacımız var’ sözü üzerine takımın başına geçtiğini Takıma geliş sürecinde ilişkin konuşan Vural;”Ben ilk defa böyle bir şey yaşıyorum.Camiadan federasyona kadar beni arayıp Eskişehirspor’a git bu takım ligde kalmalı dediler”açıklamasında bulunmuştu. Vural’ın açıklamasının üzerine bu hakem ataması büyük tepki gördü.

Rize liderliğini perçinlemek istiyor

Denizlispor’a konuk olacak Çaykur Rizespor ise ligde 59 puanla lider konumda.En yakın rakibi Ümraniyespor’un 3 puan önündeki Rize temsilcisi Denizlispor’u yenerek liderliğini puan farkıyla sürdürmek istiyor. Çaykur Rizespor geçtiğimiz haftasonu Denizlispor’un düşme hattındaki rakibi Eskişehirspor’u 4-1 mağlup etmişti. Rizespor’da karşılaşma öncesinde sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor.

İki Takım Arasındaki Rekabet

İki takım tarihlerindeki 28. resmi maçına çıkacak. Bugüne kadar 27 resmi maçta karşılaştılar ve bu maçlarda Çaykur Rizespor 8 galibiyet alırken, Denizlispor 11 galibiyet aldı.8 maç ise berabere bitti.

Muhtemel 11’ler

Denizlispor’un ;Zeki Ayvaz,Taha Can Velioğlu,Burak AltıparmakCenk Güvenç,Alperen Babacan,Ziya Alkurt,Cihan Özkaymak(Keremcan Akyüz), Hasan Kılıç,Ismail Aissati ,Leandro Kappel,Mehmet Akyüz 11’i ile sahada olması bekleniyor.

Çaykur Rizespor’un ise;Gökhan Akkan,Mauricio Ramos,Mehmet Uslu,Orhan Ovacıklı,Ümit Kurt,Robin Yalçın,Recep Niyaz,Süleyman Koç,Abdullah Durak,Samu ve Vedat Muriqi 11 ile sahada olması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.