Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Denizlispor’un eski başkanı Mustafa Baysal, Denizlispor’un başarılı günlerini anlattı!

Egeyön Haber ekibi Denizli’nin en büyük markası Denizlispor’a emek veren başarılarına katkı sağlayan isimleri ile yeni bir seri röportajlara başlıyor. Seri röportajların ilki Denizlispor’un Avrupa’da başarıdan başarıya koştuğu dönemde başkanlık yapmış olan aynı zaman Türkiye Futbol adamları Derneği Denizli temsilcisi olan Mustafa Baysal ile gerçekleştirdik. Eski Başkan Baysal, Denizlispor’un geçmişi hakkında hiç kimsenin bilmediği anektodları paylaşırken, ligden düşme yolunda olan Denizlispor’un yeniden nasıl kalkınabileceği hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. Egeyön Haber Haber Koordinatörü Ahmet Deda’nın sorularını yanıtlayan Baysal, Denizlispor’un Denizli’nin en önemli markası olduğunu ve tarihi ile Türkiye’nin örnek kulüplerden biri olduğunu anlattı.

Egeyön Haber ekibi Denizli'nin

Denizlispor’un Avrupa Kupalarında mücadele ettiği Süper Lig’de de ilk 5 mücadelesi verdiği yıllarda başkanlık yapan Mustafa Baysal, Egeyön TV’ye konuk oldu. Denizlispor’da başkanlık yaptığı dönemde attıkları adımları, yaşadıklarını ve kulübün Denizli’ye neler kattığını anlatan Eski başkan Baysal, zor günler geçiren Denizlispor’un yeniden nasıl kalkınabileceği ile ilgili detayları paylaştı.

Denizlispor eski başkanlarından Mustafa Baysal, konuşmasına Denizlispor’a emek vermiş isimleri yad ederek başladı. Baysal, Denizlispor Denizli’yi temsil eden en iyi markadır. Denizlispor’da hizmet yapan tüm başkanlar Denizlispor için çalışmışlardır. Vefat eden eski başkanlarımızı ben rahmetle anıyorum. Yaptıkları olumlu tüm katkılar için teşekkür ediyorum. Denizlispor için çalışmaya başladığımız dönemde Ahmet Dartan, 1983 yılına takımımızı şampiyon yapmıştı. Ahmet Dartan çok çalışkan adamdı ve herkes tarafından çok sevilirdi. Daha sonra Denizli’nin ileri gelenleri Esat Sivri var, Doğan Demircioğlu ve rahmetli babam Ali Baysal vardı. Bu isimler Denizlispor için durmadan çalıştılar.’ dedi.

‘TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ’

Denizlispor’a eskiden yapılan bağışlar var mıydı?’ sorusuna da yanıt veren eski başkan Baysal, ‘O zamanlar hatırladığım kadarıyla insanlar Denizlispor’a daha çok yardım ediyorlardı. Para toplanabiliyordu. Tabi ki taşıma suyla değirmen dönmez. Mutlaka bir gelirin olması gerekiyor, bir akarsuyun olması gerekiyor. Tabi bunu yer yer becerdiler yer yer beceremediler. Otoparklardan, belediyeden Pamukkale’den gelirler geliyordu ama yeterli değildi. Tabi vatandaşlarımız da yardım ediyordu. Ama daha sonra bunlar kafi gelmedi. Dolayısıyla çok getiri ihtiyacı oldu. O dönemde zorluklarla mücadele etmek durumunda kalındı. Rahmetli babam Ali Baysal, 80’li yılların sonunda başkanlık yapmıştır. Babamın yaptığı en büyük iyilik, kulübü yönettiği dönemde sıfır borçla bırakmıştır. Bu tarihte bir ilktir. Tabi daha sonra Denizlispor ligden düştü. Devam eden süreçte o dönemin belediye başkanı Ali Marım, beni yönetime davet etti ve ben de kabul ettim. Allaha şükür o dönemde 2. defa şampiyonluk yaşadık ve bir üst lige çıktık. Biz başarılarımızı sağladığımız dönemin ardından 6-7 yıl takım ligde kaldıktan sonra Denizlispor yeniden lige düştü. Biz tekrar arkadaşlarla birlikte geldik Denizlispor ile yeniden şampiyonluk yaşadık. O dönemde başkan Ali Marım’dı ve ben profesyonel şube başkanlığı görevini sürdürüyordum. Şube başkanı olarak daha iyi çalıştığım dönemler olmuştu. Profeyonel şube başkanıydım ama her şeyle de ilgileniyorduk. O dönemde altyapı ile de ilgilendim.’ ifadelerini kullandı.

DENİZLİSPOR’DA ESKİDEN ALTYAPI NASIL İŞLİYORDU?

Denizli’de sizin döneminizde altyapı modeli var mıydı? sorusuna da yanıt veren Mustafa Baysal, ‘1988-1989 senesinde Denizlispor’un şehir stadı olan bir sahası vardı. Onun dışında bir sahası yoktu. O dönemde meralardan getirttiğimiz çimlerle sahayı çimlendirmiştik. Sahayı o dönem çime kavuşturduk ondan önce toprak sahalarda oynanıyordu. Ben altyapıdayken ben o dönemdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bir, Necdet Yılmaz, ikincisi Mehmet Ekizler, üçüncüsü Tanju Beştaş, dördüncüsü Muzaffer Yüksel. Bu arkadaşlarla görev dağılımı yaptık. Altyapı ve imar işlerinde Muzaffer bey ilgilendi. Mehmet İkizler döneminde sağolsun ilk kez malzeme kayıtları en iyi şekilde tutulmaya başlamıştır. Tanju bey Denizlispor’un her şeyi ile uğraşırdı. Necdet bey de genel olarak transferlerle ve kulüp ilişkileri uğraşırdı. Ben de bütün çalışmaları yakından takip eder ve sonlandırırdım.’ dedi.

‘ERSUN YANAL, TEVFİK LAV, MESUT BAKKAL VE KEMAL ÖZDEŞ’

‘Sizin dönemizde çalışan ve sonrada ün kazanan isimler kimler?’ sorusunu yönelten Gazete Ahmet Deda’ya, ‘Bizim çalıştığımız dönemde altyapımızdan çıkan ünlü isimler oldu elbette. Örneğin bugün Antalyaspor’un başında olan Ersun Yanal, sonra Tevfik Lav da bir dönem altyapıyı idare etmişti. Daha sonra Mesut Bakkal. O da şimdilerde ünlü bir hoca. Kemal Özdeş de bizimle birlikteydi. O da Süper Lig’de hocalık yapmakta. Bunlarla beraber bir çok isim de oldu. Biz Denizlispor olarak kucak açtık ve her zaman yardımcı olmuşuzdur.’ dedi.

‘Denizlispor’un Avrupa Macerası nasıl başladı?’ başlıklı röportajın 2. kısmı 2 Mayıs 2021’de yayında olacak…

Haber : Serkan ÖZKURT