Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizlispor’dan ‘VAR’ tepkisi

Denizlispor, son 2 maçta yaşanan pozisyonlarda verilmeyen kararlara karşı açıklama yaptı. VAR kararlarını eleştiren kulüp, bazı pozisyonların ‘YOK’muş gibi gösterilmesinin mağduriyetinin yaşandığına dikkat çekti.

Denizlispor, son 2 maçta

Süper Lig’de bu sezon uygulanmaya başlanan Video Asistan Hakem(VAR) eleştirilmeye devam ediyor. Hemen hemen bütün Süper Lig ekipleri tarafından eleştiri odağına yerleştirilen kararlara karşı Yukatel Denizlispor da açıklama yaptı. Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu ilk maçında Trabzon’da oynanan Trabzonspor-Yukatel Denizlispor maçının ilk yarısında Kamil Ahmet Çörekçi’nin Zeki Yavru’ya yaptığı faul ile Süper Lig’de 18. Hafta maçında oynanan Galatasaray maçında skor 2-1 iken Mustafa Yumlu’nun kafa vuruşunda Falcao’nun eline çarpan topta verilmeyen kararlara yeşil siyahlılar, tepki gösterdi.

KARARLAR ‘YOK’MUŞ GİBİ GÖRÜLÜYOR

Yukatel Denizlispor Yönetim Kurulu imzası taşıyan yazılı açıklamada, hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupası’nda hedeflerine ulaşmak için ‘VAR’ olan kurallar içerisinde çaba sarf eden kulübün, hem Süper Lig hem de Ziraat Türkiye Kupasında oynadığı son 2 maçta, bazı pozisyonların ‘YOK’muş gibi görülmesinin mağduriyetinin yaşandığına dikkat çekildi.

KİMSEDEN İMTİYAZ İSTEMEDİK, İMTİYAZ DA VERMEDİK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “9 yıl sonra yeniden çıktığı Süper Ligde, başta mali yapı olmak üzere iki kulvarda da gösterdiği çabayla kamuoyunun takdirini kazanan, daha çok para harcamak yerine daha az para harcamanın çabasını sarf eden, sportif başarı için her şeyi mubah görmeyen, sahadaki başarı kadar geleceğini ve Türk futboluna yapacağı katkıyı da düşünen kulübümüz, bunu yaparken hiçbir kurum ve kişiden imtiyaz talebinde olmamıştır ve olmayacaktır.

MAÇLARIN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK POZİSYONLARDA KARARLAR VERİLMEDİ

Ancak Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu ile oynadığımız Trabzonspor ve Süper Ligin 18.haftasında mücadele ettiğimiz Galatasaray maçlarında, maçların kaderini değiştirecek kararlarda hakemlerin verdiği ve vermediği kararlar canımızı acıtmaya devam etmiştir. Futbolda adaletin dağıtılmasında önemli bir yere sahip olacağını düşündüğümüz ‘VAR’ın, maalesef son iki maçta ortadan kaybolarak adeta ‘YOK’ olması umutlarımızı kırmaya başlamıştır.

ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Maç planlamasında olmayan adalet, maalesef maçlardaki kritik kararlarda da kendisine yer bulamamıştır. TFF’nin tüm kurullarına olan saygımızın, tüm kurallarına olan bağlılığımızın üvey evlat muamelesi görmemizi gerektirmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ailenin öz evlatlarından birisi olduğumuzu biliyor ve sofrada hakkımız olan lokmalarımızın başkasına verilmesini istemiyoruz. Birlik beraberlik ve hakkaniyet içerisinde ‘VAR’ olursak Türk futbolu kazanır. ‘Bazen böyle şeyler olur. Olsun ‘VAR’sın’ denilen her karar, bazılarını mutlu edebilir ancak birilerinin canını fena halde yakmaktadır.

ALFABETİK SIRADA SON SIRADA OLMAMIZ…

Alfabetik sıralamada son sırada olmamız, haklarımızı koruma konusunda da son sırada olacağımızı kabul edeceğimiz anlamına gelmemelidir. Unutulmamalıdır ki; adaletin olmadığı yerde zulüm ‘VAR’dır. Yukatel Denizlispor Kulübü olarak zulme asla rıza göstermeyeceğiz” denildi.