Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dentist Yeliz Çulha: ‘Dişlerinizi fırçalamak hem sizi hem de sevdiklerinizi koruyacaktır’

Dentist Yeliz Çulha’ya pandemi döneminde ağız ve diş sağlığı ile ilgili merak edilenleri sorduk. Egeyön Haber’e pandemi döneminde ağız ve diş sağlığı ile ilgili açıklamalarda bulunan Dentist Çulha, ‘Dişlerimizi her gün sabah akşam 2 dakika fırçalayalım, kendimizi koruyalım’ dedi.

Dentist Yeliz Çulha’ya pandemi

Ağız ve Diş Sağlığı korumak pandemi döneminde neden önemli?

Ağız ve diş sağlığı hayatımızın her döneminde önem verilmesi gereken bir konu iken pandemi döneminde daha da önem kazanmıştır. Her an aldığımız nefesin, verirken bile kontrol etmek zorunda kaldığımız maskeli dönemde, kısıtlamaların etkisiyle tek zevkimiz evde ailecek aynı sofra etrafında bol sohbetli uzun yemekler yemek, soba başında kestane, çay bisküvi veya annelerimizin yaptığı eşsiz lezzetli kekleri, börekleri yerken bu tatlı sohbetli anların diş ağrısı ile zehire dönmemesi için günlük ağız bakımına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Dişlerimize iyi bakmak için neler yapmalıyız?

Facebook ve instagram hesaplarında yayınladığınız lezzetlere hayır demek imkansızken, size bu lezzetlerin tatlarını çiğneme sayısı arttıkça özündeki tadı ortaya çıkartan dişlerimize de iyi bakmalıyız. Yapmamız gereken, pandemide olduğu gibi su ve sabun yani macuna dokunmak.

2 dakika bir günde sadece 4 dakika harcayarak dişlerinizi fırçalamak hem sizi hem de sevdiklerinizi koruyacaktır.

Diş sağlığını korumanın en kolay yolu nedir?

Biz diş hekimleri olarak acil durumlar için muayenehanelerimizi pandemi koşullarına uygun olarak açık tutmaktayız. Hem hastalarımızı hem kendimizi ve ailelerimizi  korumak için gerekli tedbirleri alarak çalışsak da ilk tedbir her zaman kişinin bireysel olarak aldığı BASİT ama ETKİN olan diş fırçalamadır.

Dişlerimizi her gün sabah akşam 2 dakika fırçalayalım, kendimizi koruyalım.