Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEÜ’den Yüzme Sporuna Büyük Destek

Dokuz Eylül Üniversitesi ile

Dokuz Eylül Üniversitesi ile Türkiye Yüzme Federasyonu arasında, yüzme sporunun yaygınlaştırılması ve milli sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi konusunda anlaşmaya varıldı.

Yapılan protokolle ayrıca 2020 Tokyo Olimpiyatları için hazırlanan sporcular da bu desteklerin daha sıklıkla yapılması konusunda mutabakata varıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi, Türkiye Yüzme Federasyonu ile İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle yüzme sporunun yaygınlaştırılması, sporcuların akademik ve bilimsel açıdan desteklenmesi kararlaştırıldı. Söz konusu protokolle ayrıca; Yüzme Milli Takımında yer alan sporcuların medikal testlerinin değerlendirilmesi ve 2020 Tokyo Olimpiyatlarına hazırlanan sporcularla da bu desteklerin daha sık yapılması konusunda anlaşmaya varıldı.

Üniversitenin Alsancak’taki Rektörlük binasında düzenlenen basın toplantısına Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın, İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu , antrenörler ve sporcular katlıdı.

‘Kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalara da büyük önem veriyoruz’

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik, spora ve sporcuya her zaman destek vereceklerini belirtirken şunları söyledi : “Çelik, “Biz, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin yanı sıra; kültür, sanat ve spor alanındaki çalışmalara da büyük önem veriyoruz. Üniversitemiz, birçok alanda olduğu gibi sporda da birçok başarıya imza atmış bir kurum. Bizler de köklü mirasımızdan aldığımız güçle yüzme sporu adına yeni bir açılım yapmak amacıyla bu protokolü imzaladık.”

Anlaşmaya varılan konuların yüzme sporu için stratejik öneme sahip olduğunu belirten Rektör Vekili Çelik, “Bu protokoldeki öncelikli amacımız tabi ki, yüzme sporunun yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak. Bu noktada sporcularımızı, antrenörlerimizi ve velilerimizi akademik ve bilimsel açıdan destekleyeceğiz. Federasyonumuz ve Spor İl Müdürlüğümüz ile ortak projeler hazırlayacak; özellikle de Yüzme Milli Takımında yer alan sporcularımızın medikal testlerinin değerlendirmesi aşamasında işbirliği yapacağız. Bu önemli çünkü Türkiye, 2020 Tokyo Olimpiyatlarından çok şey bekliyor. Dolayısıyla buraya katılacak sporcularımızla da bu desteklerin daha sık yapılması için görüş birliğine vardık” Ayrıca Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM) ‘ni hayata geçireceğiz” diye konuştu.

‘İzmir Türkiye yüzme milli takımına en çok sporcu veren illerden biri’

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın şunları söyledi:” şunun altını çizmek istiyorum İzmir Türkiye yüzme milli takımına en çok sporcu veren illerden bir tanesi. Böyle bir alt yapı varken bu alt yapıyı hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşamak istiyoruz dedik ve böyle bir yola çıktık. Sağolsun üniversitemizde bu konuda bize her türlü desteği vereceğine dair protokolü hazırladık ve imzalayacağız.

Son olarak söz alan İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ise şöyle konuştu : “ Dokuz Eylül Üniversitesi ve Türkiye Yüzme Federasyonu arasında imzalanacak olan bu protokol ile İzmir’imizde yüzme sporu ayrıca ivme kazanacaktır. Her ikisine de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Rektörümüzün de belirttiği sporcu taraması aynı zamanda Spor Genel Müdürlüğü’müz olarak bizde en kısa zamanda başlamak üzereyiz. İzmir’de ilk etapta yaklaşık elli üç bin çocuğumuzu yetenek taramasından geçireceğiz. Ve bunun sonunda hangi branşalar ve spor dallarına uygun olduğunu tespit edip çocuklarımızı gençlerimizi buna yönlendirmeye çalışacağız.
İmza töreni soru- cevap bölümünün ardından katılımcılara verilen yemek ile sona erdi.