Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DEVA Partisi Denizli İl Başkanından dikkat çeken örnek:“ Üniversiteden birkaç hocam ile görüşmemde bana; ‘Gönlümüz sizinle ama ayaklarımız değil’ dediler”

Ali Babacan liderliğinde Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA) Denizli İl Başkanı Bekir Kırar partinin Denizli teşkilatlanması hakkında açıklamalarda bulundu. Kırar’ın iktidar baskısı hakkında verdiği örnek ise dikkat çekti. Kırar;“ Gönül istiyor ki Türkiye’de ayrışma olmasın. Dostluk ve beraberlik olsun. Mevcut iktidar maalesef bu kutuplaştırmayı yaptı. Bu kutuplaştırmada bürokratları kendine doğru iyi çekmesini bildi. Benim üniversiteden birkaç hocam ile görüşmemde bana; “Gönlümüz sizinle ama ayaklarımız değil’ dediler.” İfadelerini kullandı.

Ali Babacan liderliğinde Demokrasi

DEVA Parti Denizli İl Başkanı Bekir Kırar bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde il yönetimi ile birlikte basın toplantısı gerçekleştirdi. Kırar, partinin Denizli teşkilatlanması hakkında bilgiler verirken, gündeme dair soruları yanıtladı.
DEVA Partisi Denizli İl Başkanı Bekir Kırar sözlerinin başında cinayete kurban giden Şebnem Şirin’in ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Kırar, konuşmasına partisinin Denizli teşkilatlanmasının 1 yıllık sürecini anlatarak devam etti. Kırar:“Geçen yıl Ağustos ayında önceki il başkanımızla sizlerin karşısına geçmiştik. O günden bugüne yeni kurulmanın verdiği bazı aksaklıklar oldu. Ama geçen ay Genel Başkanımızı burada ağırladıktan sonra kongremizi yaparak tekrar hızlandık. 1 yıl içinde 8 ilçe başkanımızı belirledik. Tavas, Kale, Beyağaç, Serinhisar, Honaz, Baklan, Pamukkale ve Merkezefendi başkanlarımız belirlendi. İl kongresi öncesinde benden bir yönetim oluşturulması istendi. İl yönetimini oluştururken herkesin yaptığını yapmadım. Siyasette bir koltuğa geldiğinizde arkadaşlarınızı, eşinizi dostunuzu etrafınıza alıyorsunuz. Ben bunu yapmadım. Çünkü kendim de bir gönüllü olarak buradayım. Birilerinin selamıyla bu koltuğa oturmadım. Burada ne kadar doğru bir partide olduğumu anladım. Bunu neden söylüyorum? ‘Bana il başkanı ol’ dendiğinde Denizli’de başkanlık için talepte bulunan 10’un üzerinde isim vardı. Bu kişiler siyasette ismi olan kişilerdi. Partimiz beni Ankara’ya çağırdı. Kurucuların karşısına geçtiğimde siyasetin içinden gelmediğimi belirttim. Onlar bana bu şekilde profil aradıklarını söylediler. Yeni kadrolar ve yeni siyaset anlayışı oluşturmak istediklerini belirttiler. Ben bizim partimizin bir kadro hareketi olduğunu söylemek isterim. Biz partide tek adam olmak istemiyoruz. Denizli’de de buna dikkat ediyoruz.”dedi.


CİNSİYET VE GENÇLİK KOTALARINA VURGU


Partinin iç dinamiklerinden bahseden Kırar;“Denizli’de ilk yola çıktığımızda 1200 kişilik gönüllü başvurumuz vardı. İl yönetimini oluştururken bu gönüllülerin hepsini ulaşarak yönetimi oluşturduk. Liyakata dikkat ettik. Bizim parti politikalarımız var. Her politikanın bir başkanı var. Örneğin; tarım politikalarımızın başkanı bir çiftçi kardeşimiz. Biz yeni bir parti olabiliriz ama Türkiye’nin geleceğine damga vurmak isteyen bir partiyiz. Bu nedenle liyakata önem veriyoruz. İlkelerimiz var. Yüzde 35 cinsiyet kotamız var. İl yönetimimizde 14 kadını listemize yazdık. Yüzde 20 gençlik kotamız var. 30 yaş altı 8 kişinin yönetimde olması gerekiyor. Ama bizim yönetimimizde 13 kişi var. “ifadelerini kullandı.
Partinin eylem planlarından bahseden Kırar;“Bundan sonra neler yapacağımıza gelirsek; 20 politika başkanlığımız var. Bu başkanlıkların oluşturacağı eylem planlarımız var. Genel merkezimiz 4 eylem planını açıkladı. Bu 4 politika başkanlığının Denizli yönetiminde birer temsilcisi var. Biz Denizlili hemşehrilerimizi il binamıza davet ediyoruz. Politikalarımızı kendilerine anlatmak istiyoruz. Son olarak Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünde eşi görülmemiş bir mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını aziz şehitlerimizi anıyorum” şeklinde konuştu.


SORU CEVAP

  • Özellikle ekonominin kötü gidişinden sonra Ali Babacan’ın söylemlerinin son dönemde sertleştiğini görüyoruz. Dün yaptığı açıklamada; ‘Artık Silivri soğukturu unutun’ dedi. Siz Denizli’de vatandaşlara ‘Silivri soğuktur’ cümlesini nasıl unutturacaksınız?
    Kırar: Ülkemizde bir korku imparatorluğu var. Gençlerimiz şuan tweet atmaya korkuyor. 3 gün önce bir kuaförde otururken bana ‘Abi DEVA Partisi çok iyi’ dedi. Bende kendisini üye yapmayı teklif etti. Bana; ‘Yok abi hayatta olmaz. Başıma neler geleceğini biliyorum. Annem, babam var. Ablam çalışıyor’ dedi. Onun için biz bu korku imparatorluğunu yenmek istiyoruz. Genel Başkanımızın o yüzden bu açıklamayı yaptığını düşünüyorum.
  • Gençlik yapılanmanız ne durumda?
    Kırar:Gençlik Kolları Başkanımız 22 yaşında bir mimar. Daha 20 gün önce oluşum tamamlandı. Politika başkanlıklarımızı 1 hafta önce belirledik. Ama 1 yıllık çalışmalarını biliyorum. Önceki başkanımız üniversite kahvaltılar düzenleyerek buluşmalar gerçekleştirdi. 8 kişiyle başladığımız kahvaltılar 48 kişiye çıktı. Gençlerimizle bir sinema kültürü oluşturduk. Konserler yapmak istiyoruz.
  • Geçtiğimiz günlerde AK Parti’nin üniversitede bir organizasyonu oldu. Rektör bey de bu etkinliğe katıldı. Tepkiler yükseldi. Sizin düşünceniz nedir?
    Kırar:Bürokratların bizim de organizasyonlarımıza katılmasını isteriz. Ama katılamayacaklarını biliyoruz. Gönül istiyor ki Türkiye’de ayrışma olmasın. Dostluk ve beraberlik olsun. Mevcut iktidar maalesef bu kutuplaştırmayı yaptı. Bu kutuplaştırmada bürokratları kendine doğru iyi çekmesini bildi. Benim üniversiteden birkaç hocam ile görüşmemde bana; “Gönlümüz sizinle ama ayaklarımız değil’ dediler.