Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Devrim Alkaya

Devrim Alkaya yazdı: Acıpayam’ın Çeşmeleri

Denizli’ de güzel şeyler oluyor. Bu hafta sonu şahit olduğumuz bir örneği anlatacağım. Anadolu’ da köylü, çiftçi, millet elele verirse ortaya güzel işler çıkıyor.

Şahit olduğumuz olayın özünü Mustafa Ünal dostumuz anlattı.

“Çakır köyünden Amcamızın biri pandemi şartlarından dolayı hacca gidemediği için o parayla geçen yıl Acıpayam içinde 5 çeşmeyi yaptırmış. Çeşmeleri şakayla karışık Gireniz’in renlerine boyama fikri benden çıktı ama Sabit Kızılhan kardeşim hadi yapalım deyince birlik beraberlik ile 5 dakikada 5 kişi 5 rengi ve çeşmeyi seçti ve boyalar alındı.
Sabit Kızılhan dün yanına Mehmet Öztan ve o köylerden 2-3 kişi daha alarak boyamaya başlamış.Ortaya Acipayam’ı güzelleştiren renkli çeşmeler çıktı. Gireniz’in renklerine gelince. ekteki fotoğraf onu anlatıyor. Turuncu Çakır’ın havucu , mor kara lahanayı sarı kavunu, mavi dalanan cayinin mavisini, yeşil Gireniz vadisinin yeşilini anlatıyor. “

Renkli çeşmelerin Acıpayam’ın tanıtımında kullanılacağı, fotoğraflar ile yeni anılara katkı vereceği muhakkak. Bu açıdan emeği gecen dostları kutluyorum.

Bu çeşmeler boyanınca çok ilgi cekecek. Bir çok fotoğrafı süsleyecekler. Sanat , tertip düzen her zaman ilgi çeker. Rengin neyi simgelediği ve çesmeyi yapanın adı da bir plaketle çeşmelere çakılsa çok güzel olur.

Çeşmeler örneginde olduğu gibi bizim bir iki koyümüzü güzelleştirip tanıtmamız lazım. Bakın çesmelere yapılan küçük dokunuşlar bile nasıl farklılık oluşturdu. Seçeceğimiz bir iki köyde evlerin boyanması, duvar resimleri yapılması, resim işi yanında dış duvarlara örneğin Türk bayrağı işlenmesi o köyü bir anda ülke gündemine sokacak, ziyaret noktası haline getirecektir. Gözler bugün lavanta sayesinde ziyaret edilen bir köy oldu benzer etki sanat ve küçük dokunuşlar Denizli’ nin seçilen köylerinde de sağlanabilir. İlk aklıma gelen köyler Kelekci, Dodurga, Yazır, Belenardıç, Kızılcabölük, Nikfer gibi güzel köylerimiz.
Uygun görülen köyler seçilir ve plan uygulanabilir.

Kırsal turizm için hep beraber çareler düşünmeliyiz.

Doç.Dr. Devrim Alkaya
İnş. Yük. Müh.& Kamu Yöneticisi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER