Devrim Alkaya Yazdı.. Tarımsal Eğitim

Tarım, kırsal kalkınma konularında ilerlemek istiyorsak 12 yıllık zorunlu eğitimin içine Tarımı eklemek zorundayız. Ortaokullarda tarım dersleri eklenmesi, pansiyonlu- burslu Gıda, Veteriner sağlık, Bitkisel üretim, Peyzaj, Balıkçılık gibi dalları içeren Tarım liselerinin açılması kırsal kalkınmayı hızlandıracaktır.

Devrim Alkaya Yazdı.. Tarımsal Eğitim
Yayınlama: 26.09.2021
A+
A-

Tarım eğitimi görmüş binlerce tekniker ve mühendisin de tarımsal üretime kazandırılması gerekir. Tarımsal teknolojiye uyumun gerçekleştirmesi için eğitimin sürmesi ve bilgi seviyelerini arttırılması şarttır. Bu bağlamda
binlerce ziraat teknikeri lisans tamamlamak ve Türk tarımına daha bilgili daha yetkin hizmet etmek istiyor. Tarım lisans tamamlama konusunda maalesef yol alınamadı.

Veteriner sağlık teknisyenleri Ziraat fakültesi, zootekni bölümünde, tüm sağlıkçılar kendi alanında veya sağlık yönetimi bölümünde lisans tamamladı. Lisans tamamlama programlarından sanırım memnun olmayan yoktur. Benzer kolaylığın Tarımcılara da sağlanması ülke tarımına büyük katkı sağlayacaktır.

Günümüzde pek çok üniversite uzaktan eğitim imkanı ile derslerini sürdürmektedir. Anadolu, Istanbul ve Atatürk üniversitelerinde 2. Lisans eğitimi uzaktan egitim yöntemi ile verilmektedir. Mevcut uzaktan eğitim bölümlerine Tarım Ekonomisi gibi uzaktan egitime uygun bir alanda lisans tamamlama programı açılabilir. Bu konuda kanun gerekiyorsa milletvekillerimizden bu konuda destek isteyelim. YÖK ve uzaktan eğitim altyapısı olan, bünyesinde Ziraat Fakültesi olan Üniversite Rektörlüklerine Tarım Lisans tamamlama programı ihtiyacını tekrar iletelim.

Ülkemizi de tarımı da kurtaracak olan ana unsur eğitimdir. Eğitime desteğin artmasının faydaları çok kısa süreçte görülecektir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.