Devrim Alkaya Yazdı: “Tercihiniz PAÜ Olsun”

Devrim Alkaya Yazdı: “Tercihiniz PAÜ Olsun”
Yayınlama: 28.07.2021
A+
A-

Değerli anne babalar, sevgili gençler;

Puanlar açıklandı ve tercihler başladı. Çoğu gencimiz kentimizde Tıp, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Eğitim, Turizm, Sağlık Bilimleri, İlahiyat, Fen-Edebiyat Fakülteleri, Meslek yüksek okulları olmasına rağmen dışarıda (farklı bir ilde) okuma arzusu ile ilimiz üniversitesi Pamukkale Üniversitesini tercih listelerine almıyor. Çok degil 1-2 dönem sonra yatay geçiş için çırpınıyor ama iş işten geçmiş oluyor.

Pamukkale Üniversitesi kentimizin gözbebeği, ülkemizin en güzel en kaliteli üniversitelerinden biridir. Devlet üniversitesidir. Mühendislik fakültesinin kuruluşu 1976′ dır Eğitim Fakültesi ise sınıf öğretmeni yetiştiren Eğitim Enstitüsü yıllarından eğitim fakültesine dönüşmüştür. Özellikle mühendislik fakültesi eğitimi 9 Eylül Üniversitesi ekolüne dayanır.

Üniversitemizin mevcut hocaları her ne kadar Denizli’ liler pek farketmese de dünya çapında ülkenin en değerli hocalarıdır.

Sevgili gencler hiç tereddüt etmeden Pamukkale üniversitesini tercih edebilirsiniz.

PAÜ, Anadolunun pek çok ilinde yeralan özellikle yeni kurulmuş üniversitelerine göre daha oturmuş, kadrosunu oluşturmuş, eğitim programları belirli, mezunları kendini kanıtlamış, kaliteli eğitim veren, sosyal ve spor olanakları yüksek bir kurumdur.

Özellikle farklı illerde okumak isteyen kentimizin çocuklarına yurt, apart, burs gibi sorunlarla uğraşmak yerine PAU’ ye gelin, güzelce okuyun, kentimizden kopmayın, minimum maliyetle üniversite eğitimini tamamlamalarını öneririm.

Diğer uyarı da Yök denkligi olmadan çifter çifter diploma garantisi veren yurt dışı üniversiteler. Yurtdışında ki bir üniversite neden Türkçe egitim yapsın? Macera aramayın. Puaniniz hangi bölüme yetiyorsa oraya kayıt yaptırın. Başarılı olursanız lisans tamamlama ile zaten devam edersiniz.

Dalınızı seçin ve ülkemizden bir üniversiteye kaydınızı yaptırın. Önemli olan üniversite adı değil seçtiğiniz meslektir lütfen unutmayınız.

Mühendislik düşünen gençlere temel mühendisliklerden şaşmayın derim.
Mimarlik, inşaat mühendisliği, elektrik mühendisliği, makina mühendisliği gibi temel dalları okuyun ve lisans üstü ise sevdiğiniz konularda uzmanlaşın.
Bu fikrime özel uzmanlık dallarında okuyan veya orada çalışan hocalarımız karşı gelebilir ancak temel dalları ilk etapta tercih edin.

Makina mühendisliği okuyan bir gencimiz isterse uçak, otomativ, raylı sistemler, gemi, enerji, mekatronik, imalat, malzeme gibi her alanda lisansüstü eğitim yapabilir çünkü saydığım tüm dalların ana dalı, kurucusu makina mühendisliğidir.

Bir de sevdiginiz dalı okuyun. Sevdiğiniz toprak, bitki, çiçek ise ziraat mühendisliği, hayvanlar ise veterinerlik seçin. Ancak bu bölümler pau de yok.

Meslek yüksek okulları da iki yıllık güzel okullardır, puanınız az ise il merkezinde ve ilçelerimiz de yer alan bölümleri değerlendirin.
Boşta kalmak yerine okumak en iyi tercihtir.

Herkese hayırlı olacak bir sonuç diliyorum.

Doç.Dr. Devrim Alkaya
Pamukkale Üniversitesi
Mühendislik Fakültesi
Insaat Mühendisliği Bölümü
Geoteknik Anabilim Dalı Başkanı

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.