Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DİSK Emekli-Sen Konak Meydanı’ndan haykırdı:”Yiğit muhtaç oldu kuru soğana”

DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri Konak Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını gerçekleştiren Ege Bölge Temsilcisi Hüseyin Özkanak, emeklilerin içinde bulunduğu zor duruma çözüm bulunmasını istediklerini vurgularken, asgari ücretin belirlenmesinde tüm paydaşların bulunmasını istedi.

DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri

DİSK Emekli-Sen İzmir Şubeleri Konak Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını Ege bölge temsilci Hüseyin Özkaymak yaptı. Açıklamaya, Konfederasyonu Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, MYK Üyesi Ercan Çınarlı, şube başkanları ve CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Kuruşcu katıldı.

Ege bölge temsilci Hüseyin Özkaymak’ın açıklamasından öne çıkanlar;

Aşık İhsanı der ki;”Açlık neyse, soğuğa dayanamadık. Bir tabut götürüp yaktık. Allah affetsin”, Aşık Mahsuni ise;”Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana bilmem söylesem mi, söylemesem mi?” diyor. Maalesef bugün ülkemizin emeklileri bu durumdalar. Aldıkları maaşlar açlık sınırının altında. Neredeyse 2 milyona yakın emekli bin 200 liranın altında maaş alıyor. İkinci bir işte çalışmak zorunda olan emeklilerimiz bugün pandemi koşullarında işlerinden olarak açlığa ve yokluğa mahkum oldular.

Saray bugün emeklilerin, çalışan emekçilerin ve özellikle 65 üzeri emeklilerin hallerini görmüyor. Onlar bugünkü ekonomik koşullarda ekonomimiz pik yaptı diyorlar. Ekonominin nereye pik yaptığını biz çok iyi biliyoruz. Sermaye sınıfına pik yaptı. Onlar sermayelerine sermaye katarken, emekçi halk yoksullukla boğuşuyor. Ben 63 yaşındayım küçük esnafın sokağa indiğini ilk defa görüyorum. Maden işçileri, küçük esnaf ve işçi sendikaları haklarını yedirmemek için sokaktalar ve önümüzde asgari ücretin belirlenme süreci var. Bu süreçte yaşadığımız koşullar çok acı. Bugün asgari ücret, 2 bin 447 TL olan açlık sınırının altında. İnsanca bir yaşam için asgari ücret tüm paydaşların katılımı ile belirlenmesi gerekir”dedi.