Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diyabet nedir? Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?

Günümüzde çok sık karşılaşılan diyabet nedir? Bir diğer ifade ile şeker hastalığı belirtileri nelerdir?

Günümüzde çok sık karşılaşılan

Çağın en fazla fark edilen hastalıklarından bir tanesi de şeker hastalığı. Tıpta bu hastalığa “diyabet” adı verilmektedir. Bu hastalık hem genetik olarak hem de sonradan kişide bulunabilmektedir.

Şeker hastalığı – diyabet nedir?

ŞEKER HASTALIĞI’nınsebebi, pankreas organımızdaki salgı bezinin yeterli düzeyde insülin üretememesi veyahut üretmiş olduğu insülinin etkin bir şekilde kullanamamasından kaynaklanmaktadır.

Kan şekerinin yükselmesinin tıptaki adı ise hipoglisemidir. Şeker hastalığı yani diyabette iki farklı tip bulunmaktadır ve bu tiplerin belirtileri farklılık göstermektedir. Özellikle Tip 1 diyabet olarak adlandırılan diyabette, devamlı olarak tuvalete gitme isteği, yorgunluk hissi ve kilo kaybının yanı sıra aşırı susama bu tipin en önemli belirtileridir. Tip 2 diyabet olarak adlandırılan diyabette ise, bu belirtiler daha az sıklıkta yaşanmaktadır. Ayrıca tip 2 diyabetin belirlenmesi, hastalığın seyri yavaş olduğundan zordur.

Diyabet nedir? Şeker hastalığı belirtileri nelerdir?

Şeker hastalığı belirtilerine dikkat

Şeker hastalığı maalesef kalıtsal bir hastalık olup, ömür boyu devam etmektedir. İnsülinin düzensizleşmesi sonucunda kişinin yemiş olduğu çeşitli besinlerin şekerleri (glikoz) aktif şekilde kullanamaz ve kan şekerinin yükselmesine sebebiyet verir.

Eğer sizde aşağıdaki belirtileri taşıyorsanız mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurun.

Şeker hastalığı belirtiler


• Bulanıklık hissi
• Devamlı su içme
• Devamlı olarak idrara çıkma
• Halsizlik
• Mide bulantısı
• Ani kilo kayıpları
• Yaraların daha zor ve geç iyileşmesi
• Nefesin kokması

Yukarıda bahsettiğimiz tüm bu durumlar sizin şeker hastası olduğunuzu gösterebilir. Eğer bu belirtileri bir kısmını gösteriyorsanız mutlaka bir doktora danışarak şekerinizi ölçtürün.

Önemli not olarak da şunu belirtmek isteriz ki doktorunuza danışmadan, çevreden duyulan bilgilerle herhangi bir tedavi yoluna gitmeyiniz.

Hafıza Güçlendirme Teknikleri nelerdir?