Doğa harikası Murat Dağı ilgi odağı!

Kütahya’nın Gediz ilçesindeki 2 bin 300 metre rakımlı Murat Dağı, eşsiz güzellikleriyle doğa ve fotoğraf tutkunlarının gözdesi haline geldi. 

Doğa harikası Murat Dağı ilgi odağı!

Murat Dağı, içerisinde barındırdığı köylerde var olan Osmanlı dönemine ait çeşme ve evlerin yanı sıra, şifa kaynağı hamamları, inanç turizmi için var olan türbesi ve seyir teraslarından fotoğraf çekilen muhteşem doğasıyla ziyaretçi akınına uğruyor.

İLGİ ARTIYOR

Murat Dağı’nın bin 453 metre yüksekliğinde bulunan tesislerde yörenin eşsiz lezzeti fırın kebabı yapılması, doğaseverlerin kalabileceği bungalov evlerin bulunması ve araçlarıyla piknik yapmak için gelen vatandaşlar için onlarca saç ve ahşaptan yapılmış prefabrik evlerin hizmet vermesi gün geçtikçe bölgeye olan ilgiyi arttırıyor. Dağın hemen eteğinden akan Murat Çayı, balık tutmak isteyen vatandaşlar ve asırlık çınarlarıyla görsel bir şölen sunuyor. Araçlarıyla Muraç Çayı kenarında seyahat eden vatandaşlar bu eşsiz manzaraya hayran kaldıklarını belirtiyorlar.

ŞİFA KAYNAĞI MURAT DAĞI

Murat dağı ‘nda bulunan ve Germiyanoğulları dönemine ait olduğu sanılan Kocahamam ve Hacıdâna adlarıyla anılan hamamların sıcak suyunun şifa kaynağı olduğu, sayısız cilt ve romatizmal hastalıkla bölgenin Termal Turizm Merkezi olması yönünde ilerlediğini gösteriyor.

1.lig’in Ege Derbisinde de gol sesi çıkmadı!

Tamer Tuna’dan ilginç maç değerlendirmesi

Yayınlama: 01.09.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.