Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Doğan Kılıç İzmir’de esnafın halini Egeyön’e anlattı: İzmir’de esnaf feryat ediyor!

Egeyön Haber ekibi Konak Belediyesi Esnaf komisyonu Başkanı ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf odası başkan adayı Doğan Kılıç’a konuk oldu, esnafın pandemi döneminde halini sordu.

Egeyön Haber ekibi Konak

Egeyön TV, röportajları ile gündemin nabzını tutmaya devam ediyor. Pandemi döneminde dükkanları kapalı bulunan esnaflar ne düşünüyor? Pandemi dönemi ile nasıl mücadele edebiliyorlar? İzmir’de esnafın durumu nasıl? gibi sorular yönelttiğimiz Konak Belediyesi Meclis üyesi, Esnaf komisyonu Başkanı ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf odası başkan adayı Doğan Kılıç, esnafın feryat ettiğini söyledi. Kılıç, pandemi döneminde ensafın mağdur olmaması için de öneriler sıraladı.

‘RESTORAN VE KAFELERE HES KODU İLE GİRİLEBİLMELİ’

Gazeteci Ahmet Deda’nın gerçekleştirdiği röportajda, Kılıç, ‘Pandemi sürecinde esnaflara ilgili çalışmalar doğru yapılıyor mu?’s sorusuna yanıt verdi. Kılıç, ‘Sene 2020 mart 18 pandemi çıktı geldi. O gün bugündür 1 yıldır esnafımız kan ağlıyor. Seçimlerde esnafa gidip hal hatır sormaktan çekiniyoruz. Çünkü dükkanlar kapalı, kimsenin yüzü gülmüyor. Lokantacılar kiralarını ödeyemiyor ve zarar ediyor. Buradan hükümetimize sesleniyorum. Bizlerin dükkanlarını açsınlar. Pandemi kurallarına uymak şartı ile. Kuralları koyan heyetin içinde bizden de birileri olmalı. Kurallar çerçevesinde esnaf çalışmalı, kurallara uymayamların gerekirse dükkanları kapatılmalı. Restoranlar ve cafelere HES Kodu ile girilebilmeli. Bu süreçte esnaf ve çalışanlarını da düşünmek zorundayız. En küçük lokantada bile 6-7 çalışan var. Bu adamlar ne yapacaklar? Şimdiler de hiç kimse çalışamıyor.’ diye konuştu.

‘KREDİ KULLANAN ESNAFLARIN KREDİLER FAİZSİZ OLARAK ERTELENMELİ’

‘Devlet size yeterince yardım sağlıyor mu?’ sorusuna da yanıt veren Kılıç, ‘Devlet bize Büyükşehirler de 750 TL, küçük şehirlerde 500 TL kira yardımı veriyor. Bu yardımı kimi alıyor kimi alamıyor, çıkan yardım paketi 2019-2021 arası gelir kaybının %40 olanın %3’ünü veriyor. Onu da kim alacak kim alamayacak belli değil. Hükemtin yapması gereken, önce esnafa sicil affı tanınmalı, kredi kullanan esnafların kullandığı krediler faizsiz olarak ertelenmeli. Vergi affı yapılanmaları 1 yıl ertelenmeli. Esnaf dertli, ödemeler de zorlanıyor. Sesimizi duysunlar.’ dedi.

Kılıç sözlerine şöyle devam etti:

‘Konak belediye meclisinde kahvecilere bir maddi destek verilmesi söz konusu idi. Önerge bizim komisyonlardan geçti. 350 TL kahvecilere nakdi yardım yapılacaktı. Can suyu olsun diye. Bu duruma MHP grubu dahil oldu ama Ak parti grubu çekimser oy kullandı. 350 TL ne olacaktı ki? O gün karar geçti ama ben kararın oy birliği ile geçmesini isterdim.’

‘ADAYIZ ÇALIŞIYORUZ’

İzmir Lokantacılar, Gazinocular Esnaf Odası başkanlığına tekrar aday olacak mısınız? sorusuna da yanıt veren Kılıç,
‘Allah nasip ederse adayız ve çalışıyoruz. Geçen dönem 7 oy ile kaybettim bu dönem nasip olursa kazanmak istiyorum.’ ifadelerini kullandı.