Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dokuz Eylül Üniversitesi 36 Yaşında

Bu haberin fotoğrafı yok

20 Temmuz 1982 tarihinde kurulan, adını İzmir’in düşman işgalinden kurtuluş tarihi 9 Eylül’den alan  Dokuz Eylül Üniversitesi’nin 36’ncı kuruluş yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

 

Bu etkinlikler kapsamında ilk tören İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda  düzenlendi.  Buradaki  törene Dokuz Eylül Üniversitesi  Prof.Dr Rektörü Nükhet Hotar başta olmak üzere rektör yardımcıları, dekanlar, senato üyeleri , akademisyenler ve  öğretim üyeleri katıldı.

Tören saygı duyduğu ve istiklal marşı’nın okunmasıyla başlarken,  Atatürk Anıtına çelenk sunan Rektör Prof.Dr Nükhet Hotar burada bir konuşma yaptı.

Hayatın Her Alanına Değer Katıyoruz

Prof.Dr Nükhet Hotar konuşmasında; 36’ncı kuruluş yıldönümünü kutlamanın, heyecan ve mutluluğunu hep birlikte yaşadıklarını , ülkenin  yükseköğretim alanındaki gücünü artırmak ve evrensel bilime katkı sağlamak amacıyla kurulan üniversitenin, yetiştirdiği nitelikli insan gücü ve ortaya koyduğu eserleriyle hayatın her alanına değer katmayı devam ettiği ifade ederek; “sahip olduğu misyonu ile hemen her bilimsel alanında üreten, yaşayan, yaşatan ve bizlere güç veren kurumumuz, 36 yıllık köklü geçmişini bugünlere başarıyla getirmenin de haklı gururunu yaşıyor. Elbette; bu zorlu yolda ortaya koyulan emek, gösterilen çaba ve vakfedilen ömür, bizlere daha iyisini yapmak için hem moral veriyor hem de ciddi sorumluluklar yüklüyor. Bizler, evrensel eğitim anlayışı, çağı yakalayan bilimsel çalışmaları ve nitelikli akademik yapısıyla üniversitemizin Türkiye’nin gelecek kuşaklarını bundan sonra da yetiştireceğine inanıyoruz. Bu doğrultuda yeni dönemde, üniversitemize ve mensuplarına katkı sağlayacak her türlü girişimi ve çalışmayı destekleyecek; ülke gündemine ilişkin düşüncelerimizi ve çözüm önerilerimizi daha fazla dile getireceğiz.  İnanıyoruz ki, akademi dünyası sadece kendi duvarlar arasında yaşayan değil; hayatın dinamiklerine katkı sağlayan nitelikte olmalıdır.”

Milli ve Manevi Değerlere Yönelik Olumsuz Davranışlara Müsade  Etmeyiz

Hayatın her noktasına temas etmeye, geleceği okuyabilen ve yüksek vatandaşlık bilincine sahip nesiller yetiştirmeye, inovasyona, Ar-Ge mekanizmalarını geliştirmeye daha fazla önem vereceklerini ifade eden Prof.Dr Hotar “Elbette üniversitemizde bu ortamı sağlarken; ‘özgürlük’ kavramına hiçbir zaman müdahale edilmesine izin vermeyecek ancak milli ve manevi değerlerimize yönelik olumsuz davranışlara asla müsaade etmeyeceğiz. Bugün 36’ncı kuruluş yıldönümünü kutlayan kurumumuz, önümüzdeki dönemde başarıyı daha fazla paylaşacak, hiç kimsenin ötekileştirilmediği bir yapıda; liyakata daha fazla önem verecek, haklı olanın haklarını savunacağız. Bilimsel araştırmalarda ulusal ve uluslararası alandaki işbirliklerini artıracak; yeni fonlar bulmaya gayret edeceğiz. Milli kaynaklarımızın israf olmasını önleyecek; üniversite kaynaklarımızın etkin ve efektif şekilde kullanımını sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

36 Yıllık Mirasa Sahip Çıkacağız

Rektör Nükhet Hotar sözlerini şöyle tamamladı :”Mensuplarımızdan gelen fikir, öneri ya da beklentileri her zaman dinlemeye hazırız. Üniversitemiz, rekabet edebilirlik noktasında daha girişimci bir yaklaşıma sahip olacak ve uluslararası endekslerdeki, atıflardaki yeri daha da yükselecek. Bunu yapabilecek akademik ve idari altyapıya sahibiz. Bizler için önemli olan üniversitemizin moral ve motivasyonunu yüksek tutarak, öğrenci memnuniyeti ve başarısını odak alan bir yönetim anlayışını hayata geçirmektir. Sonuçta mensuplarımız ve tarihsel süreç içinde edindiğimiz değerlerimiz, bizlere bırakılan en değerli miras. Bu 36 yıllık mirasa da her zaman sahip çıkacağız.”