Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Karabiberim Serdar Ortaç

Bu haberin fotoğrafı yok

Karabiber dendiği zaman akla ilk gelen şarkıcı olan Serdar Ortaç, 16 Şubat 1970 tarihinde İstanbul’ da dünyaya gelmiştir. Meslek olarak babasının yolundan giden Ortaç, lisede Torna ve Tesviye bölümünde okumuş ve babasının küçük dükkanında çalışmaya başlamıştır. Babasının yanında çalışmasının yanı sıra hafta sonları simit ve su satarak küçük yaşlarda iş hayatına atılan Ortaç, ardından Bilkent Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümünü kazanmış fakat eğitimini tamamlayamamıştır.

Üniversite eğitimini yarım bırakan Serdar Ortaç, İstanbul’ da bir radyoda program yapıcılığı ve sunuculuğa başlamıştır. Radyo programları sırasında kendisini dinleyen bir albüm yapımcısının dikkatini çeken Ortaç, ardından RAKS plak şirketi ile bir anlaşma imzalayarak ilk albümünü hazırlamıştır.

KARABİBERİM ŞARKISI İLE İLK ÇIKIŞINI YAPTI

İlk albümü “Aşk İçin” i 1994 yılında piyasaya süren Ortaç, bu albümde bulunan “Karabiberim” şarkısına çektiği klip ile bir anda dikkatleri çekmeyi başarmıştır. Ardından albümünün diğer şarkıları ile de beğeni toplayan şarkıcı, o yıl Kral TV Video Müzik ödülleri töreninde “En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı” ödülünü kazanmıştır.

Başarısına hız kesmeden devam eden Serdar Ortaç, hemen ikinci albümünü piyasaya sürmüştür. İkinci albümünde Feyyaz Kuruş, Selim Çaldıran, Erhan Güleryüz, Aşkın Tuna ve Metin Arolat ile birlikte çalışan ünlü şarkıcı, bu albümünden de birçok hit parça çıkarmıştır.

ASKER KAÇAĞI OLDUĞU GEREKÇESİYLE HAPİS CEZASI ALDI

Müzik çalışmaları tam gaz devam eden Ortaç 1998 yılında asker kaçağı olduğu gerekçesi ile hapis cezası almış ve 66 gün hapiste kalmıştır. Yaşadığı sıkıntılı günlerin ardından müzik hayatına tekrar dönen ünlü sanatçı, hazırladığı yeni albümünde Ebru Gündeş ile aynı klipte rol aldı. Bu yeni albüm de Ortaç’a Hürriyet Altın Kelebek yılın En Başarılı Sanatçısı” ödülünü getirmiştir.

Müzik kariyeri boyunca birbirinden ilgi gören 15 albüm hazırlayan serdar Ortaç, 2014 yılında İrlandalı Chloe Lounghnan ile dünya evine girmiştir. Evlendikten sonra bir süre sonra MS hastası olduğu ortaya çıkan ünlü şarkıcı, bir süre hastanede tedavi görmek zorunda kalmıştır. Evliliğini geçtiğimiz yıllarda sonlandıran Ortaç’ ın şu anda Seçil Gür ile mutlu bir birlikteliği bulunmaktadır.