DP İl Başkanı Aykut Yıldırım’dan Adaylık Görüşmeleri Hakkında Özel Açıklamalar!

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, yaklaşan yerel seçimlerde partisinin atacağı adımlar hakkında Egeyön Haber’e önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım’dan, şu ana kadar belirlenen adaylar ve merakla beklenen büyükşehir adayı için önemli açıklamalar geldi. Büyükşehir adayımızı sürpriz olacak diyen Yıldırım, mevcut Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk ile görüştüklerini açıkladı.

DP İl Başkanı Aykut Yıldırım’dan Adaylık Görüşmeleri Hakkında Özel Açıklamalar!



Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, Partisinin 31 Mart Yerel seçimleri ile ilgili Denizli ve ilçelerinde atacağı adımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Partisinin Denizli’de bulunan tek belediyesi konumundaki Buldan Belediyesi’ni değerlendirdirdi. CHP’den DP’ye geçen mevcut belediye başkanı Mustafa Gülbay’ın seçim çalışmaları hakkında görüşlerini ifade eden İl Başkanı Yıldırım, ‘Sanki Türkiye’de bir kadastro geçmiş gibi. İstanbul’un 10 ilçesi senin 8 ilçesi benim. Ege’nin bazı illeri senin gibi bir yapıya istinaden biz de böyle bir yapıya irade koyduğumuz için Mustafa Gülbay, aynı zamanda meslektaşım olur kendisi. Tabi onunla görüştük, konuştuk. Bir de geçmişe baktığımızda Bizim partimiz de biliyorsunuz CHP’nin içinden çıkmış bir parti. Çok büyük aykırılık, çok büyük farklılık olmamasından ziyade kendisi bizimle birlikte siyaset yapmak istedi ben kendisine teşekkür ediyorum’ dedi.

‘MUSTAFA GÜLBAY’IN KAMPANYASI TUTTU’

Buldan Belediye Başkanı ve DP Belediye Başkan Adayı Mustafa Gülbay

Gazeteci Ahmet Deda’nın Buldan’da Mustafa Gülbay’ın seçim çalışmaları ve kampanyaları üzerinden partisinin 31 Mart’ta nasıl bir performans göstereceği sorusunu da yanıtlayan DP Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım, ‘Mustafa Gülbay başkanımın aslında kampanyası tuttu. Çok güzel ses getirdi. Köylerde gerçekten sevilen bir başkan. Tabi kendimiz böyle araştırdığımız zaman. İnşallah 1 Nisan’da belediyeyi almış olacağız. Yenicekent’te fabrika yapıyor iç çamaşırı atölyesi. Hem orada bir istihdam yaratıyor. Yaklaşık 600 kişilik bir iş olanağı sağlayacak. Seçimden önce de bitecek az bir işi kaldı.’ dedi.

‘BÜYÜKŞEHİR ADAYIMIZ SÜPRİZ BİR İSİM OLABİLİR’

Partisinin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı çıkaracağını belirten Yıldırım, ‘Büyükşehir adayımız diğer 19 ilçede olduğu gibi büyükşehirde de adayımız mevcut. Sürpriz bir adayla karşısınıza çıkabiliriz yani. Ama şu resmi süreç bitene kadar şu anda bizde saklı kalmasını rica ediyorum.’ ifadelerini kullandı.

MERKEZEFENDİ’DE KADIN BAŞKAN ADAYI

DP Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Sevim Yalçıner

Merkezefendi ilçesinde bir kadın aday ile seçime gireceklerini söyleyen Yıldırım, ‘Merkezefendi’de Sevim Yalçıner adayımız. Yıllardır partimizde. Emekli yüksek hemşire kendisi. Partimizin her kademesinde görev almış bir kişi kendisi. Bu dönemde Merkezefendi Belediye Başkan adaylığı olarak çalışmalara devam ediyor. Pamukkale ilçesinde de adayımız var. Bazı görüşmeler var diğer partilerle. Bu gün yarın netleşmesini bekliyoruz.’ şeklinde konuştu.

ÇARDAK’IN ADAYI MEVCUT BELEDİYE BAŞKANI ÖZTÜRK MÜ?

Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk

Çardak’ta partisi tarafından yeniden aday gösterilmeyen Mahmut Öztürk’ün başka bir partiden aday olacağı konusunda açık kapı bırakmasının ardından DP’de siyasete devam edeceği konuşuluyordu. Bu konuya da açıklık getiren İl Başkanı Yıldırım, ‘Siyasette bir saat değil artık dakikalar konuşulmaya başlandı. Tabi biz Mahmut Başkanla bir dirsek temasında bulundu. Görüştük, konuştuk. Tabi ki gönlümüz arzu eder ki bizim partimizde siyasete devam etsin.’ şeklinde yanıt verdi.

‘KALE’DE İDDİALIYIZ’

Kale’de 2014 yılında AK Parti’den belediye başkanı seçildikten sonra görevden İçişleri Bakanlığı kararı ile görevden alınan Erkan Hayla’nın DP’den yeniden belediye başkanı adayı olması ile de konuşan Yıldırım,
‘Erkan Hayla, biliyorsunuz bir mağduriyeti var. Seçilmiş ve daha sonra görevden alınmış ve el çektirilmiş bir belediye başkanı. Ve genç bir belediye başkanı aslında. Geçen gün oradaki ilçe teşkilatının kongresini yaptık. Burada da bir antreparantez açmak isterim. Cumartesi günü de genel başkanımız hem seçim ofisini açmaya hem de seçim çalışması yapmak için Kale’de olacak. Bunu da buradan vatandaşlarımıza duyurmak isterim. Erkan Başkan da Kale’de sevilen sayılan bir insan. Yolda görüyoruz insanlar geliyor sarılıyor. bunu gördük. Bu mağduriyetin ben Kale halkı tarafından giderileceğini düşünüyorum.’ dedi.

DP Kale Belediye Başkan Adayı Erkan Hayla

‘BİR KERE OLMUŞ BİR ŞEY, BİR DAHA OLMAZ’

Kale halkının Erkan Hayla’nın seçilmesi halinde yeniden görevden alınması konusunda endişesi olduğunu söyleyen İl Başkanı Yıldırım, ‘Biz Kale iddialıyız. Hatta Erkan başkan için şu söyleniyor. Yarın seçilse bile yeniden görevden alınma ihtimali olabilir mi? Biz de tabi genel başkanımızda çok hukuk ve adalet olmasa da orada adaletin sağlanması için oraya büyük bir önem veriyor. Tabi biz oraya gittiğimizde vatandaşlarımızla konuşuyoruz. Bir kere olmuş bir şey bu bir daha olmaz. Tabi ki Kale’yi de alacağız. dedi.

Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Aykut Yıldırım’ın açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABER:ORAL CAN TATAR-SERKAN ÖZKURT



Yayınlama: 13.02.2019
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.