Dr. Ayhan Akcan Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü’nde konuştu!

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayhan Akcan, katıldığı Sezin San Sungunay’ın sunduğu Söz İstanbul’da adlı programda 28 Eylül Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü ile ilgili konuştu.

Dr. Ayhan Akcan Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü’nde konuştu!
Yayınlama: 29.09.2021
A+
A-

Türkiye’de Ateşli Silahlar Yönetmeliği’nde 19’uncu kez değişikliğe gidildi. Yapılan son değişiklikte ruhsatlı silah alabileceklerin sayısı artırıldı. Silah yasağı olanların önü açıldı. Son dönemde aşayiş anlamında ciddi seviyede artan suç oranı ortadayken, Ateşli Silahlar Yönetmenliğinde bu denli serbestliğe gidilmesi endişe yaratıyor.

Umut Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Egeyön Haber köşe yazarlarından Dr. Ayhan Akcan, 28 Eylül Dünya Bireysel Silahsızlanma Günü ile ilgili katıldığı Sezin San Sungunay’ın sunduğu Söz İstanbul’da adlı programda açıklamalarda bulundu. Dünya’da silahlanmanın her geçen gün arttığını ve bunun giderek büyük bir sorun haline geldiği ifade etti. Silahsızlanmanın günlük hayat içerisinde yaşadığı sorunların, kolay ulaşabilir silahlar ile sosyal anlamda ciddi sorunlar ortaya çıkardığını söyledi. Türkiye açısından gençlerde 90’larda silahla intiharda 7. sıradayken, bugün gelinen noktada 2. sıraya geldiğini ve bu tablonun ürkütücü olduğunu ifade etti. Bu tablonun da silahların Türkiye’de ulaşılabilir olmasından kaynaklandığını söyledi.

Kadın cinayetlerinde de en çok kullanılan ön plana çıkan şeyin de ateşli silahların olduğunu ifade eden Dr. Akcan, sadece cinayetlerde değil, kadına şiddet sebebiyle ortaya çıkan intiharlarda da ateşli silahların ön plana çıktığı ifade ederek, yasaların yeterli olsa bile pratikte uygulanmaması nedeniyle sorunların daha da büyüdüğünü ifade etti.

Dr. Ayhan Akcan’ın katıldığı programın tamamını buradan izleyebilirsiniz:

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.