Dr. Özken “Kemalpaşa İhracatta Yıldız Olacak”

Dr. Özken “Kemalpaşa İhracatta Yıldız Olacak”

CHP Kemalpaşa Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Ahmet Özken, bugüne kadar 75 ilde 25 bin kişiye verdiği dış ticaret eğitimleriyle dikkat çekti. Eğitim verdiği kentler, ihracatın yıldızı olurken Dr. Özken, öğrencileri için kurduğu gümrük müşavirliği ve danışmanlık şirketiyle de işsizliğe savaş açtı. Türkiye’nin ilk Doktor ünvanlı gümrük müşaviri olan Özken, memleketi Kemalpaşa’dan CHP Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Geçtiğimiz gün grup toplantısı sonrasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Dr. Özken, “Gelişim için geliyoruz. Değişim için geliyoruz ve diyoruz ki Kemalpaşa, Türkiye’nin yıldızı olacak. Siyasetin içinden gelmiyorum ama ekonominin içinden geliyorum. Kemalpaşa’da icraat başlayacak. Ekonomik kalkınma başlayacak” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİNİ İŞ SAHİBİ YAPTI
2002 yılında Türkiye’nin en genç gümrük müşaviri olan Ahmet Özken, kurucusu olduğu Özken Gümrük Müşavirliğinin yanısıra Ege, Yaşar ve Dokuz Eylül Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak da ders verdi. Sadece eğitim hayatına atılmakla kalmadı, öğrencilerini iş sahibi de yaptı. 40 çalışanından 20’sini kendi öğrencilerinden oluşturan Dr. Özken, her yıl iki öğrencisini de başka şirketlerde işe yerleştirdi. Danışmanlığını yaptığı 300’e yakın firmaya da yine öğrencilerini yollayıp, iş hayatına atılmalarını sağladı.

İHRACATI ARTIRDI
Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Eğitmeni de olan Özken, 2013’te Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin Hakkari Yüksekova’da düzenlediği seminerde, dış ticaret eğitimi verdi. Eğitim alan 30 kişilik grup Uzakdoğu ve Ortadoğu’ya ihracat yapmaya başladı. Zeytinyağından mamül sabun sattılar. Yalnızca Çin’e 1 milyon dolardan fazla ihracat yaptı. Bir yıl sonra Kahramanmaraş Ticaret Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen seminere davet edildi. Gaziantep ve Mersin ihracatçılarının da olduğu seminerde Dr. Özken dış ticaret üzerine yanlış bilinen doğruları anlattı. Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep’in özellikle tekstil ihracatçıları Dr. Özken’in formülleriyle, bilinçlenerek ihracatı ardırdı. Bu başarı, medyada da geniş yer buldu.Dr. Özken 75 ilde 25 binden fazla kişiye ulaşan dış ticaret eğitimleriyle ekonominin aranan ismi haline geldi.

KEMALPAŞA’DA İCRAAT DÖNEMİ

Yerel seçimler için memleketi Kemalpaşa’dan CHP Belediye Başkan Aday Adayı olan Dr. Özken, “Yedi kuşak Kemalpaşalıyım. Bizim derdimiz başkanlık değil. Bizim derdimiz Kemalpaşa. Dünya gelişiyor, Türkiye’nin şehirleri gelişiyor. Ancak Kemalpaşa bu gelişimin dışında kaldı. Bizim derdimiz işte tam olarak bu. Kemalpaşa, tarımıyla ihracatıyla şu anki bulunduğu noktayı hak etmiyor. Hemşehrilerim canını dişine takarak çalışıyor, sanayicimiz fedakarlıklarla gecesini gündüzüne katıyor. Ama sonuç ortada. Biz gelişim için geliyoruz. Kemalpaşa’da büyük değişim için geliyoruz. Projelerimiz, ekibimiz hazır. Geçmişte yaptıklarımız da ortada. Diyoruz ki Kemalpaşa, Türkiye’nin yıldızı olacak. Ekonomik kalkınma başlayacak. Kemalpaşalı rahat bir nefes alacak” diye konuştu.

Yayınlama: 10.11.2018
A+
A-
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.