DR. Rifat Mutlu, ‘Mutlu İzmir’ Projesini Açıkladı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, Pasaport Kordon Otel’de düzenlediği basın açıklaması ile ‘Mutlu İzmir’ Projesi’ni açıkladı. Mutlu’nun kendi çizdiği karikatürlerle İzmir projesini açıklamasının ardından seçim bildirgesi yayınlandı.

DR. Rifat Mutlu, ‘Mutlu İzmir’ Projesini Açıkladı
Yayınlama: 23.02.2019
A+
A-

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Rifat Mutlu, Pasaport Kordon Otel’de bir basın açıklaması düzenledi. Mutlu, yaptığı basın açıklamasında “Mutlu İzmir” Projesi’ni açıkladı. Mutlu, açıklamada ilk olarak ‘’Ben sadece İzmir’i yönetmeye talip olan içinizden birisiyim.İzmirimizin çok ciddi sorunları var. Bu sorunlar, İzmir’in hızla gelişmesi ve İzmir’e rant ekonomisinin hakim olmasından kaynaklanıyor ‘’dedi.

“Engelli, çocuk, mahalle meclisleri kuracağız”

İzmir’de yaşayan 4,5 milyon insanın daha ‘mutlu’ olabilmesi için çalışacaklarını belirten Mutlu, projesinin adının da bu sebeple ‘Mutlu İzmir’ olduğunu vurguladı. Başkan seçilmesi durumunda halka tepeden bakmayacağını ve kibirli olmayacağını söyleyen Dr.Rifat Mutlu, ‘’Gerek mahalle gerek engelli gerek çocuk meclisleri ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, her yerde ama en çok insanların gönlünde ve yaşam kalitelerinde iz bırakacak’’ dedi.

Projelerini çizdiği karikatürleri kullanarak açıklayan Mutlu, ‘’Mutlu insan ve insan odaklı yönetim derken önceliğimiz, dezavantajlı kesimlere yönelik iyileştirmeler yapmak olacak. Engelli, kimsesiz, hasta ve çocukların sayısını tespit ederek bunun envanterini çıkaracağız. Bu, aslında yapılıyor ama eksik yapılıyor. Biz bunu da muhtarlarla, belediye meclisleri ve  mahalle meclisleri ile birlikte yapacağız’’ diyerek sözlerini devam ettirdi.

 “Kimseyi işsiz bırakmayacağız”

Yönetimlerinde kimseyi işsiz bırakmayacaklarını vaad eden Mutlu,‘’Kimseyi işsiz bırakmayacağız. Belediyeler, yerel yönetimler bir istihdam yeri olarak söyleniyor. Biz Büyükşehir Belediyemizde istihdam alanları yaratacağız. İhale mafyasını, algı olarak söylüyorum, Büyükşehir’den ihale mafyalarını tasfiye edeceğiz’’ dedi.

“Madde bağımlısı sokak çocukları için rehabilitasyon merkezi kuracağız”

Milli belediyeciliği benimseyeceğini söyleyen Mutlu, bir sinerjiyle el birliği ve güç birliği içinde İzmir’de milli belediyecilik anlayışı yaratacaklarını söyledi. Mutlu, ‘’ Sokak çocukları ile sokaktaki çocukları ayırmamız lazım. Sokak çocukları; ailesi ve evi ile tüm bağlarını yitirmiş, ne bulursa onu yemeye çalışan ve bununla birlikte uçucu madde bağımlısı olan çocuklardır. Bunların kesinlikle tedavi edilip ardından rehabilite edilmesi gerekir. Gerekli olan her mahallede çocuk sosyal destek merkezleri oluşturacağız. Eğer böyle yapamazsak bu çocuklar yarın daha fazla kayıt dışı, toplum dışı tehdit unsurları haline gelecek‘’ diyerek sokak çocukları ile sokaktaki çocukları ayırmak gerektiğinden bahsetti.

“Engelli Daire Başkanlığı kuracağız” 

Engelli bireylere yönelik projelerini de anlatan Mutlu, basın açıklamasında ‘’ Engelliler bizim görünmeyen hemşehrilerimiz.Uzmanlara göre bir kentin yüzde 12,5’u  engelli. Ama onlar hiç gözükmüyor çünkü evden dışarı çıkmıyorlar, evlerinde mahkumlar. Bizim yönetimimizde İzmir, engelliler için kısıtlanmış bir kent olmayacak. Engelli Daire Başkanlığı kuracağız. Her mahallede engelli meclisleri oluşturacağız .Sadece Engelliler Günü’nde engelli bireylerle fotoğraf çektirerek değil; çözüm bularak davranacağız’’ dedi.

    “Tarım alanlarına üretim için suyu ücretsiz vereceğiz”

   Suyun öneminden bahseden Mutlu, suyu ticari bir meta olmaktan çıkaracaklarını duyurdu. İzmir’de kırsal kesimde genç nüfusun azaldığını söyleyen Mutlu, bunun nedeninin tarım faaliyetleri ve suyun azalması olduğunu söyledi ve ‘’Suyu kamu malı olarak değerlendireceğiz ve tarım alanlarına üretim için suyu ücretsiz vereceğiz’’ dedi. Tarıma son derece önem verdiklerini söyleyen Mutlu ‘’ Tarım bizim için önemli bir olay. Zaten sloganımız da  ‘Rant Değil Üretim Ekonomisi’. Biz kesinlikle üretimin önündeki engelleri kaldırmaya and içen, her türlü hazırlığı yapan donanımlı kişileriz’’ dedi.

“Hava emisyon laboratuvarlarını sanayi ilçelerine kuracağız”

  İzmir’deki hava kirliliğini denetlemek için hava emisyon laboratuvarlarını sanayi bölgelerine kuracaklarını belirten Mutlu, ‘’Şu anda havamızın içinde çok fazla kirli madde var. Aliağa’daki demir çelik fabrikalarının, Torbalı ve Menemen’de bulunan sanayi kuruluşlarının çıkarttıkları kirli havanın emisyonu değerlendirilmiyor. Var olan 8 adet hava emisyon laboratuvarı Alsancak ve Güzelbahçe gibi yerlerde bulunuyor. Biz hava emisyon laboratuvarlarının sayısını arttırarak, bunları başta Aliağa olmak üzere sanayi ilçelerinde kuracağız’’ dedi.    

“İzmir’e deniz getireceğiz”

İzmir’e deniz getireceklerini ifade eden Mutlu, ‘’İzmir’de ulaşım çok büyük bir sorun. Bu sorunun çözümünün oluşturulması lazım. Toplu taşıma araçlarının artırılması gerek. Örneğin metronun Buca’ya, Güzelbahçe’ye ulaşması lazım. Buralardaki vatandaşlarımızın hayattan bıkmasına sebep olacak tıklım tıklım olan toplu taşıma araçlarına binmemesi gerekir. Hafif raylı sistem uzatılmalı, bu konuda hükümetle restleşerek kibir yapılmamalıdır. Esas ulaşımımız deniz ulaşımı olacaktır. İzmir, körfezin çevresinde konuşlanmış bir kenttir. Deniz ulaşımı ile diğer ulaşım türlerinin zaman ve mekan açısından entegrasyonu düzenlenecektir. Metro, feribot ve tramvaylarda gece seferleri başlatacağız’’dedi.

“Kaç kez battınız, çıktınız?”

Mutlu,“İzmir trafiğine kayıtlı 1 milyon 300 bin araç var. 760 bin otomobil var. Ne kadar otopark diye sorarsanız. İzmir’de 14 bin araçlık otopark var. Bir kent böyle idare edilebilir mi? Otopark sayısını arttıracağız” diyerek İzmir trafiğinin sorunlarına değindi. “Hep paradan, puldan iktidarın gücüne sahip olmaktan bahsediyor. 28 yeni battı-çıktı ile halledeceğiz diyor. Devleti siz yönetiyorsunuz, kaç kez battınız, çıktınız? İzmir’i de bu hale getirmeyeceğiz. Aktarma merkezleri yeniden düzenlenerek en verimli hale getirilecek. Vapurlar alınırken de kibirle ben böyle yaptım demeyeceksiniz, körfeze en uygun varpurları alacaksınız” diyen Mutlu, konuşmasında AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekçi’ye atıfta bulundu.

“İZBAN işçileri o zamma razı olmak zorunda kaldı”

Son olarak “İZBAN işçileri grev yaptılar, neden yaptılar? Aldıkları maaş 1800 ile 2200 arasındaydı, bu yüzden greve gittiler. İşçilerin taleplerine kimse sahip çıkmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı büyük kibirlilikle ‘ben ilgilenmiyorum’ dedi. Devlet demiryolları ‘o ilgilenmiyorsa biz de ilgilenmiyoruz’ dedi. Çok az bir zam yaptılar, işçiler bu zammı istemiyordu. Sonra Cumhurbaşkanı 60 gün süreyle grevi erteledi. Eğer bu zammı kabul etmezseniz Yüksek Hakem’in belirlediği daha az zammı alacaksınız dediler. İşçiler de bu zamma razı olmak zorunda kaldı” diyen Mutlu, İZBAN işçilerinin yanında olduklarını söyledi. Dr. Rifat Mutlu, eğer seçilirse mutlu bir İzmir için mutlu işçi, mutlu kadın, mutlu genç, mutlu üreticilerin var olacağını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının sonunda Vatan Partisi’nin “Mutlu İzmir” Projesi’nin seçim bildirgesi yayınlandı.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.