Dumlupınar’da 253 bin Çanakkale şehidi için 253 bin hatim okundu

Kütahya’nın Dumlupınar ilçesinde düzenlenen programda Çanakkale Şehitleri için tarihi Mekez Camii’nde Sabah namazında daha önce okunan 253 bin hatim için dua okundu.

Dumlupınar’da 253 bin Çanakkale şehidi için 253 bin hatim okundu
Yayınlama: 18.03.2019
A+
A-

Çanakkale savaşında şehit olan 253 bin mehmetcik için okunan hatimlerin duasının ardından protokol tarafından kurtuluş savaşında askerlerin o gün yediği buğday çorbası ve üzüm hoşafı 500 kişiye ikram edildi.

DUMLUPINAR’DA 253 BİN ÇANAKKALE ŞEHİDİ İÇİN 253 BİN HATİM OKUNDU

Daha sonra Anıt meydanından Şehitliğe kadar olan 3 kilometrelik mesefa Türk bayrakları ve şehitler için atılan sloganlarla yüründü. YürüyüştenIrak’ın kuzeyindeki operasyonlar sırasında PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Yaşar Çakır için ”Yaşar Çakır Ruhun Şad Olsun sloganları atıldı ve Çanakkale türküleri söylendi.
Şehitlikte yapılan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Programa Kaymakam Abdulkerem Abbasoğlu, Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Jandarma Komutanı Mustafa Çelik, Emniyet Amiri İbrahim Kurt, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şehirli, İlçe Müftüsü Yunus Yüksel, kurum amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve lise öğrencileri katıldı.

DUMLUPINAR’DA 253 BİN ÇANAKKALE ŞEHİDİ İÇİN 253 BİN HATİM OKUNDU

Kaymakam Abbasoğlu, Şehitlikte yaptığı konuşmada, ”Çanakkale zaferimizin 104. yıl dönümünü, millet olarak büyük bir gurur ve heyecanla idrak ediyor, Çanakkale destanının tüm kahramanlarını bir kez daha hürmetle ve minnetle yad ediyorum. Tarihin her döneminde bizlere örnek olan ecdadımız. toprak bütünlüğümüzü korumak, yurdumuza alçaklara uğratmamak için, 1915 de Çanakkale’de, 1922 de Dumlupınar’da, eşine az rastlanır bir mücadele vermiş, ihtiyarı, genci, kadını ve çocuğuyla top yekün bir bağımsızlık örneği sergilemiştir” dedi.

DUMLUPINAR’DA 253 BİN ÇANAKKALE ŞEHİDİ İÇİN 253 BİN HATİM OKUNDU

Program sonunda öğrenciler tarafından şiirler ve çanakkale türküleri seslendirildi. İlçe Müftüsü Yunus Yüksel eşliğinde ”Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber, Sana ağuşunu açmış, duruyor Peygamber” denilerek Dumlupınar’dan Çanakkale’ye topluca mesaj gönderildi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.