Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyaca ünlü Oktoberfest İzmir ‘e geliyor!

Bavyera’nın dünya çapında ses getiren ve asırlardır kutlanan festivali Oktoberfest, iki gün boyunca müzik rüzgarı estirecek.

Bavyera’nın dünya çapında ses

Oktoberfest İzmir, 5-6 Ekim 2019 tarihlerinde İzmir Arena’da gerçekleştirilecek Oktoberfest Festivali, #BirlikteGüzel katkıları ve Eats and Beats yorumuyla tüm dünya ile aynı anda İzmir ‘de de düzenlenecek.

ALMANLARIN ÜNLÜ FESTİVALİ OKTOBERFEST İZMİR ‘DE

Oktoberfest’in orijinalinde olduğu gibi dev bir yiyecek-içecek çadırının yer alacağı festivale sevilen sanatçılar katılacak. Athena’nın yer aldığı festivalde ayrıca, Büyük Ev Ablukada Fırtınayt, Anıl Piyancı, Evrencan Gündüz ve Uzaylılar, Nova Norda, Ege Çubukçu ve Hey! Douglas gibi sanatçılar müzik keyfi yaşatacak. Festivalin ilk günü konserler sonrası düzenlenecek After Parti’de dünyaca ünlü Prodüktör Ten Walls ve Monality sahne alacak. Farklı sokak lezzetlerine de yer verecek olan festival, ünlü markaların yemek karavanları ve stantlarını da katılımcılar ile buluşturacak.

İki boyunca devam edecek Oktoberfest İzmir ‘de; çeşitli oyunlar, alışveriş alanları, sanat ve tasarım atölyeleri, workshoplar, aktiviteler, yarışmalar ve konserler ile daha önce hiç görülmemiş bir atmosferi katılımcılara yaşatacak. Festivalin biletlerine ise www.eatsandbeatstr.com adresinden ulaşılabileceği belirtildi.

Oktoberfest nedir? 

Bira, Alman kültüründe çok önemli yeri olan öğelerden biridir. Bira içmek Almanlar için başlı başına bir kültürü ifade eder. Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen ve “bira festivali” olarak da bilinen Oktoberfest, bu kültürün yaşandığı en eğlenceli festivaldir.

Hirschgarten, her sene iki haftalığına da olsa Almanya’nın en büyük bira bahçesi olma özelliğini Teresa’nın Çayırı’na (Theresienwiese) kaptırıyor. Her yıl Eylül ayının sonunda burada kutlanan Oktoberfest’te milyonlarca Münihli ve turist karnaval şarkıları eşliğinde dans ediyor ve biralarını yudumluyor. 1810 yılında Bavyera Prensi Ludwig’in Saksonya Prensesi Teresa ile evlenmesinin şerefine başlayan Oktoberfest, nam-ı diğer “die Wiesn”, iki yüz yıldır Teresa’nın adını taşıyan çayırda devam ediyor. Geleneksel biçimde her sene Münih Belediye Başkanı’nın “O’zapft is!” diyerek büyük bir ahşap bira fıçısına çeşme çakmasıyla başlayan Oktoberfest’te yüz binlerce litre bira, binlerce Bratwurst, balık ve tavuk tüketiliyor. 2010 yılında 200. yılını kutlayacak olan Oktoberfest’in daha da coşkun kutlanması bekleniyor. Ayrıca Münih Kent Müzesi’nde Oktoberfest temalı özel bir sergi düzenlenecek.

 

İzmir Haberleri için tıklayın!