Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Çinlileri İstanbul’a taşıyacak

Çin’in en büyük hava yolu şirketi olan China Southerm Hava Yolları, vatandaşlarının Türkiye’ye ilgisindeki artış nedeniyle, sefer yaptığı İstanbul’a dünyanın en büyük yolcu uçağı olan iki katlı Airbus 380 ile gelmeye hazırlanıyor.

Çin'in en büyük hava

Çinli şirketlerinin daha çok yolcu taşımasının önünü açacak olan uçak tiplerinin büyütmesi ve THY’nin de Xian gibi yeni noktalardan seferlere başlamasıyla Türkiye’ye daha çok Çinli turist gelecek.

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının Türkiye ilgisi her geçen ay artıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığının verilerine göre bu yılın ilk 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,66 artışla 292 bin Çin vatandaşı Türkiye’ye gelirken, artışın bu hızla devam etmesi halinde yıl sonu Çinli turist sayısısın 500 bini bulması bekleniyor. Turist sayısından pay almak adına da birbiri ardına Çinli hava yolu şirketleri Türkiye’ye sefer koyuyor. Türkiye seferleri olan Çin şirketleri ise yeni noktalardan uçuşlara başladı.

Son olarak Çin’in en büyük hava yolu şirketi olan China Southerm Hava Yolları, vatandaşlarının Türkiye’ye ilgisindeki artış nedeniyle, sefer yaptığı İstanbul’a dünyanın en büyük yolcu uçağı olan iki katlı Airbus 380 ile gelmeye hazırlanıyor.