Ana Sayfa Arama Galeri Video
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Dünyanın en eski notaları Kuşadası’nda yankılanacak

KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN 3-4 KASIM TARİHLERİNDE DÜZENLENECEK OLAN KUŞADASI ZEYTİN FESTİVALİ, MÜZİK ALANINDA BİR İLKE SAHNE OLACAK.

KUŞADASI BELEDİYESİ TARAFINDAN 3-4

Kuşadası Belediyesi tarafından 3-4 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Kuşadası Zeytin Festivali, müzik alanında bir ilke sahne olacak.

Aydın yakınlarında yer alan Antik Tralles kentinde bulunan ve Tralles’li Seikilos tarafından bir mezar taşının üzerine yazılmış, notalarıyla birlikte günümüze ulaşmayı başaran; dünyanın bilinen en eski müzik örneklerinden 2000 yıllık “Seikilos Epitaph”, Aydınlı ünlü besteci ve piyanist Evrim Demirel tarafından yapılan yorumlama ile Şef Hakkı Öztürk yönetimindeki Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası tarafından verilecek bir konserle Kervansaray’ın tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluşacak.

İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Caz Ana Sanat Dalı Öğretim Üyesi ve Ahmet Ümit’in “Ninatta’nın Bileziği” adlı eserini opera olarak besteleyen Doç. Dr. Evrim Demirel’in öncülüğünde yaşama geçirilen bir proje olan “Anadolu’nun Antik Sesleri” solistleriyle birlikte ücretsiz olarak düzenlenecek olan Kuşadası Belediyesi Oda Orkestrası 4 Kasım Pazar günü saat 20.00’da gerçekleşecek.